Normal değil,sıvı soğutucuya gerek yok. UV yapabilirsin ve pc yanmazben ryzen 5 5600x işlemci aldım amd nin stok soğutucusuyla soğutuyorum boydayken 65 oyuna 85 95 derece oluyor pc yanarmı sıvı soğutucu alınır mı? ?
Hocam uv yapmak ne oluyor aciklayabilirmisiniz kısacaNormal değil,sıvı soğutucuya gerek yok. UV yapabilirsin ve pc yanmaz
Undervolt voltaj kısmak ancak performansı olabildiğince değiştirmemek yükseltmek gibi az voltajla çok işHocam uv yapmak ne oluyor aciklayabilirmisiniz kısaca
boştayken 40 civarı alıyorum max yükte 76 gördüm amd wraith prism varben ryzen 5 5600x işlemci aldım amd nin stok soğutucusuyla soğutuyorum boydayken 65 oyuna 85 95 derece oluyor pc yanarmı sıvı soğutucu alınır mı? ?
Under volt voltaj düşürüp işlemci sıcaklığını da düşürüyorsunHocam uv yapmak ne oluyor aciklayabilirmisiniz kısaca
Hocam kasaniza sığar ise snowman t6 ultra öneririm mx4 termal macun ile kullaniyorum r5 5500 islemcim var max 60 dereceyi gördüm şuana kadar oyunlarda ve testlerde https://www.amazon.com.tr/Dark-Raid...cphy=1012782&hvtargid=pla-1259471071624&psc=1 kasamda buben ryzen 5 5600x işlemci aldım amd nin stok soğutucusuyla soğutuyorum boydayken 65 oyuna 85 95 derece oluyor pc yanarmı sıvı soğutucu alınır mı? ?
O işlemci 90derecede frekans kısmaya baslar ve 95in biraz üstünde pcyi kapatir sisteme zarar gelmemesi için eğer undervolt bilmiyosan amd curve optimizer indir o otomatik yapsın undervolt bilmeden voltajı çok kisarsan sistem açılmaz veya bir süre sonra mavi ekran yersin voltajı çok kismadan doğru ayarı tutturmak gerekiyoben ryzen 5 5600x işlemci aldım amd nin stok soğutucusuyla soğutuyorum boydayken 65 oyuna 85 95 derece oluyor pc yanarmı sıvı soğutucu alınır mı? ?