Neler Yeni

Bluetooh bağlantı sorunu

Reaksiyon skoru
0
Bilgisayarımdaki driverları güncellemek için bir driver booster programı yüklemiştim fakat güncelleme yaparken yarıda kaldı bazı driverlar ve bilgisayarımdaki bazı özellikler bozuldu. Mesela touchpad im çalışmıyor ve bluetooth ile hoparlörüme bağlandığımda ses kesik kesik geliyor hatta bazen kopuyor. İnternette de pek bir çözüm yolu bulamadım herkes driverı sil baştan yükle yazmış onu defalarca denedim fakat hiçbir şekilde düzelmiyor. Ayrıca Wi fi kapatıp da denedim bir farklılık olmuyor ve kulaklık veya hoparlör fark etmiyor. Yani sorunun tamamen bluetooth ile alakalı olduğunu düşünüyorum (Bilgisayarım dizüstü ve modeli yeni değil bluetooth driverları da çok güncel değil doğal olarak)

Kaç kere konu açıldı ve her seferinde drive yükleyen programlar kullanmayın diye bilgilendirme yapıldı.
Öncelikle yüklediğin tüm driverleri aygıt yöneticisinden sil. Driver yükleme programı kullanmadan yine aygıt yöneticisinden sürücüleri windows update üzerinden yüklemeyi dene. Yüklenmeyen sürücüleri kendi sitelerinden uygun olan sürümleri indirip yükle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her donanımın her sürücüsü günümüz gibi güncel olmaz. Mesela 10 yıl önceki bir donanımın en son güncel hali 2015 yılında çıkmış olabilir ve o sürüm stabil çalışıyorsa daha fazla güncelleme almamış olabilir çünkü gerek yok zaten.

Tüm sürücüleri sil. Sürücüleri yüklemeden windowsu yeniden başlat ve biosa girip varsayılan ayarları getirip kaydet. Sonra bilgisayar yeniden açılacaktır ve şimdi sürücüleri kendi sitelerinden ve windows update üzerinden yükle.

Sorun çözülmezse sistem geri yüklemede eğer varsa drive booster ile yükleme yapmadan önceki bir tarihe geri yükleme yap. Driver booter ile yükleme yapılan bir tarihe yükleme yapma çünkü işe yaramayabilir zaten aynı durumda olan bir duruma geri yükleyebilir.

Yine çalışmazsa windows kurtarma usb'si yap ve dosyaları koruyarak ayarları ve programları sıfırlayacak şekilde kurtarma yeniden yüklemesi yap.

Yine işe yaramazsa en son çare en baştan windows yüklemesi yap yani format.

Son düzenleme:
Geri