Neler Yeni

BU GERÇEKTEN ACİL YETKİLİ VARSA (ISIDAN DEĞİL ANLADIĞIM KADARIYLA) YARDIM EDİN

EbuTurab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Turab İleri
Merhabalar ben yaklaşık 3 ay önce bir laptop aldım ve bu laptopda fark ettim ki oyunlar da (ısıdan yana bir sıkıntım yok) işlemci ghz im gittikçe düşüyor ısıdan olmadığına eminim stress testine soktum ve tek çekirdek de normal voltajı düşürmüyor fakat çoklu çekirdek kullanımında gerçekten 4.2 ghz den 0.2 ghz e kadar bir stabil düşüş yaşadığımı fark ettim bu konuda bana yardımcı olabilecek birilerini arıyorum şu ana kadar başka forumları da gezdim pek bir faydası olmadı bu benim için çok acil çünkü başka işlerde yapılıyor bu laptopda iş olarak ve işlemci çok önemli benim için garantiye vermek benim için biraz zor karmaşık bir durum

Sistem bilgisi:
Ürün adı:
Lenovo ThinkPad E15
Donanımı:
İntel İ5 10210U (base frekans 1.6ghz turbo max frekans 4.2ghz)
AMD RX 640
M.2 SSD 500 GB
1TB HDD
Lenovo Anakart

düşük sistem isteyen bir oyun testleri:

VALORANT   9.02.2021 21_13_53.png

yaklaşık 3 dk sonra
VALORANT   9.02.2021 21_15_13.png
bu linkde de basit bir stress testinde ne olduğu hakkında kısa 6 saniyelik bir video koydum yardımlarınızı bekliyorum

ARKADAŞLAR 0.8 GHZ E SABİTLEYİP OYNAMAYI DENİYORUM ISI AZALIYOR 75 DERECE GİBİ SAYILARA DÜŞÜYOR FAKAT YİNE DE STABİL BİR DROP YİYORUM ACİLİYETE DÖNÜŞTÜ ARTIK ÇOK KÖTÜ YARDIM EDİN

Ekler

• VALORANT   9.02.2021 21_15_13.png
    VALORANT 9.02.2021 21_15_13.png
    2.8 MB · Hit: 70
Son düzenleme:

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
sıfır 3 ay önce alındı onlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum 70 derece gibi normal bir değer de de düşürüyor çünkü başka forumlardan da cevap bekledim ısıdan olamdığını söyledi 4 kişi falan hatta benimle aynı modeli kullanan bir arkadaş 97 derecelerde hiçbir kayıp olmadan saatlerce takılabildiğini söyledi
Sen o arkadaşa çok takılma kendisi kundakçı felan galiba. Batarya ve şarj aleti orijinal mi, şarj aleti takılı mı oynuyorsun, batarya veya şarj aletinde anormal bir ısınma söz konusu mu?

EbuTurab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Turab İleri
Sen o arkadaşa çok takılma kendisi kundakçı felan galiba. Batarya ve şarj aleti orijinal mi, şarj aleti takılı mı oynuyorsun, batarya veya şarj aletinde anormal bir ısınma söz konusu mu?
adaptör takılı orjinal hızlı şarj 65w (normal de 45w yeterli) şarj aleti çok serin baarya da orjinal bir sıkıntı yok bro istersen bir daha ısınma da ısrar ediyorsan yardım edebilirsen yapabileceklerim hakkında vs artık son noktadayım çağrem kalmadı yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama söyle de bir şey var tek çekirdek
stress testinde maximum 97 dereceyi gördüm fakat hiç bir düşüş yaşamadım stabil olarak 97 görmeme rağmen

o yüzden ısı olmadığını ayriyetten düşünüyorum tek çekirdekken de ısınıyor sonuçta niye o zaman düşürmesin ki doğru değil mi

Atyxah

80+ Silver
adaptör takılı orjinal hızlı şarj 65w (normal de 45w yeterli) şarj aleti çok serin baarya da orjinal bir sıkıntı yok bro istersen bir daha ısınma da ısrar ediyorsan yardım edebilirsen yapabileceklerim hakkında vs artık son noktadayım çağrem kalmadı yani

stress testinde maximum 97 dereceyi gördüm fakat hiç bir düşüş yaşamadım stabil olarak 97 görmeme rağmen

o yüzden ısı olmadığını ayriyetten düşünüyorum tek çekirdekken de ısınıyor sonuçta niye o zaman düşürmesin ki doğru değil mi
garantisi varmı

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet

Bahsettiğim ısınma enerji veren sistemlerdi bu sefer hocam, bakır boru altındakiler değil. Güç düzenli sağlanamazsa işlemcinin çalışması için gereken güç de sağlanamayabilir. Yani şuan işin elektrik kısmındayım. Bu sorunu yaşamaya başlamadam önce ani güç kesintisi vs ile pc kapandı mı? Evin elektrik şebekesi genel olarak iyi mi, yani sık sık kesilmeler veya düzensiz voltaj sorunu yaşanır mı?

EbuTurab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Turab İleri
garantisi varmı
var fakat o konu karmaşık şu an göndermem dediğim gibi sonuçta olayın tam olarak ne olduğunu biri söyleyebilir olduğunu düşünüyorum ben o kadar insan var sorunumu bulsunlar hiç olmazsa

Bahsettiğim ısınma enerji veren sistemlerdi bu sefer hocam, bakır boru altındakiler değil. Güç düzenli sağlanamazsa işlemcinin çalışması için gereken güç de sağlanamayabilir. Yani şuan işin elektrik kısmındayım. Bu sorunu yaşamaya başlamadam önce ani güç kesintisi vs ile pc kapandı mı? Evin elektrik şebekesi genel olarak iyi mi, yani sık sık kesilmeler veya düzensiz voltaj sorunu yaşanır mı?
hatırladığım kadarıyla hayır

en başta o gücü verebiliyorsa güç altına girdikten sonra niye gücü vermeyi azaltsın ki ama

Atyxah

80+ Silver
var fakat o konu karmaşık şu an göndermem dediğim gibi sonuçta olayın tam olarak ne olduğunu biri söyleyebilir olduğunu düşünüyorum ben o kadar insan var sorunumu bulsunlar hiç olmazsa

sen uğraşma bence uğraşırsın sonra garanti kapsamında değil kullanıcı hatası felan derler sen en iyisi direk yolla garantiye en kötü yenisiyle değiştirirler

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet

Aklımdaki fikirler tükeniyor açıkçası. Durumun stres testinde olmadığını söyledin peki bu sorun başka oyunlarda da yaşanıyor mu?

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
sen uğraşma bence uğraşırsın sonra garanti kapsamında değil kullanıcı hatası felan derler sen en iyisi direk yolla garantiye en kötü yenisiyle değiştirirler
Evet böyle bir ihtimal var sen normal ayarları degiştirmek dışında bir şey yapma icine dokunursan direkt sorumluluktan sıyrılırlar.

EbuTurab

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Turab İleri
bro makineyi aldığım günden bu güne kadar böyleydi ben sonuçta parçaları kasayı vs hiç ellemiyorum oc yapmıyorum zara vermiyorum pc ye öyle bir şey olamaz yani

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,905
İsim
Mehmet
bro makineyi aldığım günden bu güne kadar böyleydi ben sonuçta parçaları kasayı vs hiç ellemiyorum oc yapmıyorum zara vermiyorum pc ye öyle bir şey olamaz yani
Sen oc yapma ve içine karışma, simdilik sana bir şey diyemezler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,870
Üyeler
161,926
Son üye
AliNk.
Top Bottom