suan butcem olmadıgı ıcın boyle sorunlar yasıyorum 300-400 TL ye sogutucu alsam amd moruq olmaz amd nın ıntelı tokatladıgı yerlerı gormussunuzdur dıye umut edıyorum.
62 derece normal dostum.62 Derece de normal değil. Macunu kalın sürmüş olabilir misiniz ? Çok ince bir tabaka sürmeniz yeterli, Kalın sürerseniz sıkıntı olur.
oncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım ben tam verımı almak ıstıyorum bırde bu sıte ıyımı guvenılırmı bırde bu sogutucuyu alırsam ne olur baya sogur mu62 derece normal dostum.
@foolhardy0 aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum. Hatta anakartlarımız da aynı. BİOS'tan CBP'yi kapatıp 1.2V ile 4.4ghz'e sabitledim işlemciyi. Bu şekilde daha az ısınıyor. Verdiğim voltaj değeri her işlemcide aynı olmayacağından Ryzen Master programı ile test edip ardından BİOS'tan ghz/voltaj ayarı yapabilirsin.
Bu arada o kadar ısınmasının nedeni işlemcinin 1.4V'larda çalışması bios ekranını açarsan göreceksin zaten. Benimki de boşta 60 derecedeydi şimdi 50'lere kadar düştü. Fakat tabii işlemciden tam verim alamıyorum nedeni 4.4ghz'e sabitlemiş olmam. İşlemci 4.6 ghz'e çıkartamıyor kendini bu yüzden tam verim alamıyorum, fakat soğutucu alana kadar bu şekilde idare edebilirsin sen de.
Son olarak soğutucu almayı düşünüyorsan şunu öneririm;
Bu soğutucu sürekli öneriliyor 5600X için rahat yeter. Ayrıca CBP kapatmayı düşünmüyorsanız kesin alın derim aksi takdirde oldukça fazla ısınacaktır işlemci. Ben de kendime bundan alacağım yakında.oncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım ben tam verımı almak ıstıyorum bırde bu sıte ıyımı guvenılırmı bırde bu sogutucuyu alırsam ne olur baya sogur mu
Deep Cool Gammax L120 kullanıyorum ama satacağım en yakın zamanda, 80 dereceleri görüyorum.sen ne kullanıyorsun sogutucu
yenıleme suan 68 derecelerı goruyorsen ne kullanıyorsun sogutucu
Mesaj otomatik birleştirildi:
yenıleme: suan 10 dakıkadır acık 60 gecmıyor