Bu sütler niye bu kadar pahalı?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,571

Son günlerde aşırı süt tüketiyorum. Günde 1L. Bunun sonucunda gaz ve şişkinlik oluyor. Bazı bireylerde laktoz intoleransı varmış. Bende var mı yok mu diye soruyorum: Siz 1 L süt içseniz sabah 500 akşam 500 şişkinlik gaz olur mu olması normal mi, yoksa ben de mi laktoza karşı toleranslı değilim?

Ya bi de fiyatlara baktım. Dost bim laktosuz süt pembe acı. İçim ve pınarın ki ise aşırı pahalı abi. Bir süt o kadar olmamalı. Yani burada 2-3 liranın lafını mı ediyorsun diyecekler olursa söyleyeyim evet. Süte 3 lira ödüyorduk ya. Sırf laktozsuz diye %50 fazla ödemek kötü. %50 deyince daha çok görünmüş olabilir. Mutfak benzin gibidir, 50 kuruşun bile hesabı yapılır. Misal bim takip ettim, x ürününü 2 haftada bir veya ayda bir 10 kuruş 25 kuruş zam getire getire ürüne toplamda %50 zam yapmış.

oha normal süt 5.50 neydi heralde ben en son aldığımda öyledi ama bunlar laktoksuz felanda bir şey icem

laktosuzsa demekki normal sütte laktosuz bu ne biçim isim bu madde yok daha ucuz olması gerekmiyormu bir şey eksilince bu aksine pahalı o.O2 ,
FJKHGKGH

Pınar süt yazın 5.50 TL idi. İyi zam yapmışlar.

İnekler zam yapmış ondandır.

Ucuz olan ne var ki

İnekler zam yapmış ondandır.
Fena patladım. :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

laktosuzsa demekki normal sütte laktosuz bu ne biçim isim bu madde yok daha ucuz olması gerekmiyormu bir şey eksilince bu aksine pahalı o.O2 ,
O maddeyi eksiltmek için makine ısıl işlem falan uyguluyor onun bedeli ama bana dümdüz fırsatçılık gibi geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,262
Üyeler
192,665
Son üye
weix
Geri