Neler Yeni

Yardım Bu sistemine ile temizleyebilirim

StrangeRick

80+ Bronze
hayatımda ilk kez bilgisayar temizlediğim için ne olacağını bilemedim bilgisayarı silerken anakartın o fotoğrafını attığım kısmına ıslak mendille biraz çarptım ama çok sert değil çok sert değil hafif bir şekilde çarptım hayatımda ilk kez temizlediğim için ne olacağını da bilemedim o yüzden sormak istedim ayrıca ben ıslak mendille temizliyordum başka temizlenecek bir yöntem var mı ayrıca hava kompresörü de var onunla hava püskürttüm ama uzaktan püskürtme ince bir işe yaramadı yakından püskürtmeye de korktum bir şey olur diye başka ne şekilde temizleyebilirim

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bastıra bastıra ıslatarak silmediysen, ıslanacak derecede değilse, bir sorun olmaz

Wh897Xm

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,076
İsim
Micheal
Makyaj fırçası al.Islak bir şey ile silersen tozlar daha da yapışır

StrangeRick

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani ıslak mendilin bastırıp suyunu falan çıkarmadım sadece ıslak mendilin onun nemi deydi oraya ve birazcık baskı oldu ama bastıra bastıra böyle şey kir çıkarır gibi yapmadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görseli attım oraya bakabilirsiniz

Bu resimdekini nasıl temizleyebilirim neyle temizleyebilirim

Son düzenleme:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
hayatımda ilk kez bilgisayar temizlediğim için ne olacağını bilemedim bilgisayarı silerken anakartın o fotoğrafını attığım kısmına ıslak mendille biraz çarptım ama çok sert değil çok sert değil hafif bir şekilde çarptım hayatımda ilk kez temizlediğim için ne olacağını da bilemedim o yüzden sormak istedim ayrıca ben ıslak mendille temizliyordum başka temizlenecek bir yöntem var mı ayrıca hava kompresörü de var onunla hava püskürttüm ama uzaktan püskürtme ince bir işe yaramadı yakından püskürtmeye de korktum bir şey olur diye başka ne şekilde temizleyebilirim
Kompresör var demissiniz onunla üfletin soğuk olduğundan hava bir şey olmaz sadece siz üflerken fanlarin dönmemesine dikkat edin dengeleri bozulabiliyor sonra silerken ıslak mendil yerine normal bez kullanabilirsiniz nemli şekilde silin.

StrangeRick

80+ Bronze
Kompresör var demissiniz onunla üfletin soğuk olduğundan hava bir şey olmaz sadece siz üflerken fanlarin dönmemesine dikkat edin dengeleri bozulabiliyor sonra silerken ıslak mendil yerine normal bez kullanabilirsiniz nemli şekilde silin.
şimdi gördüm mesajı fanlar bayağ döndü ne yapmam gerek
komprasörle fanları döndürmeden temizlemenin imanı yok @NakreS14

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

komprasörle fanları döndürmeden temizlemenin imanı yok
Fanları kürdan gibi bir şeyle üfletirken sabit tutsaniz hayrınıza olur fanlar dönerse ve siz bunu yapmaya devam ederseniz bilgisayar calistiğinda fanlar sürtünerek çalışabilir ve fanlariniz daha fazla ses çıkarabilir.

komprasörle fanları döndürmeden temizlemenin imanı yok @NakreS14
Örnek bir video atıyorum izleyebilirsiniz @StrangeRick

StrangeRick

80+ Bronze
yaptım bile biraz dondü inşallah bişi olmaz

Bezgin

80+
Selamlar,
PC'yi temizlerken eğer PSU ve CPU'nun fanını temizleyecekseniz anakart bağlantılarını sökmenizde fayda var. Çünkü fanlara hava tuttuğunuzda fanlardaki bobinler dinamo gibi elektrik üretip sistemin kısa devre yaparak zarar görmesine neden olabilir.
Herkesin evinde kompresör olmayacağı için bunun yerine nalburdan kestirme fırması alıp. resmi aşağıda. tozlu kısımları önce bununla fırçalayıp sonrada saç kurutma makinesiyle soğuk ayardayken üfleterek tozları temizleyebilirsiniz.

Islak mendilin temas etmesiyle kart bozulmaz. genelde anakartlar rutubete dayanıklı olarak üretilirler.

1602877252068.png

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Anakart veya diğer bileşenler kesinlikle ıslak mendil vb yüksek iletkenlikte ve oksidasyon yapacak sıvılarla temizlenmez!
2.5cm boya fırçası alın ve elektrik süpürgesini tutarak temizleyin bu kadar

StrangeRick

80+ Bronze
ekran kartının üstünü öyle temizledim ama 12 saatir kullanmıyorum yine de bir sorun çıkarmı ? daha açmadım pc yi
Anakart veya diğer bileşenler kesinlikle ıslak mendil vb yüksek iletkenlikte ve oksidasyon yapacak sıvılarla temizlenmez!
2.5cm boya fırçası alın ve elektrik süpürgesini tutarak temizleyin bu kadar

Serhat ''FurBauZz''

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
694
İsim
Serhat Akdemir
İmkanınız varsa kompresör hava kompresörüyle ben sürekli hava kompresörüyle temizliyorum,işimiz gereği.

StrangeRick

80+ Bronze
bendede komprasör var

Top Bottom