Neler Yeni

bu kardeşe ne yapmak lazim

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
Hocam 10 yaşında çocuk, az bile olsa ufak tefek şeylere ilgisi yok mu ? Mesela ben 10 yaşımda falan iken full hot wheels falan oynardım. Yani kafasını dağıtacak oyunlar alın bence. Monopoly ya da daha farklı kutu oyunları falan. Mesela derslerini falan yapmıyorsa izin vermeyin ama yapıyorsa (kısıtlamalı) 1 saat falan izin verin böyle böyle devamı gelir diye düşünüyorum.

mehmettici

80+ Silver
Biraz daha devam ederse kendi bıkar diye düşünüyorum. Engellerseniz süre kısıtlaması falan koyarsanız hiç sıkılmaz salın 3-5 gün daha böyle oynasın yavaş yavaş bıkar. Bıkmazsa teker teker sevdiği şeylerden mahrum bırakın. Sevdiği yemek yapılmasın ıspanak, pırasa, lahana yemeği falan ne varsa abanın. Yemezse aç kalsın. Baktın o da olmuyor tek çare bilgisayara koy şifreyi bir daha da açamasın. Çok sıkıntı 10 yaşında o durumda olması.
5 aydir boyle eskişehir ruh hastaliklari ve piskolojik rahatsizliklara randevu aldik kardeşime bakalim ne olacak son durumu soylerim
Full dövün kral. 10 yaşında bu ne böyle. Ne oynuyor?

Dışarı çıkacak arkadaşı yok mu hiç yoksa siz çıkarın biraz vakit ayırın

Kanka ailen çalışıyorsa abilik görevi sana düşer, dövmeden önce derslerine okuluna tevşik et öğretici oyunlar oynat çalıştır baktın olmuyor bas sopayı. PC'den uzaklaştır imkanın varsa gezdir, veya mahalleye sal az ortam görsün.

Oyunu sil pcnin şifresini değiştir.

12 yaşındasın la ne full döv diyon cocugu yasitin sayilir empati kur biraz

10 yaşında okula gidip biraz beynini çalıştırması gerekir ben şahsen pcyi kaldırırım

tekme tokattan başka çare yok gibi. Ebeveynlerin ne diyor

Saat kısıtlaması koyun

pc yi kaldır ders çalışsın spor yapsın

PC ye şifre koy hocam

boks torbası alın.

Çocuğun bu hale gelesiye olan süreçte siz ne yapıyordunuz?

pc ye şifre koy veya int kafe yazılımları var süreli olarak aç

Craftrise hesabını silebilirsin ama psikolojisinde büyük etki yaratabilir pek önermem.

Biraz daha devam ederse kendi bıkar diye düşünüyorum. Engellerseniz süre kısıtlaması falan koyarsanız hiç sıkılmaz salın 3-5 gün daha böyle oynasın yavaş yavaş bıkar. Bıkmazsa teker teker sevdiği şeylerden mahrum bırakın. Sevdiği yemek yapılmasın ıspanak, pırasa, lahana yemeği falan ne varsa abanın. Yemezse aç kalsın. Baktın o da olmuyor tek çare bilgisayara koy şifreyi bir daha da açamasın. Çok sıkıntı 10 yaşında o durumda olması.

Valla tecrubeme dayanarak bende yaşadım bu durumu okuldan eve gelip yatana kadar full pc oynuyodum hani sınav haftası bile öyleydim artık sıkıldım sadece açıyorum forumda geziyorum bir el cs atıp kapatıyorum tavsiyem bırakın oynasın belli bir süre sonra sıkılıcak ve salıcak bu akdar fazla oynamayı

Pc'yi kaldırmak, şifre koymak, dayak vs hiçbiri işe yaramaz. Bu seferde internet kafeye gider. Parası olmazsa gidemez demeyin evden bir şekilde alır gider.(Kendimden biliyorum) Maalesef bir bağımlılık bu. Dolayısıyla çocuk kendi isteğiyle bırakmıyorsa çareyi burada değil profesyonel yardımda aramalısınız.

Dışarı çıkarken alıyorsun hdmı kablosunu yanına kusursuz çözüm

Bilgisayara şifre koy ya da ilgili olduğu bir aktivite varsa ona yönlendirin, çocuğu da dövme.

çocuğun bilgisayar oyunu oynaması yerine ona alternatif vakit geçireceği bir şeyler sunun arkadaşlarıyla dışarı çıkmıyorsa siz onu alın top oynamaya çıkın olmadı bilardo falan öğretin başka alışkanlıklar kazanmadan bilgisayar oyununu azaltmaz diğer arkadaşların dediği gibi bir süre bırakır lafına bence güvenmemek lazım kim bilir ne kadar süre sonra bırakacak bu yıllar sonra da olabilir iş işten geçtikten sonra bir anlamı yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

çocuğun bir spora yönelmesi fitnessdan bahsetmiyorum futbol basketbol tarzı veya bir hobi okçuluk falan olabilir şart

spora yazdirin.

Hocam 10 yaşında çocuk, az bile olsa ufak tefek şeylere ilgisi yok mu ? Mesela ben 10 yaşımda falan iken full hot wheels falan oynardım. Yani kafasını dağıtacak oyunlar alın bence. Monopoly ya da daha farklı kutu oyunları falan. Mesela derslerini falan yapmıyorsa izin vermeyin ama yapıyorsa (kısıtlamalı) 1 saat falan izin verin böyle böyle devamı gelir diye düşünüyorum.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Zamanında babam bana yapmıştı. Sınırlama yapın.

Tanzanyalı Ökkeş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Harun Duman
okulun rehberlik servisini deneyebilirsiniz, yada bu teknoloji bağımlılığı ve asosyallik durumu için bir terapistten destek alabilirsiniz, bu yaştaki bir çocuk için ciddi bir sorun, vakit kaybetmemenizi öneririm.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
kardeşim her gun gelince pc ye oturur 11 de kalkar okula 3 gun gitmez 2 gun gider bilgisayardan kalk dedim bugun 9 dan 8 e kadar oturdu cocugu dove dove zor kaldirdim babam zaten bikti bu cocuga ne yapilmali
10 yaşinda
Kral şifre koysana.

Top Bottom