Neler Yeni

Boşta duran işlemcı 70derece

oEnesQlf

80+ Silver
r5 5600x için stok soğutucu yeterli değil en son ne zaman termal macun sürdünüz ?

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Vidalar tam sıkılmamış olabilir uzun süredir kullanıyorsanız termal macun kurumuş olabilir veya termal macun sürerken gereğinden fazla sürdüğünüz için soğutma performansı etkilenmiş olabilir. Biostan voltajı fazla vermiş olabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. Lütfen kontrol edin.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
suan butcem olmadıgı ıcın boyle sorunlar yasıyorum 300-400 TL ye sogutucu alsam amd moruq olmaz amd nın ıntelı tokatladıgı yerlerı gormussunuzdur dıye umut edıyorum.
62 Derece de normal değil. Macunu kalın sürmüş olabilir misiniz ? Çok ince bir tabaka sürmeniz yeterli, Kalın sürerseniz sıkıntı olur.
62 derece normal dostum.
@foolhardy0 aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum. Hatta anakartlarımız da aynı. BİOS'tan CBP'yi kapatıp 1.2V ile 4.4ghz'e sabitledim işlemciyi. Bu şekilde daha az ısınıyor. Verdiğim voltaj değeri her işlemcide aynı olmayacağından Ryzen Master programı ile test edip ardından BİOS'tan ghz/voltaj ayarı yapabilirsin.
Bu arada o kadar ısınmasının nedeni işlemcinin 1.4V'larda çalışması bios ekranını açarsan göreceksin zaten. Benimki de boşta 60 derecedeydi şimdi 50'lere kadar düştü. Fakat tabii işlemciden tam verim alamıyorum nedeni 4.4ghz'e sabitlemiş olmam. İşlemci 4.6 ghz'e çıkartamıyor kendini bu yüzden tam verim alamıyorum, fakat soğutucu alana kadar bu şekilde idare edebilirsin sen de.
Son olarak soğutucu almayı düşünüyorsan şunu öneririm;

foolhardy0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
bayhangozukara
62 derece normal dostum.
@foolhardy0 aynı işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorum. Hatta anakartlarımız da aynı. BİOS'tan CBP'yi kapatıp 1.2V ile 4.4ghz'e sabitledim işlemciyi. Bu şekilde daha az ısınıyor. Verdiğim voltaj değeri her işlemcide aynı olmayacağından Ryzen Master programı ile test edip ardından BİOS'tan ghz/voltaj ayarı yapabilirsin.
Bu arada o kadar ısınmasının nedeni işlemcinin 1.4V'larda çalışması bios ekranını açarsan göreceksin zaten. Benimki de boşta 60 derecedeydi şimdi 50'lere kadar düştü. Fakat tabii işlemciden tam verim alamıyorum nedeni 4.4ghz'e sabitlemiş olmam. İşlemci 4.6 ghz'e çıkartamıyor kendini bu yüzden tam verim alamıyorum, fakat soğutucu alana kadar bu şekilde idare edebilirsin sen de.
Son olarak soğutucu almayı düşünüyorsan şunu öneririm;
oncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım ben tam verımı almak ıstıyorum bırde bu sıte ıyımı guvenılırmı bırde bu sogutucuyu alırsam ne olur baya sogur mu

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
oncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım ben tam verımı almak ıstıyorum bırde bu sıte ıyımı guvenılırmı bırde bu sogutucuyu alırsam ne olur baya sogur mu
Bu soğutucu sürekli öneriliyor 5600X için rahat yeter. Ayrıca CBP kapatmayı düşünmüyorsanız kesin alın derim aksi takdirde oldukça fazla ısınacaktır işlemci. Ben de kendime bundan alacağım yakında.
Siteye gelirsek güvenilir bir site korkmadan alabilirsiniz, direkt ID Cooling ürünlerinin tedariğini yapıyorlar sanırım o yüzden Hepsiburada, Trendyol gibi sitelere kıyasla biraz daha ucuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,036,210
Üyeler
164,269
Son üye
trhjkliur987
Top Bottom