Neler Yeni

Yardım BU İKİ BEYAZ ANAKARTTAN HANGİSİNİ ALMALIYIM?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,481
İsim
Baran Kut
dediğiniz testte 60 kez çıkarıp takılmış sanırım
aynen işte tam detayını bilmiyorum. 10-12 kez çıkarıp zarar veren 5090'lı birisi de var bu sorunu yaşamış yeni.

Asya kısmında çok video var yeni anakart hakkında orada da kaç kere tak çıkar yapılmış bilmiyorum ama onlar da zarar görmüş. Güvenilir bir yöntem değil gibi öyle çıkarmak. Hala eski tip çıkarma yeri de mevcut bu arada. Hani o zorundalık değil ama kendimden biliyorum 4 slot ekran kartı var bende. İnce uzun tornavida ile zorla çıkarıyorum öyle de :kekw:

Sana kalmış ya dediğim gibi yeni olan bir durum. Gündeme düşer mi onu bile bilmiyorum ama sıkıntılı geldi bilemedim.

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
furkan
aynen işte tam detayını bilmiyorum. 10-12 kez çıkarıp zarar veren 5090'lı birisi de var bu sorunu yaşamış yeni.

Asya kısmında çok video var yeni anakart hakkında orada da kaç kere tak çıkar yapılmış bilmiyorum ama onlar da zarar görmüş. Güvenilir bir yöntem değil gibi öyle çıkarmak. Hala eski tip çıkarma yeri de mevcut bu arada. Hani o zorundalık değil ama kendimden biliyorum 4 slot ekran kartı var bende. İnce uzun tornavida ile zorla çıkarıyorum öyle de :kekw:

Sana kalmış ya dediğim gibi yeni olan bir durum. Gündeme düşer mi onu bile bilmiyorum ama sıkıntılı geldi bilemedim.
hocam peki şöyle diyim bende b650 tomahawk var. 9800x3d gelecek şimdi aldım. 1660 süper takılır mı bu anakarta. x870 roga takılmıyormuş sanırım

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,481
İsim
Baran Kut
hocam peki şöyle diyim bende b650 tomahawk var. 9800x3d gelecek şimdi aldım. 1660 süper takılır mı bu anakarta. x870 roga takılmıyormuş sanırım
PCIE girişleri geriye dönümlü diye biliyorum. Zorlamadan bir denersiniz. Ekran verirse kullanın. Bir sorun oluşacağını sanmıyorum.

870 e bile olması gerek hatta. Maksimum hızını alamıyorsun sadece. O da daha yüksek kartlarla alınabiliyor. Bir sorun olmaz onda da.

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
furkan
PCIE girişleri geriye dönümlü diye biliyorum. Zorlamadan bir denersiniz. Ekran verirse kullanın. Bir sorun oluşacağını sanmıyorum.

870 e bile olması gerek hatta. Maksimum hızını alamıyorsun sadece. O da daha yüksek kartlarla alınabiliyor. Bir sorun olmaz onda da.
valla rogda olmaz demişti birisi rog x870 a da kullanılmaz pcı 3 yok demişti. ama gigabytede oluyormuş sanırım sitesindede yazıyor ama rogda yok. normalde duruş olarak rog daha güzel duruyor. ama o dediğiniz sorun kafamı karıştırdı aslında birde 5000 serisi kartlarda beyaz rog çıkmayacakmış daha ilerde çıkacak deniyor oda kaç ay sonra bilmiyorum. gigabyte alsam aorus beyazı çıkacakmış sanırım. emin değilim ama gönlüm rogda güzel duruyor çünkü :D aslında x870 asrock RS ta var gerçi

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
Gönlünüz Rog olabilir ama sorunluymuş. Msı veya Asrockda güzel duruyor.

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
furkan
Gönlünüz Rog olabilir ama sorunluymuş. Msı veya Asrockda güzel duruyor.
msı güzel beyaz göremedim pek
Mesaj otomatik birleştirildi:

gigabyte ve asrock arasında kaldım sanırım gigabyte alınmalı. ekran kartınıda beyaz aero veya aorus alırsam güzel olabilir beyaz sistem

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
furkan
Gelir 1-2 aya. Zaten Msı genel olarak daha kaliteli üretiyor anakartları.
işlemciyi aldım ondan gelince deneyim diye anakart lazım. normalde elimde b650 tomahawk var sıfır hiç kullanılmadı satıp beyaz alacaktım. ama beyaz gelene kadar kullanılabilir veya gigabyte alınabilir anakart için. gigabytenin iyi yanı 1660 süper takılabiliyormuş sanırım. birde gigabytenin aorus ekran kartı güzel lcd ekranlı filan tabi ucuk çıkmazsa :D

Honda CRX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
işlemciyi aldım ondan gelince deneyim diye anakart lazım. normalde elimde b650 tomahawk var sıfır hiç kullanılmadı satıp beyaz alacaktım. ama beyaz gelene kadar kullanılabilir veya gigabyte alınabilir anakart için. gigabytenin iyi yanı 1660 süper takılabiliyormuş sanırım. birde gigabytenin aorus ekran kartı güzel lcd ekranlı filan tabi ucuk çıkmazsa :D
Hocam kasanız ne olcak?

Masteries

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
furkan
Son düzenleme:
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom