Blue switch vs red switch

Blue switch vs red switch

• Blue switch

Oylar: 3 23.1%
  • Red switch

Oylar: 10 76.9%

• Oy kullanan toplam üye
    13
Daktilo vs normal klavye demek istediniz sanırım.

ikisi de birbirinden güzel.Ben blue switch'e geçtim,bundan sonra klavye aldığımda değişiklik olsun diye red alırdım.Gerçi Steelseries full red çıkartmasa başka bir şey de alabilirdim ama olsun :D

Red özel üretim switchlere sahip bir klavye kullanıyorum. Bazen o tık tık sesi bile beni çok es arsız ediyor. Tek başıma olunca sorun yok ama bu mekanik klavyelerin hepsi sesli arkadaş.

Kırmızı mekanik tuşların yumuşak ve basım sırasında minimum dirence sahip olduğunu, kahverengi ve mavinin ise tuşa bastığınızı hissettiren dokunsal bir "vuruşu" olduğu fark edeceksiniz. Mavi tuşlar ayrıca daktiloya benzer bir "tıklama" sesi veriyor.​

Kırmızı mekanik tuşlar​

Kırmızı mekanik tuşların sesi:​

Hissi:​

Yumuşak,vuruş yok​

Ses Profil
Sessiz

Artılar​

Doğrusal tuşlar vuruş ya da tıklama olmadığından hızlı tempolu oyun oynayanların favorisi. Böylece hızlı ve ani reaksiyonları minimum dirençle sağlar​

Eksiler​

Aynı geri bildirim ve direnç eksikliği doğruluğunuz düşükse tuşlara kazayla basmak anlamına da gelebilir.​

Mavi mekanik tuşlar​

Mavi mekanik tuşların sesi:​

Hissi:​

Dokunsal vuruş​

Ses Profil​

Gürültülü Tıklama​

Artılar​

Tuşa basıldığında vuruş hissine ve ayırt edici tıklama sesine sahip bir etkinleştirme. Yazı yazmak ve doğruluğu arttırmak için harikadır. Bazıları tıklamalı sese bayılıyor​

Eksiler​

Daha yüksek direnç sebebiyle biraz daha yavaş reaksiyon süresi. Bazıları için gürültülü olabilir​

En iyi tuş nihayetinde kişisel tercihlere kalıyor. Klasik, tıklamalı "daktilo" sesini ve hissini seviyorsanız, mavi mekanik tuşlara bayılacaksınız. Hıza önem veriyorsanız doğrusal (kırmızı) tuşlardan şaşmayın.​

Benim tercihim Red SW.​

Blue switchin o sesi beni benden alıyor.
Ikide bir yazı yazasim geliyor🤣

Geri