Neler Yeni

Black Mirror İzlemek Keyif Vermedi

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Merhaba,

Arkadaşlarımın çok övdüğü bir dizi vardı, bu diziyi izlemeye başladım ve 5. bölümde sıktı bile.

Dizi her bölümde farklı kısa sinema gibi güzel düşünülmüş, olay akışları da güzel, oyunculuklar da güzel ama çekmiyor.

Her bölümünde verilmek istenen mesaj aynı, farklı yöntemlerle aynı mesajı vermişler.

Sanki belli konuya sahip aynı filmleri tekrar izliyormuş gibi hissediyorum ama herkes beğendiğini söyleyince sorunun bende olduğunu düşünmeye başladım.

Sizinle de konuşmak istedim, sizce bu film nasıl? diğer bölümler daha mı ilgi çekici? Her bölümde "teknoloji gelişince böyle olacak" dediğini hissettiriyor farklı açılardan ama sanki sürekli aynı filmi izliyormuşum gibi oluyor.

Örneğin bu bölümde durduk yere biri kadına silah çekiyor, diğer insanlar da videoya çekiyor. Konu hiç ilgi çekmiyor bence, abartı yoluyla teknoloji üzerinden prim kasılmış gibi hissettim dizi hakkında. Yetenek sizsiniz, Toplum, Teknoloji gibi öğelere atarlanmışlar da bence çok da iyi konusu yok

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Merhaba,

Arkadaşlarımın çok övdüğü bir dizi vardı, bu diziyi izlemeye başladım ve 5. bölümde sıktı bile.

Dizi her bölümde farklı kısa sinema gibi güzel düşünülmüş, olay akışları da güzel, oyunculuklar da güzel ama çekmiyor.

Her bölümünde verilmek istenen mesaj aynı, farklı yöntemlerle aynı mesajı vermişler.

Sanki belli konuya sahip aynı filmleri tekrar izliyormuş gibi hissediyorum ama herkes beğendiğini söyleyince sorunun bende olduğunu düşünmeye başladım.

Sizinle de konuşmak istedim, sizce bu film nasıl? diğer bölümler daha mı ilgi çekici? Her bölümde "teknoloji gelişince böyle olacak" dediğini hissettiriyor farklı açılardan ama sanki sürekli aynı filmi izliyormuşum gibi oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örneğin bu bölümde durduk yere biri kadına silah çekiyor, diğer insanlar da videoya çekiyor. Konu hiç ilgi çekmiyor bence, abartı yoluyla teknoloji üzerinden prim kasılmış gibi hissettim dizi hakkında. Yetenek sizsiniz, Toplum, Teknoloji gibi öğelere atarlanmışlar da bence çok da iyi konusu yok
Herkesin zevkleri, ilgi alanları farklı. Sizin sevdiğiniz şeyi bir başkasının sevmemesi, bir başkasının sevdiği şeyi sizin sevmemeniz gayet normal. Black Mirror'ı hiç izlemedim ama konusu, havası benim ilgimi çekiyor ve yakın zamanda da başlamayı düşünüyorum.

Şunu da unutmayın ki insanlar sosyal medyada ne görürse, sorgusuz-sualsiz onu kabul ediyor. Mesela bir diziyi sosyal medyada "çok iyi, üff, bu nasıl bir şey yaa" diye havalara uçuranların çoğu diziyi izlememiş; izlese bile çok övüldüğünü bildiği için kendi düşüncelerinden ziyade öven kişilerin düşüncelerini aktaran kişiler. O yüzden çok da kafa yormamak lazım "bu neden çok hype'lanıyor (seviliyor)" diye.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Art arda izlenecek bir dizi değil. İki günde bir izlemiştim ben zamanında. Bazı bölümleri de ağır, kan ve şiddet unsuru bulunduruyor. Son derece düşündüren bir dizi. Son derece güzel toplu mesajlar veriyor. "teknoloji gelişince böyle olacak" değil sadece. Irkçılıktan tut, günümüzün saçma ilişkilerine ve adetlerine, insanların köleliğine, aileye, güce, hırsa, acıya, pedofiliye, psikolojiye, sosyolojiye, kibre, egoya, özgür iradeye her çeşit soruna değiniyor. Bunu da teknoloji ile harmanlıyor. Pek çok bölüm izleyicinin nasıl manipüle edileceğini kanıtlıyor. Seçimleri sorgulattırıyor insana. Asla bir aksiyon, izleyeyim de zevk alayım dizisi değil. Bu amaçla geldiyseniz beğenmezsiniz. İzlerken not bile tutulması gereken bir dizi zannımca. Pek çok şeyin felsefesini yapıyor ve güzel atıflar var. İnsanoğlunun yapabileceğinin sınırı yok.

Örneğin bu bölümde durduk yere biri kadına silah çekiyor, diğer insanlar da videoya çekiyor. Konu hiç ilgi çekmiyor bence, abartı yoluyla teknoloji üzerinden prim kasılmış gibi hissettim dizi hakkında.
Sanırım White Bear bölümünü diyorsunuz. Bu bölümü nasıl bu kadar basit anlayabildiniz ki? Enfes bir bölümdü bence. Adalet duygusunu sonuna kadar sorgulatıyor. İnsanların bazı durumlarda bile bile seyirci kalmasını ironik bir şekilde sunuyor. Suç, ceza kavramlarını sorgulattırıyor. Bazı kişiler böylesine bir cezayı hak eder mi? Herkese eşit davranmak gerekir mi? Yoksa hak edene uygulanacak ceza dozunu merhametsizce artırabilir miyiz? Eğer artırma yetkisine sahipsek bunun kıstasını kim belirliyor? Bölümün başlarında mağdur sandığımız kadının aslında ne olduğunu öğrendikten sonra ona karşı yapılan acımasızlıkları normalleştirmeli miyiz? Fakat baştan beri o acımasızlıkları zulüm görüyorduk. Yapılanlar değişmediği hâlde bizim onlara bakışımız nasıl 180 derece değişti? İnsan bu kadar öznel ve yönlendirmeye açık bir varlıksa evrensel bir etik mümkün müdür? İnsanlar neye göre merhametli, zalim olur? Hepsini düşündürüyor.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Art arda izlenecek bir dizi değil. İki günde bir izlemiştim ben zamanında. Bazı bölümleri de ağır, kan ve şiddet unsuru bulunduruyor. Son derece düşündüren bir dizi. Son derece güzel toplu mesajlar veriyor. "teknoloji gelişince böyle olacak" değil sadece. Irkçılıktan tut, günümüzün saçma ilişkilerine ve adetlerine, insanların köleliğine, aileye, güce, hırsa, acıya, pedofiliye, psikolojiye, sosyolojiye, kibre, egoya, özgür iradeye her çeşit soruna değiniyor. Bunu da teknoloji ile harmanlıyor. Pek çok bölüm izleyicinin nasıl manipüle edileceğini kanıtlıyor. Seçimleri sorgulattırıyor insana. Asla bir aksiyon, izleyeyim de zevk alayım dizisi değil. Bu amaçla geldiyseniz beğenmezsiniz. İzlerken not bile tutulması gereken bir dizi zannımca. Pek çok şeyin felsefesini yapıyor ve güzel atıflar var. İnsanoğlunun yapabileceğinin sınırı yok.
Doğrudur bana saçma geldi bu kadar abartılarak anlatılması

Top Bottom