Neler Yeni

Bu kazanın cezası nasıl sonuçlanır?

burak9956

80+ Bronze
geçmiş olsun bende izmirliyim çok fazla var ehliyetsiz kullanan malesef
Öyle reis, ehliyetden ziyade herkes alkollü dolaşıyor geceleri.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adam birde gidip halisahadan adam çevirip şoför bu diye yedirtmeye çalıştı...

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
daha geçen yaz yaşandı kaza. gerçi bizimkinde suç yokmuş ben kaza yerine gittiğim için ordaki polislerle falan konuşmuştuk da, eğer her iki tarafta da kusur aranacaksa bile bu kazada 50/50 olmaz. Çünkü karşı taraf alkollü+hızlı+ehliyetsiz+kırmızıda geçiyor. Bi allah a şirk koşmamış herif
30 70 olsun hocam o kadar çok kafa yormuyorlar genelde

oliveforge99

80+ Silver
sürücünün ehliyeti olmadığında veya alkollü olduğunda haklı olsun haksız olsun yüzde yüz kusurlu sayılıyor diye hatırlıyorum.
(önceden kural net bir şekilde öyleydi ama değişiklik oldu mu bilmiyorum.)
Askerdeyken devrelerimden birinin kullandığı talisman, akşam geç saatlerde alkollü bir sürücü tarafından pert edilmişti o kazada bizim çocuğun hatası var mı yok mu bakmadı bile polisler.
Hiç dediğiniz şekilde olmuyor maalesef. Alkollü olmak tek başına kusur sebebi değil. Kazanın oluşmasında alkollü olmanın doğrudan etkisinin bulunması gerekiyor Yargıtay kararlarına göre

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Büyük ihtimalle adam suçlu çıkar. Çünkü Ehliyetsiz. Sizde yasak u yaptığınız için ceza kesilir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Batuhan KARALAR
Instagram
batuhan.karalar
Twitter
365batuhan
Geçmiş olsun. Kusur oranı %25-75 karşı taraf veya %50-50 yazılır diye düşünüyorum. Lakin karşı taraf alkollü ve ehliyetsiz olduğu için sigorta hasarı karşılamaz. Sıkıntılı bir durum :(

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
güncel kanunlara baktım: kısaca eğer alkol, kazaya doğrudan sebep değilse, alkollü sürücü yüzde yüz kusurlu sayılmıyor aynı durum ehliyet için de geçerli.

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Enes
ehliyeti yok ve alkollü adam %100 suçludur. arabayı sigortadan yaptırın işi uzun sürer baya dağılmış araba

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Geçmiş olsun. Kusur oranı %25-75 karşı taraf veya %50-50 yazılır diye düşünüyorum. Lakin karşı taraf alkollü ve ehliyetsiz olduğu için sigorta hasarı karşılamaz. Sıkıntılı bir durum :(
  1. "Ancak süreç direk alkollü kişiye dava açılarak işlemez. Sigorta şirketi önce ilgili kişiye tazminatını öder daha sonra alkollü araç kullanma sigorta rücu işlemleri başlatılır. Sigorta şirketi rücu hakkını kullanarak açacağı dava verdiği tazminat ile birlikte faiz işletilerek hesaplanacaktır. Ödenen tazminata ek olarak yargılama giderleri, avukata vekaletname ücreti ve bunun gibi ekstra ödemeler ile fazlalaşacaktır.
  2. Sigorta şirketi rücu davası görevli mahkeme ise ticaret mahkemeleridir.
  3. karşı sürücü alkollü çıktı. Alkollü trafik kazası sonucunda, eylemleriniz değişmeyecektir. Karşı taraf bu durumdan etkilenir. Kazaya ilişkin tüm maddi ve manevi tazminatlar alkollü araç sahibine aittir."
böyle durumlarda alkollü tarafın sigortası karşı tarafın hasarını ve varsa tazminatını poliçe primine göre karşılamak durumunda. Ardından bu ücretleri faiziyle beraber alkollü sürücüden tahsil etme yoluna gider. Ancak süreçte çoğunlukla pürüzler çıkıyor. Mağdurun kaskosu varsa iş biraz daha kolaylaşabiliyor. Benim bildiğim bir vakada mağdurun hasarı, direk kendi kaskosu tarafından karşılanmıştı ve kasko şirketi karşı taraftan zararını tazmin edebilmek için hukuki süreç başlatmıştı. Yani kazada mağdur olan kişi fazla uğraşmadan kaskosu sayesinde hasarını gidermişti. Tabi bu durumda da işler her zaman kolay olmayabiliyor.

burak9956

80+ Bronze
  1. "Ancak süreç direk alkollü kişiye dava açılarak işlemez. Sigorta şirketi önce ilgili kişiye tazminatını öder daha sonra alkollü araç kullanma sigorta rücu işlemleri başlatılır. Sigorta şirketi rücu hakkını kullanarak açacağı dava verdiği tazminat ile birlikte faiz işletilerek hesaplanacaktır. Ödenen tazminata ek olarak yargılama giderleri, avukata vekaletname ücreti ve bunun gibi ekstra ödemeler ile fazlalaşacaktır.
  2. Sigorta şirketi rücu davası görevli mahkeme ise ticaret mahkemeleridir.
  3. karşı sürücü alkollü çıktı. Alkollü trafik kazası sonucunda, eylemleriniz değişmeyecektir. Karşı taraf bu durumdan etkilenir. Kazaya ilişkin tüm maddi ve manevi tazminatlar alkollü araç sahibine aittir."
böyle durumlarda alkollü tarafın sigortası karşı tarafın hasarını ve varsa tazminatını poliçe primine göre karşılamak durumunda. Ardından bu ücretleri faiziyle beraber alkollü sürücüden tahsil etme yoluna gider. Ancak süreçte çoğunlukla pürüzler çıkıyor. Mağdurun kaskosu varsa iş biraz daha kolaylaşabiliyor. Benim bildiğim bir vakada mağdurun hasarı, direk kendi kaskosu tarafından karşılanmıştı ve kasko şirketi karşı taraftan zararını tazmin edebilmek için hukuki süreç başlatmıştı. Yani kazada mağdur olan kişi fazla uğraşmadan kaskosu sayesinde hasarını gidermişti. Tabi bu durumda da işler her zaman kolay olmayabiliyor.
Bu çok açıklayıcı oldu teşekkürler.

güncel kanunlara baktım: kısaca eğer alkol, kazaya doğrudan sebep değilse, alkollü sürücü yüzde yüz kusurlu sayılmıyor aynı durum ehliyet için de geçerli.
Hocam adam hızlı geliyor ve fren yapmıyor, kontrolsüz geliyor bu belki doğrudan sebep olarak sayılabilir. Öyle ki bizim Caddy 180 dönüyor hafif bir araba da değil.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Bu çok açıklayıcı oldu teşekkürler.

Hocam adam hızlı geliyor ve fren yapmıyor, kontrolsüz geliyor bu belki doğrudan sebep olarak sayılabilir. Öyle ki bizim Caddy 180 dönüyor hafif bir araba da değil.
burdaki tek sıkıntı, sizinkilerin u dönüşü yasağını dikkate almaması. yani çok çok yüksek ihtimal sizinkilere de kusur çıkacaktır ama ben çok yüksek oranda olacağını sanmıyorum. gelen polisler tutanak tutarken bilgi vermediler mi kusur durumu hakkında?

Top Bottom