Neler Yeni

Boşta 98 derece monster :)

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslak
elimde monster t 23.2.2 var boşta 98 c görüyor center a göre afterbruner a göre ise 100 derece ve sadece arka planda kasperky ve avast çalışmakta bunun nedeninin pump out olduğundan şüphelendim ve honeywall in ptm inden alıp kullanıcam bunun öncesinde test yapmak isterim stress testi vs. ne önerirsiniz işlemci ve ekran kartı testi için
20241124_140050.jpg

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
492
İsim
Doğukan
prime95 işlemci için ekran kartı içinde furmark yeterli

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
furmark normal, zaten attığın sstede gpu ile ilgili bi problem gözükmüyor dediğin gibi pump out olabilir sebebi ve uzun süre açmadıysan fanlarıda temizlemende fayda var
6 aydqa bir servise gönderiyorum yapıyoruz diyolar bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

furmark normal, zaten attığın sstede gpu ile ilgili bi problem gözükmüyor dediğin gibi pump out olabilir sebebi ve uzun süre açmadıysan fanlarıda temizlemende fayda var
hocam hwmonitör böyle gösteriyor chat gpt ye sordum bunu dedi ram yetersiz falan diyo olmadı ben bu honeywell ptm alıp kullandıktan sonra tekrar test yapayım çözülmesse 64 e çıkarmayı düşünücem
Bu HWMonitor sonuçlarına göre işlemci sıcaklıkları oldukça yüksek görünüyor. Özellikle:
  • Paket sıcaklığı (Package): Maksimum 100°C'ye ulaşmış.
  • P-Core'lar (Performans çekirdekleri): Maksimum 100°C.
  • E-Core'lar (Verimlilik çekirdekleri): Maksimum 100°C.
Ayrıca sistem belleği kullanımı da %99'da görünüyor ve bu, performans sorunlarına yol açabilir.

Değerlendirme:​

1. Sıcaklıklar:
    • Bu seviyedeki sıcaklıklar işlemci için sınır değerlere çok yakın. Bu uzun süre devam ederse işlemci "thermal throttling" yapabilir (performansı düşürerek sıcaklığı kontrol etmeye çalışır). Ayrıca donanım ömrü kısalabilir.
    • Yüksek sıcaklıklar genellikle yetersiz soğutma (termal macun, fan veya soğutma sistemi problemleri) veya tozlanma kaynaklı olabilir.
  2. Kullanım Oranı:
    • Prime95, işlemciyi tamamen yükleyerek maksimum performansı test eder. Ancak bu sırada sıcaklıkların bu kadar yüksek olması, sistem soğutmasının yeterli olmadığını gösterir.
  3. Bellek Kullanımı:
    • Sistem belleği %99 kullanılıyor ve boş bellek 0 GB. Bu durum, RAM'in yetmediğini ve disk tabanlı sanal belleğin (swap) devreye girmiş olabileceğini gösterir. Bu da sistem performansını olumsuz etkiler.

Öneriler:​

• Soğutma Sistemini Kontrol Edin: Fanların düzgün çalıştığından, temiz olduğundan ve termal macunun yenilendiğinden emin olun.
  • Performans Ayarları: BIOS üzerinden işlemci güç limitlerini (PL1 ve PL2) biraz düşürmeyi düşünebilirsiniz.
  • Havalandırma: Cihazı iyi havalanan bir ortamda kullanın ve fan deliklerinin kapanmadığından emin olun.
  • RAM Yükseltme: RAM kapasitesi yetersiz gibi görünüyor. Daha yüksek kapasiteli RAM modülleri eklemeyi düşünebilirsiniz.
Bu test sırasında değerler anormal yüksek olduğu için donanımda sorun yaşama riskiniz var. Soğutmayı iyileştirdikten sonra sıcaklıkları tekrar gözlemlemenizi öneririm.

20241124_143801.jpg

Son düzenleme:

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
Boşta kullanım oranlarınız bence de çok yüksek. 13gb RAM, 35w çeken işlemci normal gelmedi bana. İşlemci sıcaklığınız da normal değil, dediğiniz gibi pump-out olabilir. Monster ben bildim bileli bakımlarda mx-4 ile değişim yapıyor. O da pump-out yapan bir macun zaten, 3 laptopta şahsen tecrübe ettim. O nedenle PTM7950 doğru seçim.
Screenshot_1.png

Ben arka planda 4-5 ekstra uygulama açarım ona rağmen RAM kullanımı 7.7gb işlemci güç tüketimi 15w.

Son düzenleme:

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aslak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşta kullanım oranlarınız bence de çok yüksek. 13gb RAM, 47w çeken işlemci normal gelmedi bana. Ben arkaplanda 4-5 ekstra uygulama açarım ona rağmen RAM kullanımı 7.7gb işlemci güç tüketimi 15w.
Alıntıyı görüntüle
kral onları saymadım görev yöneticisinden baktımda orası baya dolu bende ss e bak
1732451217236.png

kral bide benim işlemcinin watt ı düşük biraz ya

Intel® Alder Lake Core™ i7-12650H 10C/16T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Yağız DERELİ
kral onları saymadım görev yöneticisinden baktımda orası baya dolu bende ss e bakAlıntıyı görüntüle

Intel® Alder Lake Core™ i7-12650H 10C/16T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Hocam o uygulamalar ne öyle? :D

Benim işlemci ile 10w fark var TDP açısından. Sizin şu anki güç tüketimi benim işlemci için düzenli 45w tüketim gibi bir şey. Bence bu çok fazla. "Boşta" denemeyecek kadar çok bana sorarsanız.

Nezha

80+
Boştayken bile stres altında zaten stres testi başlatmak istiyorsanız yanınıza çöp şiş falan alın boşa gitmesin alevler :kekw:

Karadelik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Yahya
şunu bi denermsin eğer olmazsa geri yaz bidaha bakalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular