Neler Yeni

Yardım Bu arkadaşı nereye şikayet edebilirim?

ardaakahs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Arda Teksin
Merhaba bir arkadaştan havale/eft yöntemi ile bir ürün satın almıştım 1500tl karşılığında fakat arkadaş 6 gundür kargoya vermiyor sordugum zaman ise verecem diyip diyip duruyor numarası işletme numarası olarak gözükmekte türkiye numarası elimde ibanı vesayrede var siber suçlar bunla ilgilenirmi süreç nasıl işler?

kronoS58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
oguz
soğuk su içiniz.

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Hakan Yivus
İban gerçekten ona ait olmayabilir, günümüzde fazlasıyla insan hesabını dolandırıcılara kiraya veriyor.

ardaakahs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Arda Teksin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İban gerçekten ona ait olmayabilir, günümüzde fazlasıyla insan hesabını dolandırıcılara kiraya veriyor.
kullandığı numara türkiye numarası gene bir şey çıkmazmı diyorsunuz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

soğuk su içiniz.
Birde arkadaşın kendisine ait insta hesapları vesayre elimde var legal olmasada kişisel bilgilerine ulaşmam fazla zaman almaz ama bunu yapmak istemiyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tekin Ayber
İbana para aktarırken açıklamaya ne yazdınız?

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
Dekontlarınızı ve konuşma sslerinizi götürüp polis karakolunda şikeyette bulunun kapora dolandırıcılığı diye
Kişinin hesaplarına bloke koydurun ve kişisel bilgilerini biliyorsanız yolladığınız para miktarında icra davası açın kişiye ya da iban sahibine biraz uzun sürer ama dişli olduğunuzu pes etmediğinizi görsünler

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tekin Ayber
Büyük olasılıkla satıcı bu hile ile çokça satış işlemi gerçekleştirdi ve ürünü aşırı ucuza ilana koydu ve sazan.avi başlattı... Dayanağı ise ürün ucuz olduğundan ve alanlar da nispeten fakir, düşük gelirli olacağından dava açacak durumları da olmaz... Bu tuzak bilindik ve çokça uygulanan bir tuzaktır, eğer çocuk yaşta iseniz soğuk su içmek durumunda kalabilirsiniz... Dava açmak ve süreci takip etmek de maddi bir külfet ve zaman, ilgi gerektirir ve en önemlisi iban açıklamasına ne yazdığıdır.

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
pozalba
Çok dikkatli olmak lazım artık yeni bir iş haline geldi bu durum çok fazla yapan var ucuz ürün ilanı ile topluyorlar parayı

ardaakahs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Arda Teksin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İbana para aktarırken açıklamaya ne yazdınız?
Büyük olasılıkla satıcı bu hile ile çokça satış işlemi gerçekleştirdi ve ürünü aşırı ucuza ilana koydu ve sazan.avi başlattı... Dayanağı ise ürün ucuz olduğundan ve alanlar da nispeten fakir, düşük gelirli olacağından dava açacak durumları da olmaz... Bu tuzak bilindik ve çokça uygulanan bir tuzaktır, eğer çocuk yaşta iseniz soğuk su içmek durumunda kalabilirsiniz... Dava açmak ve süreci takip etmek de maddi bir külfet ve zaman, ilgi gerektirir ve en önemlisi iban açıklamasına ne yazdığıdır.
Herhangi bir şey yazmadım açıklamaya arkadaşdan ürün alan arkadaşlarımda oldu onlara ürün geldi fakat benimki 6 gündür ne kargoya verildi adama yazıyorum bakmıyor 2 gün sonra falan bakıyor anlamadım.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tekin Ayber
Herhangi bir şey yazmadım açıklamaya arkadaşdan ürün alan arkadaşlarımda oldu onlara ürün geldi fakat benimki 6 gündür ne kargoya verildi adama yazıyorum bakmıyor 2 gün sonra falan bakıyor anlamadım.
O zaman satıcının insafına kaldınız, göndermese bile hiç bir şey yapamazsınız, en önemli tedbirinizi almmamışsınız, gerisi boş...

ardaakahs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Arda Teksin
O zaman satıcının insafına kaldınız, göndermese bile hiç bir şey yapamazsınız, en önemli tedbirinizi almmamışsınız, gerisi boş...
yani o türkiye numarası üzerinden bir şey yapamam anladıgım kadarıyla ozaman benimde legal olmayan yollara başvurmam gerekecek biraz.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tekin Ayber
yani o türkiye numarası üzerinden bir şey yapamam anladıgım kadarıyla ozaman benimde legal olmayan yollara başvurmam gerekecek biraz.
Yasal yollar ile bi şey yapamazsınız, polis de uğraşmaz, dava açsanız boşuna dava masrafı olur hatta zararlı bile çıkabilirsiniz... Eğer satıcıyı doğru tespit edip yakın bir konumda bulunuyorsanız zorla filan alabilirsiniz parayı ama o satıcı bunları önceden planlamıştır, kılıfını hazırlamıştır. İşiniz çok zor.

ardaakahs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
541
İsim
Arda Teksin
Yasal yollar ile bi şey yapamazsınız, polis de uğraşmaz, dava açsanız boşuna dava masrafı olur hatta zararlı bile çıkabilirsiniz... Eğer satıcıyı doğru tespit edip yakın bir konumda bulunuyorsanız zorla filan alabilirsiniz parayı ama o satıcı bunları önceden planlamıştır, kılıfını hazırlamıştır. İşiniz çok zor.
anladım hocam teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,048
Üyeler
170,462
Son üye
Muhunet
Top Bottom