Neler Yeni

Bu arkadaşın yaptığı cpu ayarları ne kadar doğru

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Enes Aslan
Arkadaşlar şu an r5 3600 dan r5 5600 a geçiş yaptım.
Merak ettiğim bir kaç şey vardı aida64 ile cpu strese sokmak gibi karşıma böyle bir şey çıktı.
Bu arkadaşın yaptığı şeyler ne kadar doğru ve yapılmasını önerir misiniz önermez misiniz ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar şu an r5 3600 dan r5 5600 a geçiş yaptım.
Merak ettiğim bir kaç şey vardı aida64 ile cpu strese sokmak gibi karşıma böyle bir şey çıktı.
Bu arkadaşın yaptığı şeyler ne kadar doğru ve yapılmasını önerir misiniz önermez misiniz ?
Tamamen boş bir video. Özellikle ilk başta yaptığı şu sözde çekirdek arttırma muhabbeti yüzünden forumda binlerce “işlemcim 6 çekirdek ama 2 gözüküyor” tarzı konu açılmıştır, en az 100 tanesine ben bakmışımdır öyle diyim 😀

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Enes Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamamen boş bir video. Özellikle ilk başta yaptığı şu sözde çekirdek arttırma muhabbeti yüzünden forumda binlerce “işlemcim 6 çekirdek ama 2 gözüküyor” tarzı konu açılmıştır, en az 100 tanesine ben bakmışımdır öyle diyim 😀
10 dk strese soktum 60 derece kadar çıktı işlemci bana iyi gibi geldi. Sen ne düşünüyorsun hocam ?

Adem.y58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Adem Yılmaz
kanka bunlar zaten bilindik şeyler hatta ben sana güç seçenekleri için bir tavsiyede bulunayım cmd yi yönetici aç şunu kopyala enter la

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

bu güç kısmına nihai performans ekliyor bir tık daha etkilidir bekli bilmiyorum ama en yüksek güç seçeneği bu
steam kısmın da da doğru başlatma seçeneklerine -high yazmak işlemciyi oyunda öne çıkarmaya yarıyorda sizde gerek yok ki hocam zaten r5 5600 ünüz var kafanızı çok yormayın ama ön yükleme kısmındaki gelişmiş seçenekleri siz bir yine kontrol edin nolur nolmaz :D eğerki fps inizden memnun değil iseniz ufak tefek overclock ayarları yapa bilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Enes Aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O soğutucu için normal değerler diye düşünüyorum. Zaten 60 derece bir işlemci için gayet düşük bir değer.
sıra ekran kartında 1050ti dan rtx 3060ti a geçiş yapıcaz bakalım gddr6x bekliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka bunlar zaten bilindik şeyler hatta ben sana güç seçenekleri için bir tavsiyede bulunayım cmd yi yönetici aç şunu kopyala enter la

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

bu güç kısmına nihai performans ekliyor bir tık daha etkilidir bekli bilmiyorum ama en yüksek güç seçeneği bu
steam kısmın da da doğru başlatma seçeneklerine -high yazmak işlemciyi oyunda öne çıkarmaya yarıyorda sizde gerek yok ki hocam zaten r5 5600 ünüz var kafanızı çok yormayın ama ön yükleme kısmındaki gelişmiş seçenekleri siz bir yine kontrol edin nolur nolmaz :D eğerki fps inizden memnun değil iseniz ufak tefek overclock ayarları yapa bilirsiniz
Bu ne işe yarıyor tam olarak? Açıkçası videodaki hiç bir şeyi yapmadım sadece gördüm paylaşmak, bilgi edinmek istedim.

Adem.y58

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Adem Yılmaz
sıra ekran kartında 1050ti dan rtx 3060ti a geçiş yapıcaz bakalım gddr6x bekliyorum

Bu ne işe yarıyor tam olarak? Açıkçası videodaki hiç bir şeyi yapmadım sadece gördüm paylaşmak, bilgi edinmek istedim.
ya aslında pek fazla işe yaramıyor hocam ilk yaptığı ayar ile işlemcinin bütün çekirdekleri kullanıma açıkmı onu kontrol ediyor güç ayarlarını yapmak gerçekten biraz fark yarata bilir o ayarı yapa bilirsin hatta benim verdiğim kodu kullanırsan daha etkili olur son yaptığı steam ayarı ise -high komutu işlemcinin oyuna daha fazla öncelik vermesini sağlıyor

ama öyle boştayken 4.5 ghz larda takılması saçmalık zaten bir işe de yaramaz pc boşta iken boşuna fazladan elektirik yer o kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Enes Aslan
Linki var mı? 12400f için uygunsa bende düşünüyorum aynısından.

Goatseb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Multi kasa Vettel
Çalışması nasıl? Sesi felan yüksek mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Enes Aslan
Çalışması nasıl? Sesi felan yüksek mi?
Çok rahatsız edici bi sesi yok. Kulaklıkla oyun vs oynadığında duymazsın, film vs. izlediğinde filme daldığından yine anlamazsın rahat edici değil yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,805
Üyeler
168,852
Son üye
winstonredf
Top Bottom