Yardım Bu arkadaşı nereye şikayet edebilirim?

.Ardaa

80+ Silver
Reaksiyon skoru
584
Merhaba bir arkadaştan havale/eft yöntemi ile bir ürün satın almıştım 1500tl karşılığında fakat arkadaş 6 gundür kargoya vermiyor sordugum zaman ise verecem diyip diyip duruyor numarası işletme numarası olarak gözükmekte türkiye numarası elimde ibanı vesayrede var siber suçlar bunla ilgilenirmi süreç nasıl işler?

soğuk su içiniz.

İban gerçekten ona ait olmayabilir, günümüzde fazlasıyla insan hesabını dolandırıcılara kiraya veriyor.

İban gerçekten ona ait olmayabilir, günümüzde fazlasıyla insan hesabını dolandırıcılara kiraya veriyor.
kullandığı numara türkiye numarası gene bir şey çıkmazmı diyorsunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğuk su içiniz.
Birde arkadaşın kendisine ait insta hesapları vesayre elimde var legal olmasada kişisel bilgilerine ulaşmam fazla zaman almaz ama bunu yapmak istemiyorum.

İbana para aktarırken açıklamaya ne yazdınız?

Dekontlarınızı ve konuşma sslerinizi götürüp polis karakolunda şikeyette bulunun kapora dolandırıcılığı diye
Kişinin hesaplarına bloke koydurun ve kişisel bilgilerini biliyorsanız yolladığınız para miktarında icra davası açın kişiye ya da iban sahibine biraz uzun sürer ama dişli olduğunuzu pes etmediğinizi görsünler

Büyük olasılıkla satıcı bu hile ile çokça satış işlemi gerçekleştirdi ve ürünü aşırı ucuza ilana koydu ve sazan.avi başlattı... Dayanağı ise ürün ucuz olduğundan ve alanlar da nispeten fakir, düşük gelirli olacağından dava açacak durumları da olmaz... Bu tuzak bilindik ve çokça uygulanan bir tuzaktır, eğer çocuk yaşta iseniz soğuk su içmek durumunda kalabilirsiniz... Dava açmak ve süreci takip etmek de maddi bir külfet ve zaman, ilgi gerektirir ve en önemlisi iban açıklamasına ne yazdığıdır.

Çok dikkatli olmak lazım artık yeni bir iş haline geldi bu durum çok fazla yapan var ucuz ürün ilanı ile topluyorlar parayı

İbana para aktarırken açıklamaya ne yazdınız?
Büyük olasılıkla satıcı bu hile ile çokça satış işlemi gerçekleştirdi ve ürünü aşırı ucuza ilana koydu ve sazan.avi başlattı... Dayanağı ise ürün ucuz olduğundan ve alanlar da nispeten fakir, düşük gelirli olacağından dava açacak durumları da olmaz... Bu tuzak bilindik ve çokça uygulanan bir tuzaktır, eğer çocuk yaşta iseniz soğuk su içmek durumunda kalabilirsiniz... Dava açmak ve süreci takip etmek de maddi bir külfet ve zaman, ilgi gerektirir ve en önemlisi iban açıklamasına ne yazdığıdır.
Herhangi bir şey yazmadım açıklamaya arkadaşdan ürün alan arkadaşlarımda oldu onlara ürün geldi fakat benimki 6 gündür ne kargoya verildi adama yazıyorum bakmıyor 2 gün sonra falan bakıyor anlamadım.

Herhangi bir şey yazmadım açıklamaya arkadaşdan ürün alan arkadaşlarımda oldu onlara ürün geldi fakat benimki 6 gündür ne kargoya verildi adama yazıyorum bakmıyor 2 gün sonra falan bakıyor anlamadım.
O zaman satıcının insafına kaldınız, göndermese bile hiç bir şey yapamazsınız, en önemli tedbirinizi almmamışsınız, gerisi boş...

O zaman satıcının insafına kaldınız, göndermese bile hiç bir şey yapamazsınız, en önemli tedbirinizi almmamışsınız, gerisi boş...
yani o türkiye numarası üzerinden bir şey yapamam anladıgım kadarıyla ozaman benimde legal olmayan yollara başvurmam gerekecek biraz.

yani o türkiye numarası üzerinden bir şey yapamam anladıgım kadarıyla ozaman benimde legal olmayan yollara başvurmam gerekecek biraz.
Yasal yollar ile bi şey yapamazsınız, polis de uğraşmaz, dava açsanız boşuna dava masrafı olur hatta zararlı bile çıkabilirsiniz... Eğer satıcıyı doğru tespit edip yakın bir konumda bulunuyorsanız zorla filan alabilirsiniz parayı ama o satıcı bunları önceden planlamıştır, kılıfını hazırlamıştır. İşiniz çok zor.

Yasal yollar ile bi şey yapamazsınız, polis de uğraşmaz, dava açsanız boşuna dava masrafı olur hatta zararlı bile çıkabilirsiniz... Eğer satıcıyı doğru tespit edip yakın bir konumda bulunuyorsanız zorla filan alabilirsiniz parayı ama o satıcı bunları önceden planlamıştır, kılıfını hazırlamıştır. İşiniz çok zor.
anladım hocam teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,343
Üyeler
184,618
Son üye
mehmethocam
Geri