Büyük Eve Router Önerisi

Solaire of Astora

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
543
Merhaba,
Evim 165 m² ve modem salon kısmında bulunuyor; maalesef modemi başka bir odaya taşıma imkânım yok. Salon ve yakın odalarda Wi-Fi sinyali iyi çalışıyor, fakat benim odamda internet zayıf oluyor ve bağlantı tek çubukta kalıyor.

Evde Türk Telekom 100 Mbps fiber internet kullanıyorum.
Kullanımı kolay, performansı iyi ve görece uygun fiyatlı bir router önerir misiniz?
Bütçem maksimum 1.500 TL.

Teşekkürler.

Konuya tam hakım degılım ama sınyal artırıcı kullanılabılır. Modem bır yere kadar ıyı olabılır bide 100mb e ne kadar verıyorsunuz turknet vs yok muydu

Konuya tam hakım degılım ama sınyal artırıcı kullanılabılır. Modem bır yere kadar ıyı olabılır bide 100mb e ne kadar verıyorsunuz turknet vs yok muydu

100mbps için 500-600 TL civarı bir şey ödüyoruz sanırım, fiyatından çok emin değilim. Sinyal arttırıcı tavsiyeniz var mı?

140 m2 için ben iki adet ürün kullanıyorum. Ancak o biraz benim paranoyaklığımdan kaynaklanıyor. Kullandığım ürünlerden bir tanesi olan;

https://app.hb.biz/r5piW7jKLL2W probleminizi çözecektir. MLO yapılandırmasıyla da kayıpsız hıza ulaşma şansınız olur. Ancak bağlantıyı modemden kısa da olsa bir odaya kadar kabloyla paylaşırsanız çekim alanınız hesap ettiğinizden daha fazla artacaktır.

140 m2 için ben iki adet ürün kullanıyorum. Ancak o biraz benim paranoyaklığımdan kaynaklanıyor. Kullandığım ürünlerden bir tanesi olan;

https://app.hb.biz/r5piW7jKLL2W probleminizi çözecektir. MLO yapılandırmasıyla da kayıpsız hıza ulaşma şansınız olur. Ancak bağlantıyı modemden kısa da olsa bir odaya kadar kabloyla paylaşırsanız çekim alanınız hesap ettiğinizden daha fazla artacaktır.

Hocam durumumu şu şekilde izah edeyim, salondaki modemden odamdaki bilgisayara 15 metrelik bir ethernet kablosu çektim, odamda interneti sorunsuz şekilde kullanabiliyorum bilgisayarımda. Fakat odamdan wifi çekmediği için router alma niyetindeyim.
Attığınız routerı alıp wifi sinyalini güçlendirsem bu odamdaki modeme ve bilgisayara bağlı olan ethernet bağlantısını engeller mi?

Hocam durumumu şu şekilde izah edeyim, salondaki modemden odamdaki bilgisayara 15 metrelik bir ethernet kablosu çektim, odamda interneti sorunsuz şekilde kullanabiliyorum bilgisayarımda. Fakat odamdan wifi çekmediği için router alma niyetindeyim.
Attığınız routerı alıp wifi sinyalini güçlendirsem bu odamdaki modeme ve bilgisayara bağlı olan ethernet bağlantısını engeller mi?
Hazırda kablo çekiliyse iş kolay, odandaki etherneti routere bağla routerden de bilgisayara yine kablo çek bilgisayar da kablolu bağlı kalır.

Yukarıdaki arkadaş izah etmiş. O şekilde rahatlıkla bağlayabilir ve cihazın lan portları gigabit olduğu için kayıpsız kablolu-kablosuz bağlantı alabilirsiniz.

Kaynak;

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,867
Üyeler
188,487
Son üye
Raks Sole
Geri