Neler Yeni

Bu RAM modelini AMD ile kullanmak sorun çıkartır mı?

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
EKRAN KARTI: 21.600 ₺ - Sapphire Radeon RX 7800 XT Nitro+ 16GB ✅
İŞLEMCİ: 6.000 ₺ - Ryzen 5 7600 ✅
RAM: 4.500 ₺ - XPG Lancer Blade RGB 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 ✅
SSD: 1TB lık hangisi iyi kötü bilmiyorum DRAM lı iyi bir M.2 lazım ❓
KASA: 3.900 ₺ - DeepCool CH560 ARGB 4 Fanlı Siyah ATX ✅
PSU: pek bilgim yok 80+ Gold mutlaka olmasını isterim çok takıntılıyım çünkü ❓
ANAKART: 6.600 ₺ - MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX ✅

@taylansimdi Bir de işlemci soğutucu ile ilgili ben hep düz mantık düşünürdüm; Sıvı Soğutucular her zaman daha iyidir diye ama bu yanlış düşüncemin farkına vardım ve yıktım, DeepCool LS520 SE sıvı soğutucu almak yerine AK500 Digital düşüncem var sen ne dersin? 7600 işlemci için- PSU için ise CH560 ın 850W 80+ Gold la birlikte satılan kasası da var aslında fiyatıda 5.800 ₺ ama bilemedim o PSU iyi mi kötü mü hiç bir bilgim yok.
3D olmayan işlemcilerde çok daha rahat PBO+ Curve optimizer yapabiliyorsun. Bu konuda yardımcı olurum sistemini topladıktan sonra All core veya Per core negative CO yaparız o yüzden sıvı soğutucuya vereceğin parayı SSD veya PSU'ya yatır. SSD olarak KC3000 veya Samsung 980 Pro- 990 Pro öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
3D olmayan işlemcilerde çok daha rahat PBO+ Curve optimizer yapabiliyorsun. Bu konuda yardımcı olurum sistemini topladıktan sonra All core veya Per core negative CO yaparız o yüzden sıvı soğutucuya vereceğin parayı SSD veya PSU'ya yatır. SSD olarak KC3000 veya Samsung 980 Pro- 990 Pro öneririm.
Çok teşekkürler, KC3000 SSD yi kesin kararlaştırdım onu listeme yazdım. ✅
PSU konusunda bu kasada ki PSU için senin onayın varsa alırım veyahut dersen sadece kasanın kendisini al, PSU yu ise X marka model al ayrı olsun diyorsan onu da yaparım.
Adsız.png

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çok teşekkürler, KC3000 SSD yi kesin kararlaştırdım onu listeme yazdım. ✅
PSU konusunda bu kasada ki PSU için senin onayın varsa alırım veyahut dersen sadece kasanın kendisini al, PSU yu ise X marka model al ayrı olsun diyorsan onu da yaparım.
Alıntıyı görüntüle
İçindeki ortalama bir gold psu. Çok kaliteli bir 850w psu almaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu marka ve kullanılan PSU seni tatmin edecektir. Ayrı ayrı almak istersen kasa + psu biraz yüksek çıkacaktır hiç gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
İçindeki ortalama bir gold psu. Çok kaliteli bir 850w psu almaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu marka ve kullanılan PSU seni tatmin edecektir. Ayrı ayrı almak istersen kasa + psu biraz yüksek çıkacaktır hiç gerek yok.
Tamamdır kendi PSU lu olanı listeme alıyorum. Ne bileyim işte yanma, patlama gibi şeyler düşünüp kafaya çok takarım. Her gold yazana da güvenemiyorum
Vee SİSTEM PARÇALARININ SEÇİMİ BİTTİ! :) Teşekkürler, geriye sadece para işi kalıyor + masa yaptırmam lazım + Zio Gaming koltuk alacağım

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tamamdır kendi PSU lu olanı listeme alıyorum. Ne bileyim işte yanma, patlama gibi şeyler düşünüp kafaya çok takarım. Her gold yazana da güvenemiyorum
Vee SİSTEM PARÇALARININ SEÇİMİ BİTTİ! :) Teşekkürler, geriye sadece para işi kalıyor + masa yaptırmam lazım + Zio Gaming koltuk alacağım
Gaming koltukları gösterişli ve reklam amaçlı bu kadar yayıldıklarını düşünüyorum. Tabi bu biraz zevk meselesi de. Eğer yakınında mağaza varsa deneyerek almanı öneririm. Hepsi kocaman koltuklar ama oturduğunda o rahatlığı sağlayamıyorlar. Ben İkea Markus kullanıyorum çok memnunum.

Şimdiden hayırlı olsun. Sistemi topladığında İşlemci + Ram OC için danışabilirsin iyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,993
İsim
Burak Karadağ
Gaming koltukları gösterişli ve reklam amaçlı bu kadar yayıldıklarını düşünüyorum. Tabi bu biraz zevk meselesi de. Eğer yakınında mağaza varsa deneyerek almanı öneririm. Hepsi kocaman koltuklar ama oturduğunda o rahatlığı sağlayamıyorlar. Ben İkea Markus kullanıyorum çok memnunum.

Şimdiden hayırlı olsun. Sistemi topladığında İşlemci + Ram OC için danışabilirsin iyi forumlar.
Sağ olasın teşekkürler. O.C. vs için iyi olur ben BİOS tan falan pek anlamam. Bir sürü ince detay var çorba gibi işler.
Bu arada ekipmanlarım da hazır;
- Dell 24" G2425H - 280 HZ IPS
- HyperX Cloud II Gri
- Razer Deathadder V3 Pro Siyah
- Asus TUF K3 Aura Red Switch (Abdullah sağ olsun 599 ₺ ye almıştık :) şimdi 3k

Top Bottom