Bu soğutucu alınır mı? ve uyarmı

yusuf544

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
375
%80 90 uyar kanka bloklar zaten biraz yükskte

Bu videoda Phantom Spirit 120 SE nin sorunsuz bir şekilde benzer bir anakarta rahat rahat uyduğu görülüyor, SE ve EVO'yu size chart'lardan kıyaslayınca da zaten ikisinin de genişliği 110 mm olarak görünüyor, boruların başladığı yerdeki boşlukların ölçüsü verilmese de ikisinde de 10 adet katman kullanılmış bu boşluk için, katmanların kalınlık farkı olsa bile yine de rahat rahat sığacağını düşünüyorum. Size chartların olduğu linkilerde bunlar, göz ucuyla bakınca bile zaten şeklinin ve boyutlarının, yükseklik ve boru uçları haricinde çok benzer olduğu görülebiliyor:

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.😀
Bide fan alacam thermalright almamı önerir misiniz?.

TL-C12W-S V3, TL-M12W-S ve peerless assasin üzerindeki gelen C12W fanlarını kullanıyorum. kasayı masa üzerinde kulağım ile yaklaşık 40-50 cm mesafede kullanıyorum, işlemci soğutucu üzerindeki C12W'den memnunum, 900 RPM' e kadar hiç ses duymuyorum, sonrasında ses gelmeye başlıyor, kasam üzerindeki corsair eski AR120 ve yeni RS120 lere kıyasla yarı yarıya ses farkı var ve maksimumda bile çok rahatsız etmiyor şahsen.

V3 ise üfleme olarak fena sayılmaz ama kesinlikle sessiz değil, 600 RPM'de bile birinde ince diğerinde kalın tonda ses geliyor, fan sesi değil daha farklı bir ses ve RPM arttıkça sesin şiddeti de artıyor o yüzden ses anlamında çok tavsiye etmem ama görünüşü(kişisel olarak) ve üflemesi iyi diyebilirim.

M12W ise üfleme olarak bence biraz yetersiz, sessizlik anlamında bu kullandıklarımın arasında en sessizi ve güzel görüneni diyebilirim, 800-900 RPM'e kadar sessiz sonrasında ise hafif belirli belirsiz fan sesi artarak devam ediyor, maximumda ise bu saydıklarımın hepsinden daha sessiz çalışıyor ama hepsinin maksimumdaki üflemesinden de daha az üflüyor.

Kendi deneyimlerim bunlardı bu dediklerime göre karar verebilirsin ama C12W-S V3'ü önermem çünkü sessiz çalışmıyor ve bu fan sesi ile alakalı da değil farklı ara sıra çıkan takılma benzeri tam tarif edemediğim bir ses o yüzden ne kadar fan ayarı denesem de işe yaramadı.

Hocam yazdıklarınız için çok teşekkür ederim şimdi sesiz dediğiniz modelin fiyatına bakıcam hemen.🙂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şimdi dediğiniz modele baktım ama öbür fonlarımın rgb si normal bunun ise bi tık farklı olduğu için öbür fanlarıda değiştirmem lazım olacak hepsinin aynı olmasını istiyorum.

Şu modelde aynımıdır acaba sesi yüksekmidir çünkü bende masanın üstünde kullanıyorum kasayı.

Son düzenleme:
Benim kullandığım C12W-S V3'ün siyah modeli, yukarıda bahsettiğim gibi işte, çok memnun değilim açıkçası, düşük RPM'de bahsettiğim gibi ses yapmasa 500-600 sabit kullanırdım ama hiç farketmeksizin sürtme gibi bir ses çıkarıyor sürekli ve bendeki 3 fanın 2 si bu şekilde, ikisi de kulak tırmalayan farklı ses çıkartıyor.

Benim kullandığım C12W-S V3'ün siyah modeli, yukarıda bahsettiğim gibi işte, çok memnun değilim açıkçası, düşük RPM'de bahsettiğim gibi ses yapmasa 500-600 sabit kullanırdım ama hiç farketmeksizin sürtme gibi bir ses çıkarıyor sürekli ve bendeki 3 fanın 2 si bu şekilde, ikisi de kulak tırmalayan farklı ses çıkartıyor.
Anladım hocam teşekkür ederim.dediğiniz sesiz olan modelde kasadaki fanlarının tipine uymadığı için almak istemedim bakalım daha maaş almadım o zaman kadar biraz daha bakarım cevaplarınız ve bilgileriniz için çok teşekkür ederim.🙂

thermalright fanları sesli çalışabiliyor. fan konusunda thermalright fiyat çok iyi değilse alma

thermalright fanları sesli çalışabiliyor. fan konusunda thermalright fiyat çok iyi değilse alma
Siz ne önerirsiniz hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bide çift kule hava soğutucu alırsam ramlerim rgb si gidecek bende kasanın biraz ışıklı gözükmesin istiyorum sıvı soğutucu alırsam pompası bozulma riski varmış sanırım ve sıvısı hortumdan akar diye sıvı soğutucu almaktan uzağım biraz.pc den pekr anlamadığım için soruyorum sıvı soğutucu sıvı akıtma riski varmıdır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,138
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri