Neler Yeni

Boyum daha fazla uzarmı

sp24t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Samet Cengiz
arkadaşlar bu sene 17 yasına gırıcem ve bende geç ergenlık var ergenlıge gec gırdım ve boyum 172 falan ben hala uzarmıyım uzama ıhtımalım varmı dayılarımın boyları falan uzun annemın boyu 170 babamın boyuda 170 abımın boyu 175 falan abımdede gec ergenlık varmıs boyu bır anda 12. sınıfta uzamıs ve benden daha kısayken 175 e gelmıs bendede oyle olurmu uzamaya daha devam edermı sızce ve bunu ogrenebilıyosam nereden ogrenırım

zxcvbnm

80+
arkadaşlar bu sene 17 yasına gırıcem ve bende geç ergenlık var ergenlıge gec gırdım ve boyum 172 falan ben hala uzarmıyım uzama ıhtımalım varmı dayılarımın boyları falan uzun annemın boyu 170 babamın boyuda 170 abımın boyu 175 falan abımdede gec ergenlık varmıs boyu bır anda 12. sınıfta uzamıs ve benden daha kısayken 175 e gelmıs bendede oyle olurmu uzamaya daha devam edermı sızce ve bunu ogrenebilıyosam nereden ogrenırım
hiiic belli olmaz

KlausM

80+ Silver
Merhaba! Öncelikle geç ergenlik yaşaman, boyunun hala uzama potansiyeli olduğu anlamına gelebilir. İnsanlar ergenliğe farklı zamanlarda girer ve bazılarında bu süreç daha geç başlar. 17 yaşında olman, boyunun hala uzama ihtimali olduğu bir dönemde olduğunu gösteriyor, çünkü genellikle erkeklerde boy uzaması 18-21 yaşları arasında da devam edebiliyor. Bu, genetik faktörlere, beslenmeye, egzersize ve genel sağlığa bağlı olarak değişebilir.

Abinin boyunun 12. sınıfta hızla uzamış olması, senin için de bir umut olabilir. Boyun, ergenlik döneminde ani ataklarla uzayabiliyor ve genetik olarak bu tarz bir gelişme senin de başına gelebilir. Ancak, kesin bir şey söylemek zor, çünkü herkesin vücut gelişimi farklıdır.

Boyunun ne kadar uzayacağına dair daha net bilgi almak için bir ortopedi uzmanına ya da endokrinologa danışabilirsin. Bu uzmanlar, vücut gelişimini takip eden testler yaparak, boyunun daha ne kadar uzayabileceğini belirleyebilirler. Ayrıca, röntgenle kemik gelişim düzeyini ölçerek, epifiz çizgilerinin kapanıp kapanmadığını kontrol edebilirler. Eğer epifiz çizgileri (kemiklerin uçlarındaki büyüme plakaları) hâlâ açıksa, boyun daha da uzayabilir.

Sonuç olarak, senin durumun ve ailenin boy yapısı göz önüne alındığında, boyunun hala uzaması mümkün. Ancak, bunun ne kadar süreceğini ve ne kadar daha uzayacağını bir uzman daha iyi tahmin edebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
989
İsim
Talha Açıkgöz
Her su konu açıldığında cevap vermek meslek olsaydı forum ahalisinin maddi durum;

Mesaj otomatik birleştirildi:

Endokrin bölümüne git doktorlar takip eder büyümeni ona göre iğne verirler belki ben kullanıyorum

efetg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
812
İsim
Tuğra
yani kesin bir şey söylemek doğru olmaz ama 176 olur gibisin bence. Kesin olarak öğrenmek istiyorsan epifiz plağın aktifmi git ona baktır.

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
erkeklerde boy uzaması değişmek ile beraber 22-24 yaşına kadar devam edebilir. Doğru düzgün beslenme ve takviyeler ile bence daha uzayabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,905
Üyeler
171,664
Son üye
ZTRRR
Top Bottom