Neler Yeni

Bu SSD iyi mi alınır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
806
İsim
Yuzarsef
Güzel ssd kardo f/p olarak dan anakart da 8GB okuma yazmaya kadar gen4x4 destekliyor zaten normalde lga1718 soket anakart kullanana cevap vermem ama kingston a dua et sağlam ssd bence.

ConquerorXIV

80+ Gold
dram yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Erhan Akçay
Ben laptopta kullnıyorum sıkntı yok ama dram yok. Gerçi normal kullanımda oyunda falanda bir sıknıtısını görmüyorsun dram yok diye.
B650 anakartların hepsine olur..

Seçenek olarak bu da olabilir ...

Bu fiyat aralıklarına yüksek hıza sahip olupta dramli olanları bulmak zor. Dram takıntısı yoksa bunlar olur. Nv3 / nv2 /wd sn 580 gibi.
Bu arda itopya he rzamanki gibi nv 3 ü indirm yaptım demesine rağmen hala piyasadan yükseğe satıyor haberiniz olsun.

İtopyada 2.400 Piyasada 2.250 İtopyadan kesinlikle farklı yerlerden bakmadan bir şey almayın.

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Kaan

ConquerorXIV

80+ Gold
hocam tam olarak kısaca ne oluyor o o ssd bende de var kullanıyorum da o yüzden sorud m
dramli ssdlerde işletim sisteminin gecici verileri drame yüklenir ve nand birimlere yük bindirmez sonuç olarak daha stabil hız ve kararlı çalışmasını sağlar yani windows kuracağın diskin dramli olması iyi olur yoksa depo için kullanılacak bir ssd ise önemi yok

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Kaan
dramli ssdlerde işletim sisteminin gecici verileri drame yüklenir ve nand birimlere yük bindirmez sonuç olarak daha stabil hız ve kararlı çalışmasını sağlar yani windows kuracağın diskin dramli olması iyi olur yoksa depo için kullanılacak bir ssd ise önemi yok
Sistemin tek ssd si bu şuan bana bi zararı veya olumsuzluğu olurmu ?

ConquerorXIV

80+ Gold
Sistemin tek ssd si bu şuan bana bi zararı veya olumsuzluğu olurmu ?
zararı olmaz dediğim gibi karalılık performans olarak biraz etkisi olabilir ama çoğunluk dramsiz kullanıyor sorun yaşayan görmedim

Kaan218

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Kaan
zararı olmaz dediğim gibi karalılık performans olarak biraz etkisi olabilir ama çoğunluk dramsiz kullanıyor sorun yaşayan görmedim
eyw ilerleyen zamanda çift ssd yapıp yanına 2tb almayı düşünüyorum

denizz21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Deniz Yarar
Ben laptopta kullnıyorum sıkntı yok ama dram yok. Gerçi normal kullanımda oyunda falanda bir sıknıtısını görmüyorsun dram yok diye.
B650 anakartların hepsine olur..

Seçenek olarak bu da olabilir ...

Bu fiyat aralıklarına yüksek hıza sahip olupta dramli olanları bulmak zor. Dram takıntısı yoksa bunlar olur. Nv3 / nv2 /wd sn 580 gibi.
Bu arda itopya he rzamanki gibi nv 3 ü indirm yaptım demesine rağmen hala piyasadan yükseğe satıyor haberiniz olsun.

İtopyada 2.400 Piyasada 2.250 İtopyadan kesinlikle farklı yerlerden bakmadan bir şey almayın.

Dram olması çok önemli bide ne oluyo dram

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Erhan Akçay
Dram olması çok önemli bide ne oluyo dram
Dram olması çok önemlimi diye soruldu herhalde. Dram aslında bellek ram gibi geçici depolama yapar. Ama net kullanırken veya oyun oynarken büyük bir fark oluşturmaz.

Asıl en göze batan yer büyük gblı ve parçacıklı dosya transfer ederken mb/ sn nin çok aşağı düşmemesine yarar. Usb 2 hızlarına düşmesini engeller. Dramsiz ssd kullanmak ani saniyelerce süren takılma donma gibi şeyler yaratmaz bazıları biraz abartıyor. Ama dramli ssd lerin tbw yazma ömrü ve sağlıkları dramsiz ssd ye göre uzun ömürlü olur.

Dramsiz kalitesiz diskte transfer daha uzun sürer ve hız düşmesi çok olur. Ama her gün bu transfer işleri yapılmıyorsa normal kullanımda bir fark görülmez pek.

Uzun lafın kısası dramli çok pahalı bir disk alınamıyorsa dramsiz m2 ye de windows kurulup günlük kullanım için kullanılır. Ama bütçe dramli diske yetiyorsa ilk tercih dramli iyi bir disk olabilir. Bazı markaların dramsiz olasada iy. idiskleri var . Wd sn 770 black / Kioxia g3 exceria gibi... bunlarda da hmb teknolojisi var geçici dram gibi. Ama yine de tam olarak dramli olmuyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Omer gencer
Ssd fiyatına göre iyi. Zaten 6000e 4000lik bi ssd yi çok da ucuza bulamazsın 1tb pcie 4 ssd ler 2k dan başlıyor. Evet anakartına uyar hatta her anakarta uyar, yeter ki anakartında m2 ssd yuvası olsun. Ek olarak dram çok mu önemli diyenler için yazıyorum, dram ssd nizi hızlandıran windowsun açılıp kapanırken ve dosyaları atarken daha hızlı çalışmasına yarayan bir ssd içindeki kendi belleğidir. Ancak eğer dramli güzel bir ssd alayım diyorsanız 2bin liralık bir ssd ye 3bin lira yı gözden çıkarmanız gerekir. Eee bunun çok da maliyetli olmayan bir çözümü yok mu? Hem hızlı olsun hem de f/p olsun fazla bütçem yok diyorsanız hmb(host memory buffer) denen çok güzel bir teknoloji geliştirilmiş. Bu teknoloji ssd nizin sizin bilgisayarınızdaki belleğin bir kısmını kullanmasıyla aynı dramli bellekler gibi çalışmasını sağlıyor. Hemen hemen neredeyse aynı hızları sağlıyor size. Ben de kioxia exceria plus g3 1tb ssd kullanıyorum oradan biliyorum. Ne kadar bellek kullanır benim bilgisayarımı kastırır mı diyecek olursanız da hiç korkmayın ben şu anda yazılımından bakıyorum kendisine 64MiB bellek ayırmış. Yani bilgisayar kullanımınızı etkilemez.
Tekrar soruya dönecek olursak, dram ssd için önemli mi? SSD nin HMB teknolojisi varsa hayır.

Top Bottom