Enver Paşa
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 13,225
Geçenlerde farkettim. Şu duruşun anlamı nedir?
Göktürk duruşu değil miydiBu, Mason pozu.
Ne anlama geldiğini hatırlamıyorum.
Emin değilim.Göktürk duruşu değil miydi
Atatürk İttihat ve Terakki üyesiydi ve gençken başta İttihat ve Terakki'nin üst yöneticileri olmak üzere (Talat Paşa) çoğu mason oluyor. Gençken etkilenip o da mason olmuş olabilir.Bilge Kağan duruşuymuş diye biliyorum. Mason pozu diyenler bence saçma. Atatürk'ün masonlukla ilgileneceği ve her fotoğrafında bunu belli edeceğini düşünmüyorum.
Mason olanlar o zamana göre zengin olmuyor sanırım. Bunun örneklerinden biri Talat Paşa olabilir.Mason pozu diyenler olmuş.Atamız mason olsa kemer tokasını değiştirip aynı kemeri kullanır mı?
Bu bile o yıllarda çekilen zorluğun bir göstergesidir.
Veya düşmana peşkeş çekip zenginleşmek varken canını ortaya koyup vatanı için savaşır mı?
Bazılarına göre neymiş efendim bizi parçalayamadıklarından ajanlarla parçalamaya kalkmışlar.Affedersiniz ama buna kaba etimle gülerim. Biz değil miyiz sıraları kuyrukları bahane edip birilerini zengin eden. Şimdi ki sıraları kuyrukları pahalılıklardan bahsedince sus pus olan veya biz milletçiyiz devletçiyiz ayaklarıyla bir kısmın zenginleşmesini sağlamaya devam eden.
Diğer her millet gibi sıradan insanlarız ne daha üstün ne daha alçağız. Üstünlük veya aşağılık kompleksi olanlar yüzünden ülkede bilgi kirliliğinden geçilmiyor.
Bilge Kağan da mı Masondu? bırakın bu işleri
Bilge Kağan duruşuymuş diye biliyorum. Mason pozu diyenler bence saçma. Atatürk'ün masonlukla ilgileneceği ve her fotoğrafında bunu belli edeceğini düşünmüyorum.
Mason mu![]()
Mason pozu diyenler olmuş.![]()
Mason'un ne anlama geldiğini bilmiyorum, ben sadece duyduğum bir şeyi arkadaşa aktardım. Neden bu kadar kastınız ki?!Atatürk İttihat ve Terakki üyesiydi ve gençken başta İttihat ve Terakki'nin üst yöneticileri olmak üzere (Talat Paşa) çoğu mason oluyor. Gençken etkilenip o da mason olmuş olabilir.