Neler Yeni

Bu modemi kullanabilir miyim?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
Evde hazır uzun zamandır kurulu olan wireless adaptör modem var, bilgisayara kablo çekeceğim için yeni modem gerekiyordu. Elimde bir tane Türk Telekom fiber modem Archer c5v var. Türk Telekom 'da çalışan orta yakın bir abim, bunu kullanamayacağımı falan söyledi. Bakır olsa kullanabilirmişim falan işte ama çok bir şey anlamadım. Ben bunu kuramaz mıyım?

Ekler

• IMG_20220908_180427.jpg
    IMG_20220908_180427.jpg
    1.4 MB · Hit: 38

ThEagles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Berk
Router dostum bu, modem değil.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Emin misin? Fiber modem yazıyor kutuda.
Fiber internette modem ONT'dir. Sinyali dönüştürür ama yayma işini beceremez. İnterneti dağıtmak içinde Router kullanılır.
Adsl, Vdsl gibi internetler için kullanılan modemlere bakarsanız Modem+Router ibaresini görürsünüz.
Modem+routerların arka soketlerinde DSL girişi olur.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
elimdeki wireless airties modemde tek LAN girişi var o da kendisini çalıştırmaya yarıyor o yüzden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiber internette modem ONT'dir. Sinyali dönüştürür ama yayma işini beceremez. İnterneti dağıtmak içinde Router kullanılır.
Adsl, Vdsl gibi internetler için kullanılan modemlere bakarsanız Modem+Router ibaresini görürsünüz.
Hocam sonuç olarak ben bunu kullanabilir miyim?

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
elimdeki wireless airties modemde tek LAN girişi var o da kendisini çalıştırmaya yarıyor o yüzden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sonuç olarak ben bunu kullanabilir miyim?
Evinde fiber varsa ont cihazından veya direk duvardan bu cihaza ethernet bağlayarak kullanacaksan kullanılabilir. ADSL veya VDSL kullanıyorsan kullanamazsın.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
Evinde fiber varsa ont cihazından veya direk duvardan bu cihaza ethernet bağlayarak kullanacaksan kullanılabilir. ADSL veya VDSL kullanıyorsan kullanamazsın.
Wireless adaptör kullanıyorum AirTies ve sanırım VDSL idi. Ben bilgisayara kablo çekmek için bunu kullanmak istiyorum herhangi bir çözüm yolu yok mu?

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Wireless adaptör kullanıyorum AirTies ve sanırım VDSL idi. Ben bilgisayara kablo çekmek için bunu kullanmak istiyorum herhangi bir çözüm yolu yok mu?
Wiriless adaptor dediğin tv veya pcye takılan wifi'a bağlanmayı sağlayan aparata verilen isimdir. Mevcut kullandığın modemin modelini bilirsem daha rahat yardımcı olabilirim. Acaba Range Extender kullanıyor olabilir misin? Komşudan veya başka yerde bulunan asıl modemden interneti aktarıyor felan olabilirsin.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Forget
AirTies Air 4310 modeli hocam. Direk normal kablo duvarın içindeki yerden geliyor. Eve bu şekilde internet sağlıyor.
Wiriless adaptor dediğin tv veya pcye takılan wifi'a bağlanmayı sağlayan aparata verilen isimdir. Mevcut kullandığın modemin modelini bilirsem daha rahat yardımcı olabilirim. Acaba Range Extender kullanıyor olabilir misin? Komşudan veya başka yerde bulunan asıl modemden interneti aktarıyor felan olabilirsin.
@Hidro Dinamik

Son düzenleme:

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
AirTies Air 4310 modeli hocam. Direk normal kablo duvarın içindeki yerden geliyor. Eve bu şekilde internet sağlıyor.
Cihaz çok eski olduğundan kafama takılan bir nokta oldu ama şimdilik ona değinip kafa karıştırmamın bir anlamı yok. Airtiesın bu modeli direk access point cihaz, modem özelliği yok. Archer c5v ise Fiber ve Vdsl destekliyor. Hızlıca göz attığım için tüm özelliklerine bakamadım ama adslde destekliyor olabilir.
Duvardan gelen etherneti wan portuna bağlayıp internete bağlanıp bağlanamadığını kontrol eder misin?
Modem arayüz bağlantısı (192.168.1.1 gibi) ve kullanıcı adı şifre modem üzerinde yazar.

Top Bottom