Neler Yeni

bu kardeşin piskiyatrise mi gitmesi gerekir yoksa saglam bi dayakmi lazim

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
merhabalar odevlerini aglaya zirlaya bana ve aile uyelerine yaptiriyor 1 hafta bekletiyor odevlerini 15 sayfa birikiyor son gune yaptittiriyor
okuldan gelince direk bilgisayara geçer akşam 10-11 e kadar aileden birinin pc de işi olunca yapayim vereyim deyince kiyameti koparir
pc ye ben geçince kucuk kardeşi anirtirir
bu kardeşe ne gerekir piskiyatris mi saglam bi dayakmi
10 yaşinda 4 e gidiyor
Bir anıracak iki anıracak çözüm basit zırlarsa zırlasın yapmayın 2 3 gün dayanırsınız sonra paşa paşa yapacak belli ki alışmış

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Cihan Karagöz
şımarık bir çocuğun önünü kısıtlama ile alabilirsiniz. örnek olarak bilgisayarı kullandığı süreyi ve girebileceği mecraları kısıtlayın. telefon ve tablette ebeveyn denetimini aktif edip süre ve uygulama kısıtlaması ekleyin. bırakın sizin çizdiğiniz sınırlar içerisinde yaşamaca alışsın. sınırdan çıkmaya çalışırsa da haddini bildirin. bu süreçte bol bol ağlayıp sizi sinir etmeye çalışacak ama yeteri kadar dik durursanız önüne geçersiniz.

bunlar benim düşüncem bu arada çocuk gelişimci felan değilim (yatirım tavsiyesi değildir)

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,569
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Sağlam bir travma yaratmadan olmuyor hocam.İlkokulda yapmazdım odevlerimi annem bir gün illallah edip kitabımı televizyona fırlatıp(kırıldı)Bir de beyinciğime sağlam bir otutturtmuştu.Ben onun etkisiyle lise sınavına kadar çalıştım güzelde bir liseye girdim.

Tanzanyalı Ökkeş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Harun Duman
hocam bu yaşına göre çok salmış kendini önerim önce kısıtlama hala daha fayda etmezse sağlam bir dayak.

e_mir

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ne dayak ne psikiyatri. Çocuğa geniş olanaklar tanımışsın tabii takmaz dersi. Başta kısıtlama koyun takmıyorsa işte o zaman ayvayı yedi.

mehmettici

80+ Silver
gidip de çocuğa kötü davranmayın travma yaşamasın
bir tane bilgisayar alacaksınız ve saat koyulacak

Sağlam bir travma yaratmadan olmuyor hocam.İlkokulda yapmazdım odevlerimi annem bir gün illallah edip kitabımı televizyona fırlatıp(kırıldı)Bir de beyinciğime sağlam bir otutturtmuştu.Ben onun etkisiyle lise sınavına kadar çalıştım güzelde bir liseye girdim.
Ne dayak ne psikiyatri. Çocuğa geniş olanaklar tanımışsın tabii takmaz dersi. Başta kısıtlama koyun takmıyorsa işte o zaman ayvayı yedi.
hocalar evde bilgisayar var orta seviye 2 telefon 1mini pc var saat sınırlamasi koyuyuroz 5 10 dk falan deyip geçiştiriyor travma yaratmak mumkun degil bu cocuga dovsende unutuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Aquamen ? telefon bilgisayarin olmasi gulunecek bi durumu

Aquamen

80+ Bronze
hocalar evde bilgisayar var orta seviye 2 telefon 1mini pc var saat sınırlamasi koyuyuroz 5 10 dk falan deyip geçiştiriyor travma yaratmak mumkun degil bu cocuga dovsende unutuyor

dövsen de unutuyor güldüm :ROFLMAO:

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
2005 te güzel bir dayak yediydim ilk&ortaokulu full takdir ve üstünbaşarı belgeleriyle bitirdim. Kontrollü dayak eskiden işe yarardı, eskiden çocuklar şimdiki gibi el bebek gül bebek büyümüyordu çünkü. Biz çocukluğumuzda sokakta birbirimizi döver yarın da hep beraber top oynardık. Şimdi dışarda oyun oynayan çocuk bile göremiyorum. Dayak şu an çözüm değil, yerine getirmediği her bir sorumluluğu için her bir imkanını kısıtlarsanız bir süre sonra düzene girmeye başlar diye düşünüyorum. Biraz da büyüme şekliyle alakalı bu tip sorunlar, ağlamasına hiç izin verilmemiş sanırım. Çok taviz vermeyin çocuk bu ağlar ertesi gün unutur.

Charlster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Cihan Karagöz

5 10 dakika deyip geçiştiyorsa kısıtlama yoktur. en basitinden örnek vericem bak windowsta 7de açılan çocuk hesabının günlük açılıcağı saat aralığı ve açık kalıcağı süreyi ayarlama özelliği vardı. androitte ebeveyn denetimi sayesinde her uygulamaya ayrı ayrı veya toplam kullanım süresi koyabiliyorsun. bu ayarlar yönetici yetkisi olmadan değişmiyor. yani sizden vakit dilenmesi süresini değiştirmez. tabi ayarları yapıp bırakmak tam bir çözüm sunmaz denetlemek gerekiyor ayrıyettende.

2005 te güzel bir dayak yediydim ilk&ortaokulu full takdir ve üstünbaşarı belgeleriyle bitirdim. Kontrollü dayak eskiden işe yarardı, eskiden çocuklar şimdiki gibi el bebek gül bebek büyümüyordu çünkü. Biz çocukluğumuzda sokakta birbirimizi döver yarın da hep beraber top oynardık. Şimdi dışarda oyun oynayan çocuk bile göremiyorum. Dayak şu an çözüm değil, yerine getirmediği her bir sorumluluğu için her bir imkanını kısıtlarsanız bir süre sonra düzene girmeye başlar diye düşünüyorum. Biraz da büyüme şekliyle alakalı bu tip sorunlar, ağlamasına hiç izin verilmemiş sanırım. Çok taviz vermeyin çocuk bu ağlar ertesi gün unutur.
günümüzün sorunu o zaten hocam. çocuk aman ağlamasın sussun, aman beni rahatsız etmesin diye ellerine telefon tablet verip başlarından savıyorlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: AK47

mehmettici

80+ Silver
5 10 dakika deyip geçiştiyorsa kısıtlama yoktur. en basitinden örnek vericem bak windowsta 7de açılan çocuk hesabının günlük açılıcağı saat aralığı ve açık kalıcağı süreyi ayarlama özelliği vardı. androitte ebeveyn denetimi sayesinde her uygulamaya ayrı ayrı veya toplam kullanım süresi koyabiliyorsun. bu ayarlar yönetici yetkisi olmadan değişmiyor. yani sizden vakit dilenmesi süresini değiştirmez. tabi ayarları yapıp bırakmak tam bir çözüm sunmaz denetlemek gerekiyor ayrıyettende.

günümüzün sorunu o zaten hocam. çocuk aman ağlamasın sussun, aman beni rahatsız etmesin diye ellerine telefon tablet verip başlarından savıyorlar.
windows 10 da bu mumkunmudur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,141
Üyeler
166,162
Son üye
Melih09
Top Bottom