Neler Yeni

Bu Durum Tetanoz Yapar mı ?

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
arkadaslar az once tras olurken permatigin isaretledigim kismi cok kucuk bir sekilde paslanmis. Permatigi kullanmadan once iyice sicak suyla yikiyorum ardindan tras oluyorum. Bu kismi derime temas ettirmemeye calisarak tras oldum ve hic bir yerimde cizilme kanama vs. Olmadi acaba tetanoz olur muyum ?
IMG_20230608_142025_446.jpg

NespaY

80+ Silver
arkadaslar az once tras olurken permatigin isaretledigim kismi cok kucuk bir sekilde paslanmis. Permatigi kullanmadan once iyice sicak suyla yikiyorum ardindan tras oluyorum. Bu kismi derime temas ettirmemeye calisarak tras oldum ve hic bir yerimde cizilme kanama vs. Olmadi acaba tetanoz olur muyum ?Alıntıyı görüntüle
Kanama olmadıysa zaten olmazsın tetanoz

arkadaslar az once tras olurken permatigin isaretledigim kismi cok kucuk bir sekilde paslanmis. Permatigi kullanmadan once iyice sicak suyla yikiyorum ardindan tras oluyorum. Bu kismi derime temas ettirmemeye calisarak tras oldum ve hic bir yerimde cizilme kanama vs. Olmadi acaba tetanoz olur muyum ?Alıntıyı görüntüle
Kanama olsa bile korkmana gerek olmayabilir eğer 8. Sınıfta tetanoz aşısı olduysan 5-10 yıl koruduğu söyleniyor.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Asıl tehlike grip değil aşı ve baz istasyonları tetanozun amacı sana önceden enjekte ederek vücudunun direncini arttırması diyorlar ama eğer olmazsan da enjekte edilmemiş oluyorsun

TheMerzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer Faruk öz
Herhangi bir kesik yoksa kan ile temas yoksa tetanozluk bir durum olmaz . Bildiğim kadariyla böyle . Kesilme delinme gibi durumlarda geçerli olur . Endişe edecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanama olsa bile korkmana gerek olmayabilir eğer 8. Sınıfta tetanoz aşısı olduysan 5-10 yıl koruduğu söyleniyor.
Hocamlar
Herhangi bir kesik yoksa kan ile temas yoksa tetanozluk bir durum olmaz . Bildiğim kadariyla böyle . Kesilme delinme gibi durumlarda geçerli olur . Endişe edecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Kanama olmadıysa zaten olmazsın tetanoz

şu an 9.sınıfım geçen sene oldum tetanoz aşısı ayrıca kanama da olmadı bir problem olmaz diye düşünüyorum ?

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O kadar şeyden tetanoz olunsaydı ülkede tıraş olan insan kalmazdı.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocamlar şu an 9.sınıfım geçen sene oldum tetanoz aşısı ayrıca kanama da olmadı bir problem olmaz diye düşünüyorum ?
Olmaz hocam benim de şimdi aklıma geldi mart ayında kedi çizdiği için kuduz aşısı oluyordum ilk dozu olmadan önce doktor tetanozumu kontrol etti 1-2 yıl daha koruması var dedi (11. Sınıfım) korkmanıza gerek yok yani.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Olmaz hocam benim de şimdi aklıma geldi mart ayında kedi çizdiği için kuduz aşısı oluyordum ilk dozu olmadan önce doktor tetanozumu kontrol etti 1-2 yıl daha koruması var dedi (11. Sınıfım) korkmanıza gerek yok yani.
Tamamdır hocam teşekkürler iyi forumlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,119
Üyeler
165,465
Son üye
bilicii123
Top Bottom