Neler Yeni

Bu sistemi nasıl özelleştirirdiniz?

mertboi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert
Öncelikle merhaba, yeni bir bilgisayar almak istiyorum kendim biraz araştırma yaptım bütçem oldukça esnek fakat kazıklanmakta istemiyorum bazı hazır sistem sitelerinde 130k civarına sistemler gördüm fazlasıyla abartı olduğunu düşündüğüm için sizlere sormak istedim bütçem yetiyorsa 130klık sistemi almalı mıyım yoksa örnek veriyorum o sistemi 90kya da toplayabilir miyim? Sistemin çok akıcı ve her konuda iyi olmasını istiyorum neredeyse asla kapanmayacak ve sürekli olarak birden fazla projenin açık olacağı render alacağı bazen oyun oynanacağı bir senaryoda kullanılacak

Mesela bu sistemi buldum gaming gen sitesinde en pahalı sistemleri bu gözüküyor bu sistemdeki ekran kartını 3090 ti yapsam rami 64e çıkarsam sizce maksimum performansı yakalar mıyım

ozan41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Ozan
Kasayı değiştiririm.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Kötü sistem daha iyisi toplanır

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Peki nasıl? Öğrenmeye çalışıyorum fırsatçılara para kaptırmak istemiyorum o sebeple soruyorum kusuruma bakmayın lütfen
Estağfurullah. Forumun amacı bu zaten. Hedef sistem ya da son bütçeniz ne yardımcı olayım?

Son düzenleme:

mertboi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Estağfurullah. Forumun amacı bu zaten. Hedef sistem ya da son bütçeniz ne ve ne için kullanılacak yardımcı olayım?
Öncelikle teşekkür ederim, son bütçe düşünmemiştim fakat 130k verebilirim sistemde kabaca oyun geliştirilecek yeri geldiğinde render alacak yeri geldiğinde oyunu oynarken bir yandan debuglayacak güncel sistemim bir notebook 3 yıl önce almıştım asus rog zephyrus serisinden notebook olmasının acısını çokça çektim o sebeple masaüstü bir sistem kurmak istiyorum işimin en önemli parçası bilgisayar olduğu için masraftan kaçınmak istemiyorum tek istediğim aynı anda birden çok ağır işlem yaparken takılmasın donmasın açıkçası. Şu anki sistemimde proje + visual studio + google chrome açtığım zaman bile sessiz moddayken tatsız beklemelerle karşılaşıyorum cihazı turbo moda almak zorunda kalıyorum öyle olunca da fazla gürültülü oluyor

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Öncelikle teşekkür ederim, son bütçe düşünmemiştim fakat 130k verebilirim sistemde kabaca oyun geliştirilecek yeri geldiğinde render alacak yeri geldiğinde oyunu oynarken bir yandan debuglayacak güncel sistemim bir notebook 3 yıl önce almıştım asus rog zephyrus serisinden notebook olmasının acısını çokça çektim o sebeple masaüstü bir sistem kurmak istiyorum işimin en önemli parçası bilgisayar olduğu için masraftan kaçınmak istemiyorum tek istediğim aynı anda birden çok ağır işlem yaparken takılmasın donmasın açıkçası. Şu anki sistemimde proje + visual studio + google chrome açtığım zaman bile sessiz moddayken tatsız beklemelerle karşılaşıyorum cihazı turbo moda almak zorunda kalıyorum öyle olunca da fazla gürültülü oluyor
O zaman alınabilecek en tepe bilgisayarı istiyorsunuz. Halledelim hemen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran Kartı
İşlemci
Anakart
Ram x2
Soğutucu
https://www.amazon.com.tr/dp/B07XT8X6J7/ref=cm_sw_r_apan_i_Z845YH04SP7KBQNQRGQF
Depolama isteğe göre artar
PSU
https://www.depopark.com/ASUS-1000W...r-Power-Supply-purn-57575?ref=akakce&v=1.90.6
Kasa
https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=11546
Toplam fiyatını bir hesapla bakalım.
Şimdi bu sistemin fiyatı artar da azalır da istersen. Ramler konusunda 1x32 modül güzel bulamadım bunları koydum 4x16da olabilir ama 2x32 seçtim.
İşlemci olarak 5950X ile arasındaki farkı bilemedim. Ryzen render konusunda iyi ama 12900KS 2 sene daha güncel bir işlemci. Senin işine hangisi yarıyorsa ona bakabilirsin.
Ekran kartı olarak en tepesi buydu ama 3090Ti gereksiz 3090da olsun denilebilir ve cepte 10K civarı bir miktar saklanır. Aradaki fark 10K değil şahsen.
SSD tamamen sizin isteğinize kalmış.
Soğutucu piyasadaki en iyisi.
Kasa şeklini beğendiğiniz başka varsa bakabilirsiniz ama bu bayağı iyi ve kalitelidir.
Anakart olarak 3-4K civarı fiyat düşüşüne gidilebilir ama bütçe bu kadar yüksekken koymak istedim.
PSU almışken 1000W olsun bizim olsun dedim bunu seçtim RM1000X de alınabilir.
RGB istiyorsan soğutmanın RGB modeli alınabilir.
Şu an beğenmediğin parça varsa ya da değişecek halledelim

90K civarı yapıyor. Ekran kartını 3090 yapıp 10K işlemciyi 5950X yapıp 3K anakartı B550 yapıp 3K kenara koyabilirsin.
Bir de AM5 yeni nesil işlemcileri bekleyip çok daha iyisini de toplayabilirsin

Son düzenleme:

mertboi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman alınabilecek en tepe bilgisayarı istiyorsunuz. Halledelim hemen

Ekran Kartı
İşlemci
Anakart
Ram x2
Soğutucu
https://www.amazon.com.tr/dp/B07XT8X6J7/ref=cm_sw_r_apan_i_Z845YH04SP7KBQNQRGQF
Depolama isteğe göre artar
PSU
https://www.depopark.com/ASUS-1000W...r-Power-Supply-purn-57575?ref=akakce&v=1.90.6
Kasa
https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=11546
Toplam fiyatını bir hesapla bakalım.
Şimdi bu sistemin fiyatı artar da azalır da istersen. Ramler konusunda 1x32 modül güzel bulamadım bunları koydum 4x16da olabilir ama 2x32 seçtim.
İşlemci olarak 5950X ile arasındaki farkı bilemedim. Ryzen render konusunda iyi ama 12900KS 2 sene daha güncel bir işlemci. Senin işine hangisi yarıyorsa ona bakabilirsin.
Ekran kartı olarak en tepesi buydu ama 3090Ti gereksiz 3090da olsun denilebilir ve cepte 10K civarı bir miktar saklanır. Aradaki fark 10K değil şahsen.
SSD tamamen sizin isteğinize kalmış.
Soğutucu piyasadaki en iyisi.
Kasa şeklini beğendiğiniz başka varsa bakabilirsiniz ama bu bayağı iyi ve kalitelidir.
Anakart olarak 3-4K civarı fiyat düşüşüne gidilebilir ama bütçe bu kadar yüksekken koymak istedim.
PSU almışken 1000W olsun bizim olsun dedim bunu seçtim RM1000X de alınabilir.
RGB istiyorsan soğutmanın RGB modeli alınabilir.
Şu an beğenmediğin parça varsa ya da değişecek halledelim

90K civarı yapıyor. Ekran kartını 3090 yapıp 10K işlemciyi 5950X yapıp 3K anakartı B550 yapıp 3K kenara koyabilirsin.
Bir de AM5 yeni nesil işlemcileri bekleyip çok daha iyisini de toplayabilirsin
Çok teşekkür ederim merak ettiğim bir konu daha var ben bazı masaüstü sistemlerde anlık donma sistemin tepki vermeyi bırakması gibi bir sorunla karşılaşıyorum nadiren de olsa bu darboğaz dediğimiz şey midir ve sebebi tam olarak nedir? Sormamın sebebi şu eğer bu darboğazın sebebi kurulumun doğru eller tarafından yapılmaması ise ona ekstra özen göstereceğim. Ve son olarak AM5 yeni nesil işlemciler sistemi ne kadar ileri taşır sizce?

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Ben şahsen rtx 4000 serisini beklerdim de sana bilgisayar çok lazımmış. ://:/:/:/://::/:/:/:/://:/:/:/://

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Çok teşekkür ederim merak ettiğim bir konu daha var ben bazı masaüstü sistemlerde anlık donma sistemin tepki vermeyi bırakması gibi bir sorunla karşılaşıyorum nadiren de olsa bu darboğaz dediğimiz şey midir ve sebebi tam olarak nedir? Sormamın sebebi şu eğer bu darboğazın sebebi kurulumun doğru eller tarafından yapılmaması ise ona ekstra özen göstereceğim. Ve son olarak AM5 yeni nesil işlemciler sistemi ne kadar ileri taşır sizce?
Darboğaz işlemcinin ekran kartına yetmemesi vb. durumlar olur. Bu sistemde öyle bir problem olmaz. AM5lerin çok çok daha güçlü olacağını düşünüyorum

Top Bottom