- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam arkadas bunu yaptım dıyor banaPSU için OCCT programının ana ekrandan power tuşuna basıcak 15 dakikaya ayarlayıp startı verecek.
Alıntıyı görüntüle
Hocam arkadas bunu yaptım dıyor banaPSU için OCCT programının ana ekrandan power tuşuna basıcak 15 dakikaya ayarlayıp startı verecek.
Alıntıyı görüntüle
SSler karıştı bir tık. Arkadaş son kez power kısmına gelip 10 dakika test başlatıp değerleri tekrar paylaşabilirmi işi riske atmayalım onca para veriyoruz sistemlere sorun yaşayın istemem.Hocam arkadas bunu yaptım dıyor bana
SSler karıştı bir tık. Arkadaş son kez power kısmına gelip 10 dakika test başlatıp değerleri tekrar paylaşabilirmi işi riske atmayalım onca para veriyoruz sistemlere sorun yaşayın istemem.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@TersRamiz arkadaş yaptımı testi hocam ?.
işlemcinin çekirdeklerinin sıcaklıkları fazla geldi bana bu testte. 95 derece işlemci çekirdeği için ciddi bir sıcaklık sayılır. Tabi test bayağı zorluyor işlemciyi o ayrı ama işlemciye farklı testler uygulamakta fayda var. Belki OCCT testi işlemciye çok yük bindirmiş olabilir. RAMleride Memtest86 testine sokmakta fayda var hocam. PSU da herhangi bir sıkıntıda göremedim işlemcinin tdp değerini fazlasıyla vermiş.
Ne kadar olması lazım süre olarakişlemcinin çekirdeklerinin sıcaklıkları fazla geldi bana bu testte. 95 derece işlemci çekirdeği için ciddi bir sıcaklık sayılır. Tabi test bayağı zorluyor işlemciyi o ayrı ama işlemciye farklı testler uygulamakta fayda var. Belki OCCT testi işlemciye çok yük bindirmiş olabilir. RAMleride Memtest86 testine sokmakta fayda var hocam. PSU da herhangi bir sıkıntıda göremedim işlemcinin tdp değerini fazlasıyla vermiş.
Memtest86 danmı bahsediyorsunuz hocamNe kadar olması lazım süre olarak
EvetMemtest86 danmı bahsediyorsunuz hocam
Memtest86 testi usb belleğe atılarak yapılıyor herhangi bir süre yok ama test uzun sürer birkaç saat sürer yani. Tavsiyem RAM'den ziyade işlemciyi farklı testlere tabi tutmak 95 derece fazla bir sıcaklık fps drop yersiniz oyunlarda sıkıntı yaşatır.
Satıcı bana normal olduğunu söylüyor ben sizin mesajınızı karsıya ss attımMemtest86 testi usb belleğe atılarak yapılıyor herhangi bir süre yok ama test uzun sürer birkaç saat sürer yani. Tavsiyem RAM'den ziyade işlemciyi farklı testlere tabi tutmak 95 derece fazla bir sıcaklık fps drop yersiniz oyunlarda sıkıntı yaşatır.
Bakalım neyse yapalımSatıcı bana normal olduğunu söylüyor ben sizin mesajınızı karsıya ss attım
Hocam burda tek bir teste tabi tutup karar vermek yanlış bir düşünce olur. Sadece işlemcinin çekirdeklerinin 95 derecelere çıkması beni şüphelendirdiği için işlemciyi bir kaç teste daha sokmak daha iyi olabilir diye düşünüyorum. İşlemciye CPU-Z programından benchmark yapıp sonuçları atabilirmi arkadaş birde öyle bakalım.Satıcı bana normal olduğunu söylüyor ben sizin mesajınızı karsıya ss attım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bakalım neyse yapalım
Hocam arkadasta flash yokmus suan memset testini yapamam diyorHocam burda tek bir teste tabi tutup karar vermek yanlış bir düşünce olur. Sadece işlemcinin çekirdeklerinin 95 derecelere çıkması beni şüphelendirdiği için işlemciyi bir kaç teste daha sokmak daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
Tamam ramlerde sorun çıkma ihtimali düşük zaten şimdi ana odak işlemci olması lazım arkadaş cpu-z indirip benchmark yapabilirmi 15 dakika yapsın bu testi.Hocam arkadasta flash yokmus suan memset testini yapamam diyor
Tamam ramlerde sorun çıkma ihtimali düşük zaten şimdi ana odak işlemci olması lazım arkadaş cpu-z indirip benchmark yapabilirmi 15 dakika yapsın bu testi.