Bu sistemle Darboğaz yermiyim bunu nasıl kontrol edebilirim

2k çözünürlükte yüksek ayarlarda özellikle hikayeli single oyunlarda çok sorun olmaz rahatça oynanır. Ramlerde 2* 16 32 gb mış yani güzel.
Full hd de ayarlar ultra olursa sıkntı da daha az olur.

1080 pikselde oyunları ultra açıp ekran kartı gpu kullanımına bakmak gerekir. Yüzde kaçlarda diye görmek lazım. Bazı oyunlarda full hd de yine zaman zaman gpu kullanımı oynak halde veya biraz düşükte kalabilir oyununa göre. Ona yapacak bir şey yok.
yani hocam şuan her oyunu oynuyorum ama en çok oynadığım ve oynamak istediğim oyun codu oynayamıyorum. bütün oyunlarda fps değerlerim gpu cpu kullanım değerlerim normalken cod girdiğim anda gpu dalgalanmaya başlıyor. Yani %90 la başlıyorsa %5 %10 %3 lere kadar düşüp çıkıp bir daha düşüyor ve bu saniyelik oluyor sabit durmuyor. Redditlerde gezdim falan ama oyun sorunlu sanırım çoğu kişide oluyormuş bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

senin ekran kartın 2k da oynatır onda sorun yok sen msi afterburner yükle ve ekran kartı kullanımını at
Hocam tüm oyunlarda gpu kullanımım %100 sadece cod oynarken dalganıp sabit durmuyor. Cod için gelen update lerden sonra böyle oldu onada yapacak bir şeyim yok artık.

yani hocam şuan her oyunu oynuyorum ama en çok oynadığım ve oynamak istediğim oyun codu oynayamıyorum. bütün oyunlarda fps değerlerim gpu cpu kullanım değerlerim normalken cod girdiğim anda gpu dalgalanmaya başlıyor. Yani %90 la başlıyorsa %5 %10 %3 lere kadar düşüp çıkıp bir daha düşüyor ve bu saniyelik oluyor sabit durmuyor. Redditlerde gezdim falan ama oyun sorunlu sanırım çoğu kişide oluyormuş bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tüm oyunlarda gpu kullanımım %100 sadece cod oynarken dalganıp sabit durmuyor. Cod için gelen update lerden sonra böyle oldu onada yapacak bir şeyim yok artık.
Anladım sadece cod de oluyorsa öyle, ya oyun da sıkntı var yada şansa amd driver uyuşmuyor olabilir oyunla nvidia kullanıcılarnda sorun yoksa amd ile ilgili olabilir yeni drıverla düzelebilir. Oyun sıkntılı ise oyun patch çıkartır. Anca öyle düzelir. Veya grafik ayarlarında bir kaç ayara dikkat etmek kapatmak gerekebilir. Redditte falan onlardan bahsedilebilir zamanla takip etmek lazım.

Her oyunda gpu kullanımı o seviyelere düşüp çıksaydı sorun sizn işletim sistemi veya sistem bileşenlerinde olurdu. Durum öyle gözükmüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,753
Üyeler
184,345
Son üye
DonarAtik
Geri