Bilgisayarda ki tüm dosyaları şifreleyip senden para talep ediyor. Güvenli modda kayıt defterinden WannaCry'ın bazı anahtarlarını silerek kurtulmak mümkün. Yani temizlemesi kolay.Dosyaları para karşılığı çalıyor yani.
Bilgisayarda ki tüm dosyaları şifreleyip senden para talep ediyor. Güvenli modda kayıt defterinden WannaCry'ın bazı anahtarlarını silerek kurtulmak mümkün. Yani temizlemesi kolay.Dosyaları para karşılığı çalıyor yani.
Fidye virüs yazılımı.Wannacry neydi sistemi mi siliyor?
MB ve Kaspersky alır demi?Fidye virüs yazılımı.
Yetki yükselterek öncelikle sistemi tamamen eline geçiriyor daha sonra verileri virüsü gönderen ile paylaşıyor ve senden belirli bir parayı, belirtilen hesaba aktarmanı istiyor.
Aksi taktirde kişisel verilerin paylaşılması veya sistemi kullanamama gibi tehtitleri var
sanmam alabilecekleriniMB ve Kaspersky alır demi?
Defender bile alır çünkü 2017 senesinin virüsüMB ve Kaspersky alır demi?
hani şey var kasperskyda felan kasa mı ne vardı o dosyada değişiklik yapmasını engelliyordu ama kasperskyın sistemi kurtarabileceğini sanmamYok Vs atarsa demek istedim. Yani tespit eder mi?
Önceden tespit etme anlamında dedim. Virüs sisteme sızmadan. Mesela internetten dosya indirdim. O anda algılama anlamında. MB gerçek zamanlı koruma kapalı. Kaspersky açık.hani şey var kasperskyda felan kasa mı ne vardı o dosyada değişiklik yapmasını engelliyordu ama kasperskyın sistemi kurtarabileceğini sanmam
Evet, Kaspersky ailesinde sadece Kaspersky Total Security'de yer alıyor.hani şey var kasperskyda felan kasa mı ne vardı o dosyada değişiklik yapmasını engelliyordu ama kasperskyın sistemi kurtarabileceğini sanmam
bulurlar benceÖnceden tespit etme anlamında dedim. Virüs sisteme sızmadan. Mesela internetten dosya indirdim. O anda algılama anlamında. MB gerçek zamanlı koruma kapalı. Kaspersky açık.
Petya ağ yolu ile bulaşıyor. Yani sanal makinede olsa ana makineye de bulaşıyor, sadece tek bir cihaza değil o ağa bağlı tüm bilgisayarlara bulaşıyor.