Neler Yeni

Öneri Bu sisteme kaç watt PSU ve ne önerirsiniz?

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
Ryzen 5 3600
MSI B450M-A PRO MAX
MSI RX 5500 XT MECH 8 GB OC
Gskill Ripjaws 8Gb 3000 Mhz (2 adet)
Seagate 250Gb Barracuda 560/540 SSD
Seagate 1Tb Barracuda 7200Rpm 64Mb HDD
Rampage HERO 650W 80+ Bronze kasa

Itopya'nın sistem ucuzlasın diye sisteme Powerboost, Rampage gibi markalardan kasa+psu koyduğunu aldıktan sonra öğrendim. Bu sisteme kaç watt yeterli olu Ve kaliteli bir PSU önerir misiniz? Bütçem az, max 500-550 TL falan.
Bu listeye bakıyorum B'de de C'de de hep pahalı PSU'lar var. Bu listede olmayan her PSU kötü müdür? Mesela FSP Hydro alacaktım biraz gezindim o forumda giriş seviyesi olduğu için önermemişler yani ne gibi bi sorun olabilir ki korumaları falan tam. Ne yapacağımı şaşırdım bir türlü karar veremiyorum. Kulaktan dolma bilgilerle gezinmeyen, gerçekten bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Hocam sistemi almadıysanız lütfen değişiklik yapın. Anakart önerilmiyor, ekran kartı düşük kalıyor sisteme göre ve nVME m2 ssd almanız gerek.

Ek olarak: 600W PSU yeterli hatta biraz fazla bile olabilir fakat upgrade için 600W olması iyi ayrıca maalesef ülkemizdeki fiyatlar uçuk olduğu için PSU da genellikle işimizi görene gidiyoruz. En kaliteli marka Seasonic fakat o kadar pahalı ki gündeme bile gelmiyor. Korumaların tam olması PSU yu kaliteli yapmıyor güvenli yapıyor. Güvenli bir PSU almanız yeterli olacaktır fakat everest frisby rampage gibi markalardan uzak durmaya çalışın kesinlikle patlar yanar bozulur demiyorum ama o kadar para verip PSU ya az para ayırınca elinizdeki her şeyi alabiliyor.

Seasonic,Asus(zaten Seasonic yapıyor PSU larını), BeQuiet (Bildiğim kadarı ile bunun PSUlarının üreticisi yine Seasonic)
FSP, HighPower
Bildiklerim bunlar sorun yaşatacağını düşünmüyorum bunların Seasonic alırsanız söylenecek bir şey kalmıyor zaten ama alttakilerini alıp kalan para ile sistemi yükseltebilirsiniz.

Son düzenleme:

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben memnunum MSI'dan. Ben PSU önerisi istedim sistem tavsiyesi değil.

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
OC yapmayı düşünmüyorum ve ekran kartına param yetmedi. İslemciyi bilerek R5 3600 aldım daha ileriye dönük olması için. Zaten oraya "aldıktan sonra öğrendim" gibi bir şey yazmıştım. Bilsem Itopya'nın böyle çakallık yaptığını, yaklaşmazdım bile. Sağol önerin için. Bu PSU ya daha öne bakmıştım ben ama Hepsiburada'da 670 TL gibi bir fiyatta idi. Sinerji güvenilir mi?

Top Bottom