Bu duruşun anlamı nedir?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
13,225
Geçenlerde farkettim. Şu duruşun anlamı nedir?
1667921097696.png
1667921003971.png

Bende palto giydiğim zaman bu şekilde duruyorum rahat eller boşta kalmıyor bilgelik duruşu diyede duymuştum

Bilge Kağan duruşuymuş diye biliyorum. Mason pozu diyenler bence saçma. Atatürk'ün masonlukla ilgileneceği ve her fotoğrafında bunu belli edeceğini düşünmüyorum.

Mason pozu diyenler olmuş. 😂 Atamız mason olsa kemer tokasını değiştirip aynı kemeri kullanır mı? 😁 Bu bile o yıllarda çekilen zorluğun bir göstergesidir.
Veya düşmana peşkeş çekip zenginleşmek varken canını ortaya koyup vatanı için savaşır mı?

Hadi yinede mason olsun. O zaman masonlar bizim iyiliğimiz için çalışmış der geçerim. Enver paşa mı yönetecekti? Veya son padişahlardan herhangi biri? Hatta yönetebilecek bir ülke mi vardı?
Osmanlı ile daha çok uğraşmaktansa asıl düşmanları olan Almanlarla uğraşmak onlar için daha stratejik olduğundan uğraşmamışlar. Zaten Osmanlıyla savaşması için gönderdikleri araç ve teçhizatlara bakarsanız ellerindeki en iyiler bile değil.

Bazılarına göre neymiş efendim bizi parçalayamadıklarından ajanlarla parçalamaya kalkmışlar. 😂 Affedersiniz ama buna kaba etimle gülerim. Biz değil miyiz sıraları kuyrukları bahane edip birilerini zengin eden. Şimdi ki sıraları kuyrukları pahalılıklardan bahsedince sus pus olan veya biz milletçiyiz devletçiyiz ayaklarıyla bir kısmın zenginleşmesini sağlamaya devam eden.

Diğer her millet gibi sıradan insanlarız ne daha üstün ne daha alçağız. Üstünlük veya aşağılık kompleksi olanlar yüzünden ülkede bilgi kirliliğinden geçilmiyor.

Son düzenleme:
Bilge Kağan duruşuymuş diye biliyorum. Mason pozu diyenler bence saçma. Atatürk'ün masonlukla ilgileneceği ve her fotoğrafında bunu belli edeceğini düşünmüyorum.
Atatürk İttihat ve Terakki üyesiydi ve gençken başta İttihat ve Terakki'nin üst yöneticileri olmak üzere (Talat Paşa) çoğu mason oluyor. Gençken etkilenip o da mason olmuş olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mason pozu diyenler olmuş. 😂 Atamız mason olsa kemer tokasını değiştirip aynı kemeri kullanır mı? 😁 Bu bile o yıllarda çekilen zorluğun bir göstergesidir.
Veya düşmana peşkeş çekip zenginleşmek varken canını ortaya koyup vatanı için savaşır mı?

Bazılarına göre neymiş efendim bizi parçalayamadıklarından ajanlarla parçalamaya kalkmışlar. 😂 Affedersiniz ama buna kaba etimle gülerim. Biz değil miyiz sıraları kuyrukları bahane edip birilerini zengin eden. Şimdi ki sıraları kuyrukları pahalılıklardan bahsedince sus pus olan veya biz milletçiyiz devletçiyiz ayaklarıyla bir kısmın zenginleşmesini sağlamaya devam eden.

Diğer her millet gibi sıradan insanlarız ne daha üstün ne daha alçağız. Üstünlük veya aşağılık kompleksi olanlar yüzünden ülkede bilgi kirliliğinden geçilmiyor.
Mason olanlar o zamana göre zengin olmuyor sanırım. Bunun örneklerinden biri Talat Paşa olabilir.
Kendisi vefat ederken ayakkabısının yırtık olduğuna ve sadrazam olmasına rağmen evi bile olmadığına dair rivayetler var.

Son düzenleme:
Mason pozuysa Atatürk ne alaka; Köktürk pozuysa Stalin, Obama, Napolyon ne alaka?

Düz ceket pozu desek?

Ben sadece
Bilge Kağan da mı Masondu? bırakın bu işleri

Mason pozu diyenler olmuş. 😂

Atatürk İttihat ve Terakki üyesiydi ve gençken başta İttihat ve Terakki'nin üst yöneticileri olmak üzere (Talat Paşa) çoğu mason oluyor. Gençken etkilenip o da mason olmuş olabilir.
Mason'un ne anlama geldiğini bilmiyorum, ben sadece duyduğum bir şeyi arkadaşa aktardım. Neden bu kadar kastınız ki?!
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İma edip kendinize göre aşağılayacağınıza neden direkt beni etiketleyip "yanlışsın dostum" diyemiyorsunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,662
Üyeler
189,131
Son üye
Mustafa SarıGül 2
Geri