Neler Yeni

Bu video ülkeyi terk etme garantili.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Çünkü basit bir cümle değil. Kusura bakma ama ülkemi kimse aşalıyamaz. Tamam ekonomimiz kötü ama elhamdülillah ölmedik. Bence başlığı değiştir.
knk ekonomi kötü değil çok kötü bence her anlamda sadece teknolojik olarak değil bugün markete gittim 4 veya 5 ürün aldım 130tl ödedim aldığım ürünlerde huzuli değil normal bir insanın iyi beslenmesi için yemesi gereken ürünler benim allaha şükür durumum var alıyorum ama asgari ücretle çalışıp üstüne bide kira veren aileler ne yapsın bu insanların iyi yaşamaya hakkı yokmu maddi durumları kötü diye ama yabancı ülkede asgari ücret alsan bile orta bi yaşamın oluyor aradaki fark bu işte

ygtcntpl

80+ Bronze
bir şey sormak istiyorum gerçekten bilmediğimden.
Biz Dünyada en buyuk ilk 20 ekonomiden biri olmamiza ragmen neden enflasyon yuksek.
komşularımızdan hayır gelmiyor, güneyimiz on yıllardır savaş ve kıtlık, [askeri ve (politik anlamda aktif ve çalkantılı bir ülkeyiz)]

dünyaya sattığımız şeyler (belirli bir yıl aralığı harici) hep tekstil ve gıda ürünleri

son 3-4 yıldır Amerika ve Avrupa üzerinden ciddi yaptırımlara tutuluyoruz

yenilik ve ciddi adımlara ihtiyaç var (artık araba vb. üretip satmak gibi, ciddi markalar oluşturmak, atılımlar yapmak gibi)

ülkeye giren ve çıkan para borsa adı altında belli ötesi yok

kaynakların çıkarılması ve kullanılması lazım (yer altı kaynakları ve denizlerde aradığımız doğalgaz gibi ancak bunların çıkarılması çocuk oyuncağı değil, çok büyük yatırım ve zaman gerektiriyor)

ülkemizde vergiler bu denli yüksek olmasa ülke tutunamaz, yaslanabileceğimiz güçlü şeyler gerek

Son düzenleme:

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
knk ekonomi kötü değil çok kötü bence her anlamda sadece teknolojik olarak değil bugün markete gittim 4 veya 5 ürün aldım 130tl ödedim aldığım ürünlerde huzuli değil normal bir insanın iyi beslenmesi için yemesi gereken ürünler benim allaha şükür durumum var alıyorum ama asgari ücretle çalışıp üstüne bide kira veren aileler ne yapsın bu insanların iyi yaşamaya hakkı yokmu maddi durumları kötü diye ama yabancı ülkede asgari ücret alsan bile orta bi yaşamın oluyor aradaki fark bu işte
Evet haklısın. neden biz zengin değiliz. Benim Milletimin çocuğu sefalet içinde yaşıyor.
İktidar suçlu evet bunu herkes kabul ediyor. Halkın baskısından yönetim depğişikliğine gidildi. Burda politika çok önemli ve yanlış yönetildi evet. Ama sırf bu yüzden ülkesini terk edecek varsa terk etsin ihtiyacımız yok.
Siyasi yöneticiler kadar bizler de suçluyuz. Neden sadece zenginleri gıpta ediyoruz? Neden bir şeyler üretmiyoruz. Mesela Devlet,n düzenlediği Patent yarışması var. Hem bedava sınırsız Patent',n hem 1. olursan 20k ödülün var. Neden üretmiyorsun? Ya da kimse neden üretmiyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet haklısın. neden biz zengin değiliz. Benim Milletimin çocuğu sefalet içinde yaşıyor.
İktidar suçlu evet bunu herkes kabul ediyor. Halkın baskısından yönetim depğişikliğine gidildi. Burda politika çok önemli ve yanlış yönetildi evet. Ama sırf bu yüzden ülkesini terk edecek varsa terk etsin ihtiyacımız yok.
Siyasi yöneticiler kadar bizler de suçluyuz. Neden sadece zenginleri gıpta ediyoruz? Neden bir şeyler üretmiyoruz. Mesela Devlet,n düzenlediği Patent yarışması var. Hem bedava sınırsız Patent',n hem 1. olursan 20k ödülün var. Neden üretmiyorsun? Ya da kimse neden üretmiyor?
Ayrıca coğrafya kaderdir.

Mamyy

80+ Silver
komşularımızdan hayır gelmiyor, güneyimiz on yıllardır savaş ve kıtlık, [askeri ve (politik anlamda aktif ve çalkantılı bir ülkeyiz)]

dünyaya sattığımız şeyler (belirli bir yıl aralığı harici) harici hep tekstil ve gıda ürünleri

son 3-4 yıldır Amerika ve Avrupa üzerinden ciddi yaptırımlara tutuluyoruz

yenilik ve ciddi adımlara ihtiyaç var (artık araba vb. üretip satmak gibi)

ülkeye giren ve çıkan para borsa adı altında belli ötesi yok

kaynakların çıkarılması ve kullanılması lazım (yer altı kaynakları ve denizlerde aradığımız doğalgaz gibi ancak bunların çıkarılması çocuk oyuncağı değil, çok büyük yatırım ve zaman gerektiriyor)

ülkemizde vergiler bu denli yüksek olmasa ülke tutunamaz, yaslanabileceğimiz güçlü şeyler gerek
Bazı cümlelerinde haklısın ama bir ülke sigaraya verilen paralarla geçinemez bir ülke asgari ücretle çalışan bir kişiye bu kadar vergi yükleyip geçinemez altına audi alacağına saray yaptıracağına millete yardımcı olsun.

ygtcntpl

80+ Bronze
Bazı cümlelerinde haklısın ama bir ülke sigaraya verilen paralarla geçinemez bir ülke asgari ücretle çalışan bir kişiye bu kadar vergi yükleyip geçinemez altına audi alacağına saray yaptıracağına milletr para versin
sigaraya verilen vergi ülke para kazansın diye değil, insanlar sigarayı bıraksın diye. Buna örnek olarak Avustralya'da sigara fiyatlarına bakabilirsin. Orada kat ve kat daha pahalı.

Üstad

80+

Mamyy

80+ Silver
Sizin yaş kaçtı en fazla 15'tir diye tahmin etmekteyim.
15 yaşında değilim sigaradan alınan vergilerle ne kadar para kazanılıyor akp gençlik kolları başkanı mısınız anlamıyorum sadece sigara mı sıkıntı burda

Üstad

80+
15 yaşında değilim sigaradan alınan vergilerle ne kadar para kazanılıyor akp gençlik kolları başkanı mısınız anlamıyorum sadece sigara mı sıkıntı burda
Daha küçük anlaşılan. Her neyse.
O kadar yolsuzluk, adam kayırmaca, terör, güçlünün güçsüzü ezdiği, kişiye göre mahkeme kararları, küfürler, hakaretler, kavgalar, tiktokçular her gün işlenen cinayetler, hayvanlara eziyet, çocuklara ağzı alınmayacak işler, birbirini aldatıp canlı yayındaki utanmazlar, sapık ahlaksızlar, hainler suriyeliler... gibi sorunlardan bihaber olup, ps5 alamamayı kafaya takıp ülkeyi terk etme gibi başlık açması çok acıdır. Ülkesinin gerçek sorunlarını görmeyip basit bir konudan mütevellit ülkeden kaçma çığırtkanlığı yapıyorsa asıl büyük sorunları görünce ne yapacağı büyük merak konusudur.
O vatanından kaçan suriyelileri eleştiren kafanın ps5 alamadık diye vatanı terk etmesi onları suriyelilerden bile aşağı konuma düşürmektedir.
Ne üstte saydıklarım ne ekonomi ne de başka bir sebep bu cennet vatanı terk etmeye yetmez! Biz vatanımızda kalacağız sorunların üstüne üstüne gideceğiz!

Top Bottom