Bu Bilgisayar Nasıldır?

Parçalar güzel sadece beyaz kasa içi siyah parçalar garip durabilir siyah alsan daha güzel durur gibi. Bir de amd fobin yoksa ve oyun için alıyorsan 9070xt alabilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tüm sistemi siyah toplayıp kasanın beyaz olması olmamış sanki
o soğutucu yetmez bu arada bunu öneririm https://www.gaming.gen.tr/urun/5650...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
105w açmayacaksa (ki oyunlarda çok bi etkisi yok zaten) 65w modunda çok iyi soğutabiliyor. 105de de teklese de soğutuyor ama fiyatı iyiymiş onu alabilir

Son düzenleme:
tüm sistemi siyah toplayıp kasanın beyaz olması olmamış sanki
o soğutucu yetmez bu arada bunu öneririm https://www.gaming.gen.tr/urun/5650...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Parçalar güzel sadece beyaz kasa içi siyah parçalar garip durabilir siyah alsan daha güzel durur gibi. Bir de amd fobin yoksa ve oyun için alıyorsan 9070xt alabilirsin

105w açmayacaksa (ki oyunlarda çok bi etkisi yok zaten) 65w modunda çok iyi soğutabiliyor. 105de de teklese de soğutuyor ama fiyatı iyiymiş onu alabilir
Teşekkür ederim arkadaşlar. Hocam Nvidia yerine AMD ekran kartı almanın gözle görülür bir faydası olur mu?

Teşekkür ederim arkadaşlar. Hocam Nvidia yerine AMD ekran kartı almanın gözle görülür bir faydası olur mu?
9070xt 5070ti seviyesinde yani kas gücünde bi %20 25 falan daha iyi 5070'den

65w modunda da 100w civarına çıkıyor zaten ve soğutmak sıkıntı, bence çift kule yetersiz ama test etmedim tabi

65w modunda da 100w civarına çıkıyor zaten ve soğutmak sıkıntı, bence çift kule yetersiz ama test etmedim tabi
Yetersiz değil hocam 105w tdp modunda da kullansan çift kule çift fan fazlasıyla yeterli. Bu soğutucular zaten 200 250w soğutabiliyor. Yarısı kadar tüketecek güç rahatça soğutur. Curve attığını da varsayarsak 0 sıkıntı olur.

Renderda öyle oluyo olabilir oyunda sürekli 88w çekiyordu diye hatırlıyorum ama senin attığını alsın bence de. O soğutucu o parayı etmez zaten + senin attığının fiyatı iyiymiş

Yetersiz değil hocam 105w tdp modunda da kullansan çift kule çift fan fazlasıyla yeterli. Bu soğutucular zaten 200 250w soğutabiliyor. Yarısı kadar tüketecek güç rahatça soğutur. Curve attığını da varsayarsak 0 sıkıntı olur.
gerçek hayatta öyle olmuyor maalesef, 9700x multicore testlerinde 170 watta kadar çıkıyor. kule tipi soğutucular özellikle amd ile kullanıldığında üstünde yazanın yarısını ancak soğutabiliyor. ve fiyat farkı yokken kule tipi almanın anlamı yok, 2700tl'ye kule tipi almak hem yetersiz hem mantıksız.

bence ekran kartı 9070xt al hangisini ucuza bulursan veya sapphire pulse / asus prime / asrock challenger bunlardan birini alabilirsin
soğutucu yukarıda attığım
kasa olarak aynısının siyahını alabilirsin
anakartı da gaming gecesi veya vatan'dan al bence iyi modeller vardı

Soğutucu yeterli olacaktır ekteki videoda düşündüğün işlemcinin de testleri var 33 farklı marka ve model soğutucuyla görebileceğin en geniş katalog keyfine göre seç. Arkadaşların attığı kule tipini 7800x3d'de kullanıyorum şu ana kadar soğutma konusunda sorun yaşamadım ancak kasana dikkat et bunlar büyük kule tipi soğutucular sığmama durumu olmasın sonradan.

Geri