Neler Yeni

Bu sisteme 32GB Mİ 64GB Mİ Ram almalıyım? Öneriniz?

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Volkan Korkmaz
AMD rx6700 xt ekran kartı
ryzen 5 5600 işlemci
B450M-K II anakart
Şuan 8 * 8 16gb ram var ve çoğu zaman oyunlarda max kullanıldığı için fps droplara sebep olabiliyor, sizce 16*16 mı yapmalıyım tek 32gb mı almalıyım yoksa 64 e mi direk yükseltiyim, gerek olur mu bilemedim. Birde önerileriniz olursa bugün almak istiyorum.

KlausM

80+ Silver
32gb ram yeterli bir ram belleği ancak bu konuda önemli olan ramlerin belleği değil 2k ultrada çoğu oyun zaten 16gb ram belleğini geçmiyor önemli olan konu ram frekansı ve cl değeri frenkansı anakartının desteklediği son değeri şeklinde satın al cl değerini de bütçenin yettiği kadar düşük olanını al

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aliefe Yıldırım
oyun oynıcaksan 32 üstü gereksiz, ama alıcaksan 2x16 yap

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Volkan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
32gb ram yeterli bir ram belleği ancak bu konuda önemli olan ramlerin belleği değil 2k ultrada çoğu oyun zaten 16gb ram belleğini geçmiyor önemli olan konu ram frekansı ve cl değeri.
ekran evnia 2k, rust vb oyun girdiğim zaman birde arkada tarayıcı açık olunca baya dara düşüyor şuanki ramler sanırım 3200 mhz
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyun oynıcaksan 32 üstü gereksiz, ama alıcaksan 2x16 yap
evet oyun ve arkada tarayıcı açınca darlandığı için yükseltmek istiyorum

Gurkanpiro

80+ Platinum

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Volkan Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
32gb ram yeterli bir ram belleği ancak bu konuda önemli olan ramlerin belleği değil 2k ultrada çoğu oyun zaten 16gb ram belleğini geçmiyor önemli olan konu ram frekansı ve cl değeri frenkansı anakartının desteklediği son değeri şeklinde satın al cl değerini de bütçenin yettiği kadar düşük olanını al
mhz ne kadar fazla cl ne kadar az olursa o kadar iyi mi, öneriniz var mı

WOYAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
sefa mert
AMD rx6700 xt ekran kartı
ryzen 5 5600 işlemci
B450M-K II anakart
Şuan 8 * 8 16gb ram var ve çoğu zaman oyunlarda max kullanıldığı için fps droplara sebep olabiliyor, sizce 16*16 mı yapmalıyım tek 32gb mı almalıyım yoksa 64 e mi direk yükseltiyim, gerek olur mu bilemedim. Birde önerileriniz olursa bugün almak istiyorum.
ne tür oyunlar oynayacağına bağlı eğer escape from tarkov ve rust gibi ram kullanımı yüksek olan oyunlar oynayacaksan 16gb ram yetmeyecektir 32gb ram'e yükseltmen lazım ama eğer bu tarz yüksek kapasitede ram isteyen oyunlar oynamayacaksan 16gb ram her türlü işini görür

KlausM

80+ Silver
ekran evnia 2k, rust vb oyun girdiğim zaman birde arkada tarayıcı açık olunca baya dara düşüyor şuanki ramler sanırım 3200 mhz

evet oyun ve arkada tarayıcı açınca darlandığı için yükseltmek istiyorum
Anakartının desteklediği max ram frekansına sahip ram satın al ve cl değerinin düşük olduğuna dikkat et 2x16gb yap

mhz ne kadar fazla cl ne kadar az olursa o kadar iyi mi, öneriniz var mı
evet doğrudur.

Kuajsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Volkan Korkmaz
ne tür oyunlar oynayacağına bağlı eğer escape from tarkov ve rust gibi ram kullanımı yüksek olan oyunlar oynayacaksan 16gb ram yetmeyecektir 32gb ram'e yükseltmen lazım ama eğer bu tarz yüksek kapasitede ram isteyen oyunlar oynamayacaksan 16gb ram her türlü işini görür
rust oynadığım için değiştirme kararı aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,547
Üyeler
166,561
Son üye
LpTF
Top Bottom