Neler Yeni

Bütçe 90bi̇n Tl Render Almak İçi̇n Tavsi̇ye Edebi̇leceği̇ni̇z Si̇stem Varmidir?

EnesReks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Enes
İlgilendiği Kategoriler
pc
Instagram
enesreks
MERHABA ARKADAŞLAR
RENDER İÇİN BİLGİSAYAR TOPLAMAK İSTİYORUM.80-90 BİN TL BÜTÇE AYIRDIM BUNUN İÇİN.OLMUŞKEN GÜZEL BİR SİSTEM HEMDE UZUN SÜRELİ KULLANABİLECEĞİM BİR SİSTEM OLSUN İSTEDİM.BAZI KİŞİLER XEON İŞLEMCİ ÜZERİNDEN GİT DİYE TAVSİYE VERDİLER AMA ONLARINDA PARÇALARI CİDDİ PAHALI GİBİ GÖRÜYORUM.SİZCE BAHSETTİĞİM BÜTÇE ÜZERİNDEN XEON SİSTEM TOPLAMALIMIYIM?
BAZI KİŞİLERDE OYUNCU BİLGİSAYARI SİSTEMLERİ ÜZERİNDN GİDEBİLİRSİN DİYORLAR.ÖZELLİKLE İNTEL'İ SEÇMEM GEREKTİĞİ SÖYLENİYOR.AMD ÜZERİNDEN GİTMEK MANTIKLIMI? DDR5 ANAKART OLAYI AMD DE YOK DİYE BİLİYORUM O BAKIMDAN AMD Yİ HEMEN ELEMELİMİYİM? KESİNLİKLE İNTEL İŞLEMCİ ÜZERİNDEN Mİ GİTMELİYİM? İŞLEMCİ OLARAK HEP İNTEL İ9 12900K ÜZERİNDEN SİSTEM TOPLAMA OLAYINI DÜŞÜNDÜM SİZCE DOĞRUMU YAPIYORUM? BU ARADA KULLANACAĞIM PROGRAMLAR GENELLİKLE 3DSMAX,CORONA RENDER,SKETCH UP,LUMİON. ARADA DA OYUN OYNAYACAĞIM TABİKİ:)
BİR SİSTEM LİSTESİ ELİMDE MEVCUT DOSYA EKİNE EKLEDİM SİZCE UYUMLULUĞU NASILDIR?
TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN
İşlemciyi 12900ks yap

gnyclk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
günay çolak
Anladım, alt paragrafta bahsettiğiniz şeyleri biliyorum merak ettiğim mhz düştükçe cl de düşüyor mu? Cevabı aldım teşekkür ederim. Eğer sistemi hemen alacaksa bu sistemi vakit varsa am5 beklesin bence.
Beyler öncelikle çok teşekkür ederim emeğiniz için.
render için amd almak dahamı mantıklı anlayamadım aslında?
intel üzerinden gideceksek eğer 12900 k yerine 4000 tl daha fazla verip 12900ks almak daha mantıklı olurmuki bana mantıklı gelmiyo ama siz daha iyi bildiğiniz için sormak istedim performansları çokmu farklı olur.
Derrattix kardeşim rtx 3900 suprim olur demiş Larun kardeşimin attığı rtx 3090ti modeli ile arasında çok fark yoksa eğer tabii ki rtx3900 suprim modelini tercih ederim fiyatından ötürü
ramleri 32x32 toplamda 64 yapıpta 2 slotu boş bırakmak mantıklı olurmu ilerleyen zamanlar için tabi fiyatı çok arttırmıyorsa eğer bu konudada yardımcı olurmusunuz? birde ram ler için mhz değerinden bahsettiniz tam olarak neye dikkat etmelişyim ram için mhz değerimi cl değerimi?
kasa için ne yapmam gerektiğini anlayamadım yazınızda?
power içinde böyle bir sistemde 1000w yeterli olacakmıdır yoksa daha yüksek power mı almalıyım.
bunları sormamın sebebi siz daha detaylı biliyorsunuz tabii ki ben sizin kadar detaylı bilmediğim için belki sorularımın bazıları saçma gelebilir kusra bakmayın ama tecrübvenizden faydalanmak isterim.
şimdiden teşekkür ederim

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
İşlemciyi 12900ks yap

intel üzerinden gideceksek eğer 12900 k yerine 4000 TL daha fazla verip 12900ks almak daha mantıklı olurmuki bana mantıklı gelmiyo ama siz daha iyi bildiğiniz için sormak istedim performansları çokmu farklı olur.
Derrattix kardeşim rtx 3900 suprim olur demiş Larun kardeşimin attığı rtx 3090ti modeli ile arasında çok fark yoksa eğer tabii ki rtx3900 suprim modelini tercih ederim fiyatından ötürü
ramleri 32x32 toplamda 64 yapıpta 2 slotu boş bırakmak mantıklı olurmu ilerleyen zamanlar için tabi fiyatı çok arttırmıyorsa eğer bu konudada yardımcı olurmusunuz? birde ram ler için mhz değerinden bahsettiniz tam olarak neye dikkat etmelişyim ram için mhz değerimi cl değerimi?
power içinde böyle bir sistemde 1000w yeterli olacakmıdır yoksa daha yüksek power mı almalıyım.
bunları sormamın sebebi siz daha detaylı biliyorsunuz tabii ki ben sizin kadar detaylı bilmediğim için belki sorularımın bazıları saçma gelebilir kusra bakmayın ama tecrübvenizden faydalanmak isterim.
şimdiden teşekkür ederim
1000w yeterli olur. 32x2 dual chanel olarak çaldırdı 16x4 quadra chanel olarak çalışır. Mhz ne kadar yüksek cl ne kadar düşük o kadar iyidir. 6000mhz cl 40 bir ram sizin sisteminizde 4800mhz cl32 olarak çalışacak. 3090 tercih edip oc atabilirsiniz. 12900k alın ks ye o kadar para vermeye gerek yok.

trackm1

80+
hocam aldığın bilgisyardan oyun da oynayacağım dedin çok merak ettim kaç fps alırsın diye bir feedback beklerim

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
90k ya render bir bilgisayar alıyoruz. Şu ekonomiye bak kafayı yicem gerçekten. Geçen sene o paraya iş yeri açardın....

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
intel üzerinden gideceksek eğer 12900 k yerine 4000 TL daha fazla verip 12900ks almak daha mantıklı olurmuki bana mantıklı gelmiyo ama siz daha iyi bildiğiniz için sormak istedim performansları çokmu farklı olur.
şimdiden teşekkür ederim
Kesinlikle arkadaşların dediği gibi i9 12900k ve RTX3090 ikilisini almalısın.

StarWars

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Ural
İlgilendiği Kategoriler
İşlemci, ekran kartı, müzik, futbol.
Şimdi, 90 bin TL çok büyük bir bütçe. Amd de 5950x toplayabiliriz ama bunun yerine 12900ks alsak çok daha iyi bir render performansı alırız. Ekran kartı olarak nvec kodlayiciya ihtiyacımız olacağı için nvidia seçeceğim. 64 gb ram ve 2tb lık 2 tane ssd kullanacağım. Sistem ddr5 olacak. Bu sistem ile 4k da çok rahatca render alabileceksiniz. 20 dakika sonra buradayım parçaları toplayayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

89.628TL tuttu. Parçaları yazıyorum.

n11'den Kingston Fury Beast KF548C38BB-16 16 GB DDR5 4800 MHz CL38 Ram seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://www.n11.com/urun/kingston-f...r5-4800-mhz-cl38-ram-2360127?magaza=ecotechno (4 adet alın)

@DerratiX ram konusunda pek iyi bir seçim yapmamışım şimdi farkettim, 4800 mhz cl38 çok fazla rica etsem 4800mhz de ddr5 olacak şekilde 64gb ram bulup buraya atabilir mısın telefonda baya zor oluyor.
@Klanta neden güldün? Sistemde bir sorun mu var?

elecus

80+
O sıvı soğutma o ekran kartı o kasada olmamış reis kusura bakmada.
Sıvı soğutma dümdüz kötü. Eski ve sesli çalışıyor. Performansı hiç iyi değil.

Ekran kartı watt efficient değil. 3090'a OC yaptığında aynı watt değerinde aynı performansı veriyor ve daha ucuz.

Kasa zaten TD500 ne ya bu kadar kötü ve sesli fanlara sahip, 360MM üst tarafa desteği olmayan kasa bu sisteme koyulur mu hiç?

90 bınlık sıstemde kasaya ve coolera bak sen pc toplama bidaha

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
90 bınlık sıstemde kasaya ve coolera bak sen pc toplama bidaha
Coolera bak mı? Piyasanın en iyi soğutmasına kötü mi diyorsun sen? Komedisin :D Ne önereyim adama MSI 360R V2 mi? Hahaha.

DLS480'de üste 360 MM destekli, İç hacmi geniş, Menteşeli camı olan, Yanında GPU Holderla gelen (3090'a şart) mükemmel bir kasa. İki gram bilgin yok ortalıkta bunlar corsair değil bunlar nzxt değil kötü diye geziyorsun büyük ihtimalle. Kasaya laf etmeni anlarım, malzeme kalitesi olarak ortalama bir kasa. ama Coolera laf etmen dümdüz bilgisiz birisi olduğunu gösteriyor.
At bakayım ne Cooler öneriyorsun :D

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Dostum nolur bekle. Ryzen 7000/İntel 13000 ve yeni AMD/Nvidia ( RTX 4000/RX 7000) render ve oyun alanın DEVASA farklar sunacak. RTX 4090' ın 3090Ti' dan 2.2 kat daha hızlı olduğu bile belli artık. RX 7900XT' de 6900xt' ye göre tahminen 2.5 kat daha güçlü olacak.

elecus

80+
MERHABA ARKADAŞLAR
RENDER İÇİN BİLGİSAYAR TOPLAMAK İSTİYORUM.80-90 BİN TL BÜTÇE AYIRDIM BUNUN İÇİN.OLMUŞKEN GÜZEL BİR SİSTEM HEMDE UZUN SÜRELİ KULLANABİLECEĞİM BİR SİSTEM OLSUN İSTEDİM.BAZI KİŞİLER XEON İŞLEMCİ ÜZERİNDEN GİT DİYE TAVSİYE VERDİLER AMA ONLARINDA PARÇALARI CİDDİ PAHALI GİBİ GÖRÜYORUM.SİZCE BAHSETTİĞİM BÜTÇE ÜZERİNDEN XEON SİSTEM TOPLAMALIMIYIM?
BAZI KİŞİLERDE OYUNCU BİLGİSAYARI SİSTEMLERİ ÜZERİNDN GİDEBİLİRSİN DİYORLAR.ÖZELLİKLE İNTEL'İ SEÇMEM GEREKTİĞİ SÖYLENİYOR.AMD ÜZERİNDEN GİTMEK MANTIKLIMI? DDR5 ANAKART OLAYI AMD DE YOK DİYE BİLİYORUM O BAKIMDAN AMD Yİ HEMEN ELEMELİMİYİM? KESİNLİKLE İNTEL İŞLEMCİ ÜZERİNDEN Mİ GİTMELİYİM? İŞLEMCİ OLARAK HEP İNTEL İ9 12900K ÜZERİNDEN SİSTEM TOPLAMA OLAYINI DÜŞÜNDÜM SİZCE DOĞRUMU YAPIYORUM? BU ARADA KULLANACAĞIM PROGRAMLAR GENELLİKLE 3DSMAX,CORONA RENDER,SKETCH UP,LUMİON. ARADA DA OYUN OYNAYACAĞIM TABİKİ:)
BİR SİSTEM LİSTESİ ELİMDE MEVCUT DOSYA EKİNE EKLEDİM SİZCE UYUMLULUĞU NASILDIR?
TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN
al birader keyfine bak darkflash kasa onerenlerıde cok muhattap alma derım

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

elecus

80+
Coolera bak mı? Piyasanın en iyi soğutmasına kötü mi diyorsun sen? Komedisin :D Ne önereyim adama MSI 360R V2 mi? Hahaha.

DLS480'de üste 360 MM destekli, İç hacmi geniş, Menteşeli camı olan, Yanında GPU Holderla gelen (3090'a şart) mükemmel bir kasa. İki gram bilgin yok ortalıkta bunlar corsair değil bunlar nzxt değil kötü diye geziyorsun büyük ihtimalle. Kasaya laf etmeni anlarım, malzeme kalitesi olarak ortalama bir kasa. ama Coolera laf etmen dümdüz bilgisiz birisi olduğunu gösteriyor.
At bakayım ne Cooler öneriyorsun :D
sen önceki mesajlarında 3050nin rakibi direk 6500xt diyen birisin bunu diyen birinin verdiği akla nasıl güvensin millet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,282
Üyeler
163,636
Son üye
liv24
Top Bottom