Bu laptop alınır mı?

Mvnmt35

80+
Reaksiyon skoru
53

Game Garaj Slayer R9T3D-5070TI C2 Amd Ryzen 9 9955HX3D 64GB Ram 2tb SSD RTX5070TI 16"​

Arkadaşlar merhaba bu laptopu almayı düşünüyorum 1080p 4060 tarzı bir şey bakarken nedense bu modele kadar çıktık pahalı bir şey olduğundan almaya değermi kronik sorunu falan varmı

Bu sistem performans olarak çok iddialı, Ryzen 9 9955HX3D zaten mobilde en tepe işlemcilerden biri, RTX 5070 Ti ile birlikte uzun yıllar yüksek ayarlarda oyun oynatır. 1080p için fazlasıyla yeterli, hatta 1440p ve bazı 4K senaryolarda da zorlanmaz. Donanım çok iyi görünüyor ama Game Garaj’ın kasa ve soğutma kalitesi her modelde aynı olmuyor. Bu kadar güçlü bir işlemciyle birlikte iyi bir soğutma şart, aksi halde işlemci kendini kısabilir. Henüz yaygın kullanıcı yorumları yok gibi, o yüzden alanların deneyimlerini araştırmakta fayda var. Kronik bir sorun şimdilik duyulmuş değil ama yine de ekran paneli, fan sesi, malzeme kalitesi gibi detaylar uzun kullanımda kendini belli eder. Marka olarak teknik destek ve servis süreci biraz karışık, memnun olan da var şikayet eden de. Bütçe uygunsa ve masaüstü alternatifi düşünülmüyorsa tercih edilebilir ama son kararı vermeden önce gerçek kullanıcı incelemelerine göz atmanı tavsiye ederim.

Bu sistem performans olarak çok iddialı, Ryzen 9 9955HX3D zaten mobilde en tepe işlemcilerden biri, RTX 5070 Ti ile birlikte uzun yıllar yüksek ayarlarda oyun oynatır. 1080p için fazlasıyla yeterli, hatta 1440p ve bazı 4K senaryolarda da zorlanmaz. Donanım çok iyi görünüyor ama Game Garaj’ın kasa ve soğutma kalitesi her modelde aynı olmuyor. Bu kadar güçlü bir işlemciyle birlikte iyi bir soğutma şart, aksi halde işlemci kendini kısabilir. Henüz yaygın kullanıcı yorumları yok gibi, o yüzden alanların deneyimlerini araştırmakta fayda var. Kronik bir sorun şimdilik duyulmuş değil ama yine de ekran paneli, fan sesi, malzeme kalitesi gibi detaylar uzun kullanımda kendini belli eder. Marka olarak teknik destek ve servis süreci biraz karışık, memnun olan da var şikayet eden de. Bütçe uygunsa ve masaüstü alternatifi düşünülmüyorsa tercih edilebilir ama son kararı vermeden önce gerçek kullanıcı incelemelerine göz atmanı tavsiye ederim.
Chatgpt kullanmayı bırakmalısın.

Eleman ChatGPT den kopya yapıştır yapmış :D Alabilirsiniz hocam üst model tongfang kasa kullaniyor msi üretiyor kasasını video incelemeleri mevcut laptopun bakabilirsiniz.

Chatgpt kullanmayı bırakmalısın.
kanka chatgpt falan diyosun da cihazın donanımı ortada yani 64gb ram rtx5070ti falan var adam sadece fikir alıyo boş yapmaya gerek yok herkes burda bi şekilde yardım arıyo sana saçma geliyosa geç yorum yapma yani illa bi şey diceksen de teknik bi şey söyle bari
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eleman ChatGPT den kopya yapıştır yapmış :D Alabilirsiniz hocam üst model tongfang kasa kullaniyor msi üretiyor kasasını video incelemeleri mevcut laptopun bakabilirsiniz.
kopya yapıştır olsa ne olur kanka yazılan doğru mu ona bakmak lazım :D adam akıllı bilgi veriyo sonuçta herkes kendi klavyesinden yazınca mı değerli oluyo yani
bu arada tongfang olayını bilmiyodum onu söyledigin iyi oldu bakıcam teşekkürler bu arada

Valla şimdi karar vermek zor. Ben böyle etiket markalarını görünce aklıma şunlar takılıyor ?

- Bios update'i veriliyor mu ? veriliyorsa ne kadar zamanda bir veriliyor ?
- Driver update'i o sistemin çalışması için gereken bilmemne center yazılımı bunlar windows update yedikçe sapıtıyor malum e devamlı da güncelleme gelmesi gerekecek.
- 2 3 sene sonra pili öldüğünde çarşıda markette pazarda tamircide yedek parçacı da pilini bulabilecek misin ? fanı bozuldu kırıldı etti yaptı vs. fanı nerden bulunacak ?

2.5 sene kadar monster kullandım. Tongfang kasaydı. Amma velakin driver ve bios yüzünden çok sorunlar yaşadım. Benzeri donanımdaki asus veya lenovo vs sorun yaşamıyorken ben sorunlar yaşıyordum çünkü windows devamlı güncelleniyordu. Saçma sapan mavi ekranlar aşırı gereksiz ısınmalar vs. kendi control center yazılımının bazen çalışmaması. Oyunlarda harici kartın bazen devreye girmemesi. Devreye girse bile coil whine gibi ciyaklamalar vs. cihaz kağıt üstünde thunderbolt 4 destekliydi, ancak thunderbolt 4'ü kullanamadım çünkü monster'ın ve windows'un sürücüsü sapıtıyordu. Thunderbolt 4 cihaz takmama rağmen 1 gb/sn hızlarını geçemiyordum. 40 gbitlik porttan 10 gbit hız alabiliyordum. Tongfang'a mail atıp redditte sağda solda yama ıvır zıvır kovalayıp sorunu çözdüm ama sıradan bir tüketicinin böytle saçma sapan şeylerle uğraşmaması gerekiyor. + satarken de talep olmaması yüzünden aynı donanımdaki acer lenovo asus vb. markalardan daha düşük fiyata satmak zorunda kaldım. Birdaha alır mıyım ? almam.

Valla insan cok kararsız kalıyor aslinda bana eli yuzu düzgün 1080p model birsey önerebilir misiniz? ve masaüstü bilgisayarım var ana makinem o olucak laptop mecbur işim gereği almam gerekiyor az ekle sunu al az ekle bunu al diye diye bu modele kadar geldim sorunsuz kronik sorunu olmayan model yok sanırım

Valla insan cok kararsız kalıyor aslinda bana eli yuzu düzgün 1080p model birsey önerebilir misiniz? ve masaüstü bilgisayarım var ana makinem o olucak laptop mecbur işim gereği almam gerekiyor az ekle sunu al az ekle bunu al diye diye bu modele kadar geldim sorunsuz kronik sorunu olmayan model yok sanırım
Daha ne düşünüyorsun ki slayer alın 5070ti ve işlemcisi çok güçlü paneli çok iyi. Uzun yıllar sizi 2k ultrada götürür.

Daha ne düşünüyorsun ki slayer alın 5070ti ve işlemcisi çok güçlü paneli çok iyi. Uzun yıllar sizi 2k ultrada götürür.
İşte asıl düşüncem zaten hali hazırda masaüstü bilgisayarım var ve ana makinem o olacak bir yandanda diyorum laptop tarafında bu kadar cosmaya gerek varmı çünkü laptop tarafı masaüstü gibi değil daha narin cihazlar bilmiyorum değermi 95 k vermeye bu cihaza

İşte asıl düşüncem zaten hali hazırda masaüstü bilgisayarım var ve ana makinem o olacak bir yandanda diyorum laptop tarafında bu kadar cosmaya gerek varmı çünkü laptop tarafı masaüstü gibi değil daha narin cihazlar bilmiyorum değermi 95 k vermeye bu cihaza
95 k olanı alcakmissiniz yeni fark ettim o kadar bütçeye çıkmanıza gerek yok hocam bunu alın bununda işlemcisi güçlü ve gayet yeterli arada işlemci farkı ve ram farkı var sadece. 64GB ram de gereksiz olur 32 gayet yeterli. https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5070ti-amd-ryzen-r9-9955hx/

95 k olanı alcakmissiniz yeni fark ettim o kadar bütçeye çıkmanıza gerek yok hocam bunu alın bununda işlemcisi güçlü ve gayet yeterli arada işlemci farkı ve ram farkı var sadece. 64GB ram de gereksiz olur 32 gayet yeterli. https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5070ti-amd-ryzen-r9-9955hx/
10 k fark var evet ama farklar büyük ya ram değilde 2 tb ssd olması ve işlemcininde X3D olması gibi iyi artılar var baya ya aslında bana 5060 1080p falan olsa daha iyi gibi ama daha çok aşırı model.yok sanırım daha yayginlasmadi 5000 serisi

10 k fark var evet ama farklar büyük ya ram değilde 2 tb ssd olması ve işlemcininde X3D olması gibi iyi artılar var baya ya aslında bana 5060 1080p falan olsa daha iyi gibi ama daha çok aşırı model.yok sanırım daha yayginlasmadi 5000 serisi
İyide hocam bunun işlemcisi alacağınız 5060-5070 serilerinden cok daha iyidir o serilerde 2TB de genelde yoktur.Ne istiyorsunuz anlamadim ki. İşlemci AAA oyunlarda çok önemli olmuyor Cs volarant da önemli oluyor 300 hz geçtikten sonra fps degerleri fark etmiyor kaldi ki benim attığım modelin işlemcisi her türlü fps oyunlarinda 500 fps üzeri gösterecek.Sitede Laptop özellikleri özelleştirebiliyorsunuz .2TB ayarlayabiliyorsunuz fakat fiyatı 87 bin oluyor. 95 k ya cikacaksanız bence bu modeli alin intel son nesil işlemcili https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-5-9xl-5070ti-intel-ultra-9-275hx/

Msi vector birebir kasasını kullanıyor kasa kalitesi ve soğutması daha iyi bu modelin. Normalde Msi vector bu donanim 140k satılıyor .Slayer bunu çok uyguna getiriyor. Attığınız modelde yüksek fan sesleri gelecektir bu modelde gelmez mesela ve haporler kalitesi slayer 5 in daha iyi klavyesi filanda premium cihaz hissini slayer 5 de alırsınız.

92K ya Rog var ama ben slayer 5 tercih ederdim Vector kasası soğutması rog danda iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,184
Üyeler
183,779
Son üye
bakara66
Geri