Bu hazır sistem alınır mı

Stok fan yerine kule tipi seçtim. 6 taksitle sizce alınır mı bütçem 30-35k
Hocam bu sistemi öneririm onun yerine

En azından işlemcisi büyük fark yaratır ve daha ileriye dönük olur

https://www.REFERAL LİNK!Um6iqc5gaF/

Hocam bu sistemi öneririm onun yerine

En azından işlemcisi büyük fark yaratır ve daha ileriye dönük olur

https://www.REFERAL LİNK!Um6iqc5gaF/
R5 5600 ile R7 5700 arasında oyun performans farkı neredeyse yok diye biliyorum, asıl fark renderda değil miydi

R5 5600 ile R7 5700 arasında oyun performans farkı neredeyse yok diye biliyorum, asıl fark renderda değil miydi
Haklısın, oyun performansı açısından R5 5600 ile R7 5700 arasında fark çok az; genelde %3-5 civarında değişiyor.
Asıl fark, dediğin gibi çok çekirdekli yüklerde (render, yayın, video işleme gibi) ortaya çıkıyor.

Aslında R5 7500F'li bir sistem çok daha iyi kurtarır ancak 33K civarından başlıyor.

Shadow Vector’daki sistemin en büyük artısı işlemcide. R7 5700, 8 çekirdek 16 izlek yapısıyla R5 serisine göre hem oyunlarda hem de çoklu görevlerde (yayın, render gibi) daha güçlü.

Ekran kartı tarafında da RX 9060, benzer segmentteki 5060’tan biraz daha geniş bellek veri yolu ve daha yüksek ham güce sahip. Uzun vadede sürücü desteğiyle daha stabil performans verebilir.

Özetle, oyun performansında kafa kafaya olsalar da Shadow Vector genel kullanım ve geleceğe dönük performans açısından bir tık daha avantajlı diyebilirim.

Haklısın, oyun performansı açısından R5 5600 ile R7 5700 arasında fark çok az; genelde %3-5 civarında değişiyor.
Asıl fark, dediğin gibi çok çekirdekli yüklerde (render, yayın, video işleme gibi) ortaya çıkıyor.

Aslında R5 7500F'li bir sistem çok daha iyi kurtarır ancak 33K civarından başlıyor.

Shadow Vector’daki sistemin en büyük artısı işlemcide. R7 5700, 8 çekirdek 16 izlek yapısıyla R5 serisine göre hem oyunlarda hem de çoklu görevlerde (yayın, render gibi) daha güçlü.

Ekran kartı tarafında da RX 9060, benzer segmentteki 5060’tan biraz daha geniş bellek veri yolu ve daha yüksek ham güce sahip. Uzun vadede sürücü desteğiyle daha stabil performans verebilir.

Özetle, oyun performansında kafa kafaya olsalar da Shadow Vector genel kullanım ve geleceğe dönük performans açısından bir tık daha avantajlı diyebilirim.
Bu kadar uğraşıp yazdığın için öncelikle teşekkür ediyorum.
Nvidia fanboyu değilim ama amd ekran kartı tercih etmek istemiyorum.

Valla hocam o zaman senin baktığın sistemi al geç :) ama yerinde olsam taksitle felan az daha koyar 7500f - ddr5 platform bir sistem alırdım almışken
Bu kadar uğraşıp yazdığın için öncelikle teşekkür ediyorum.
Nvidia fanboyu değilim ama amd ekran kartı tercih etmek istemiyorum.

sıfırdan alıyorsan ddr5 al hem güncel olur hem de ileride değiştirmek istemez belli bir süre

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,756
Üyeler
185,795
Son üye
monesta0000
Geri