Neler Yeni

Bu harddisk kasaya takılır mı ?

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Boş olan SSD'ye temiz bir format atın. Windows SSD'de kurulu olsun. Bir de birkaç fazla depolama yemeyen program - oyun. Sonra da eski HDD ile SSD'yi birlikte kullanın. Eski HDD'de ki verileri klonlamayın kalsın. Windows SSD'de, diğer veriler de HDD'de olsun. Böylece yeni HDD almaya gerek kalmaz. SSD'ye bütün her şeyi kopyalamak zorunda değilsiniz.
Hocam 1-)Samsung'un programıyla sadece işletim s. aktarılıyormuş bilginiz var mı ? 2-) bu dediğiniz yöntem temiz kurulum mu oluyor yani SSD format derken SSD boş zaten şuan biraz daha acıkalyıcı söler misiniz her adımı yapmamız lazım teşekkürler

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
1-)Samsung'un programıyla sadece işletim s. aktarılıyormuş bilginiz var mı ?

Burada rehberi mevcut.
2-) bu dediğiniz yöntem temiz kurulum mu oluyor yani SSD format derken SSD boş zaten şuan biraz daha acıkalyıcı söler misiniz her adımı yapmamız lazım teşekkürler
Hocam normal bir flash belleğe windows iso'su atıp format atacaksınız. Zaten bomboş. Burada rehberi mevcut.

Format attıktan sonra HDD'de ki en önemli toplam 100GB'ı geçmeyen verileri SSD'ye kopyalayın. Sonra da SSD ile HDD'yi beraber kullanın. Windows SSD'de kurulu olacak. Bu kadar.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen

Burada rehberi mevcut.

Hocam normal bir flash belleğe windows iso'su atıp format atacaksınız. Zaten bomboş. Burada rehberi mevcut.

Format attıktan sonra HDD'de ki en önemli toplam 100GB'ı geçmeyen verileri SSD'ye kopyalayın. Sonra da SSD ile HDD'yi beraber kullanın. Windows SSD'de kurulu olacak. Bu kadar.
Hocam formattan sonra HDD'deki bilgileri nerden göreceğiz ve o 100 gblık şeyleri aktaracağız ?

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam formattan sonra HDD'deki bilgileri nerden göreceğiz ve o 100 gblık şeyleri aktaracağız ?
Formattan sonra HDD'yi SATA ile anakart'a bağlayarak windows üzerinden görebilirsiniz. Sonra da o verileri düz kopyala - yapıştır ile aktaracaksınız. Başka sorularınız var ise alabilirim.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Formattan sonra HDD'yi SATA ile anakart'a bağlayarak windows üzerinden görebilirsiniz. Sonra da o verileri düz kopyala - yapıştır ile aktaracaksınız. Başka sorularınız var ise alabilirim.
Hocam HDD hep bağlı zaten birde çıkaracak mıyız önce ?

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam HDD hep bağlı zaten birde çıkaracak mıyız önce ?
Hayır hocam:). Çıkarmaya gerek yok. Siz sadece SSD'yi takacaksınız gerisi bilgisayar üzerinden halledilebiliyor. Windows 10 ISO'sunu ise kendiniz çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Hayır hocam:). Çıkarmaya gerek yok. Siz sadece SSD'yi takacaksınız gerisi bilgisayar üzerinden halledilebiliyor. Windows 10 ISO'sunu ise kendiniz çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hocam şimdi kasada SSD ve HDD var sadece SSD takacaksınız derken anlayamadım ve bir arkadaş şöyle dedi 'Harddiskteki her şeyi al ki küçük txt dosyaları bile kaybolmamış olsun. Sonra zaten istediğini silersin attığın HDD'den, SSD'ye de düzgünce sıfırdan formatla kurarsın.' Şimdi 0'dan ne yapmamız lazım şöyle toparlasak olur mu karıştı

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam şimdi kasada SSD ve HDD var sadece SSD takacaksınız derken anlayamadım ve bir arkadaş şöyle dedi 'Harddiskteki her şeyi al ki küçük txt dosyaları bile kaybolmamış olsun. Sonra zaten istediğini silersin attığın HDD'den, SSD'ye de düzgünce sıfırdan formatla kurarsın.' Şimdi 0'dan ne yapmamız lazım şöyle toparlasak olur mu karıştı
Şimdi SSD kargodan geldi, SSD'yi kasaya bağlayın. Sonra boş SSD'ye format - boot atın (Windows 10). Sonra da HDD'de ki bazı verileri SSD'ye kopyalayın. Bu kadar. HDD'yi ellemeyin. Sadece HDD ile kopyalama işlemleri yapın.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Şimdi SSD kargodan geldi, SSD'yi kasaya bağlayın. Sonra boş SSD'ye format - boot atın (Windows 10). Sonra da HDD'de ki bazı verileri SSD'ye kopyalayın. Bu kadar. HDD'yi ellemeyin. Sadece HDD ile kopyalama işlemleri yapın.
Hocam bi dakika şimdi bizim kasada ssd ve hdd var kargoyla alakası yok ilk başta kurarken adam hdd'ye windows kurmuş çok saçma bir şekilde.Biz temiz baştan yüklicez SSD'ye Windows'u.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Hocam bi dakika şimdi bizim kasada ssd ve hdd var kargoyla alakası yok ilk başta kurarken adam hdd'ye windows kurmuş çok saçma bir şekilde.Biz temiz baştan yüklicez SSD'ye Windows'u.
Evet hocam. Eski Windows'u kaldırmak için ise bu rehbere bakabilirsiniz.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Evet hocam. Eski Windows'u kaldırmak için ise bu rehbere bakabilirsiniz.

Öncelikle Wİndows'u kaldırcağız sanırsam.Sonra bilgisayara ne olcak bilmiyorum fakat sonra flashı taktıktan sonra SSD seçicez ve windows temiz bir şekilde karşımızda fakat ben bilgileri aktarma işlemini anlamadım eski bilgilere nasıl ulaşıp aktaracağız veya bu işlemlere başlamadan önce her şeyin HDD'de olması mı lazım ?

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Öncelikle Wİndows'u kaldırcağız sanırsam.Sonra bilgisayara ne olcak bilmiyorum fakat sonra flashı taktıktan sonra SSD seçicez ve windows temiz bir şekilde karşımızda fakat ben bilgileri aktarma işlemini anlamadım eski bilgilere nasıl ulaşıp aktaracağız veya bu işlemlere başlamadan önce her şeyin HDD'de olması mı lazım ?
Öncelikle windows'u kurun. Bu aşamada HDD'nin sata portunu çıkarın HDD ile bir alakası olmasın sistemin (nolur nolmaz). Sonradan güncelleştirmeler yapılıp windows hazır hale getirilince HDD'yi bağlayın ve ilk önce windows'u attığım rehberdeki gibi silin. Sonrada kopyalama işlemlerini yapın. Eski bilgilerin olduğu HDD aynen bu şekilde gözükecek.
1611246482558.png

Sağdakini HDD , soldakini windows'un kurulu olduğu SSD varsayın. Oradan istediğiniz bilgileri alıp SSD'ye kopyalayın. Bu kadar oldukça basit bir işlem. HDD aynen bu şekilde gözükecek.

rainbowgamer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
320
İsim
umut yiyen
Öncelikle windows'u kurun. Bu aşamada HDD'nin sata portunu çıkarın HDD ile bir alakası olmasın sistemin (nolur nolmaz). Sonradan güncelleştirmeler yapılıp windows hazır hale getirilince HDD'yi bağlayın ve ilk önce windows'u attığım rehberdeki gibi silin. Sonrada kopyalama işlemlerini yapın. Eski bilgilerin olduğu HDD aynen bu şekilde gözükecek.
Alıntıyı görüntüle

Sağdakini HDD , soldakini windows'un kurulu olduğu SSD varsayın. Oradan istediğiniz bilgileri alıp SSD'ye kopyalayın. Bu kadar oldukça basit bir işlem. HDD aynen bu şekilde gözükecek.
Sadece çözemediğim şey HDD Sata portu çıkarın derken kasadan HDD'yi çıkaralım mı yani alakası olmaması için ?

Top Bottom