Bu Harddisk ölmüş mü?

şahin doğan

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
12,413
Bu HDD ölmüş mü yoksa daha gideri var mı? Sarı olan ne hatası?

Ekler

• 1707424198055.png
    1707424198055.png
    136.9 KB · Hit: 96
Çalışıyorsa devam.

Bu HDD ölmüş mü yoksa daha gideri var mı? Sarı olan ne hatası?
Diskinde Bad sector var badsector ise
donanımdan kaynaklanan hatalar olup yazılım ile düzletmenin mümkün olmadığı hatalardır. Bad Sector hatalarının oluşması bir çok sebepten kaynaklı olabilir. Hard disklerin aşırı ısınması, nemli ortamda kalması, üzerinde ki korozyon ve fiziksel hasarlar aşırı kullanımlar bu sebeplerin başında gelir.

Diskinde Bad sector var badsector ise
donanımdan kaynaklanan hatalar olup yazılım ile düzletmenin mümkün olmadığı hatalardır. Bad Sector hatalarının oluşması bir çok sebepten kaynaklı olabilir. Hard disklerin aşırı ısınması, nemli ortamda kalması, üzerinde ki korozyon ve fiziksel hasarlar aşırı kullanımlar bu sebeplerin başında gelir.
tik tik diye ses çıkarıyor. Tahminimce içindeki mekanizma dönerken çıkartıyor. Normal HDD sesi değil. 3-5 aydır bu hata var ama devam.

tik tik diye ses çıkarıyor. Tahminimce içindeki mekanizma dönerken çıkartıyor. Normal HDD sesi değil. 3-5 aydır bu hata var ama devam.
Nolur nolmaz onemli verileriniz varsa yedeklemeniz iyi olur sonrasında ölene kadar kullanın.

Bir chkdsk bir disk birleştirme hak etmiş olmasın

O ses bende olduğunda en son, bi yerden sonra disk kafa koparma mevzusumu diyorlar o olmuştu komple gitmişti disk. Tavsiyem önemli veri var ise yedekle. Zaten hale bakarsak mezara yakın bu.

O ses bende olduğunda en son, bi yerden sonra disk kafa koparma mevzusumu diyorlar o olmuştu komple gitmişti disk. Tavsiyem önemli veri var ise yedekle. Zaten hale bakarsak mezara yakın bu.
Yüksek cuguli oyunlar var sadece. Bunda veri tutulmaz :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

knkm son demlerini yaşıyor eğer anı hatıra dosyan varsa kurtarmaya bak çünkü bir süre sonra tıkırtı yapacak ve çalışmayacak
Valla 3-5 aydır böyle. Ölürse daha iyi HDD almak için bahane çıkar. Bu şekilde paraya kıyamıyorum.

Bir chkdsk bir disk birleştirme hak etmiş olmasın
Anlamadım.

Sayı fazla değil.
Güvenlik modunda cmd aç.
Chkdks /f /r
Yaz enter yap.

Sonra defragment yani disk birleştirme yap.

Diskin bozuk sektörleri belki rahat eder.
Ya da o kısma veri yazmaz.

Hareket haline cihazı kullanmayın.

Yüksek cuguli oyunlar var sadece. Bunda veri tutulmaz :D

Valla 3-5 aydır böyle. Ölürse daha iyi HDD almak için bahane çıkar. Bu şekilde paraya kıyamıyorum.

Anlamadım.
Chkdisk ya da disk birleştirme yaz Google a çıkar programları da var

Sayı fazla değil.
Güvenlik modunda cmd aç.
Chkdks /f /r
Yaz enter yap.

Sonra defragment yani disk birleştirme yap.

Diskin bozuk sektörleri belki rahat eder.
Ya da o kısma veri yazmaz.

Hareket haline cihazı kullanmayın.
İçindeki bilgiler siliniyor değil mi?

Geri