cfranko
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 12
Dahası
deprem olmaz bence olsa da bişey olmaz
Azerbaycanda olmanın tek iyi yanı bu olsa gerek.Beklenilen İstanbul depremi olursa
Herhangi bir şehirdende yorumunuzu ekleyebilirsiniz
>Hazır mısın? Hazırlandın mı?
>Deprem sonrası yakınında gidebileceğiniz toplanma alanı var mı?
> Deprem anı stres yönetimi yapabilirmisiniz?
>Şebeke ve elektrik kesintisinde nasıl bir plan uygulardın
>Binanız deprem atlayabilir mi?
Hazırlanmadım.>Hazır mısın? Hazırlandın mı?
>Deprem sonrası yakınında gidebileceğiniz toplanma alanı var mı?
> Deprem anı stres yönetimi yapabilirmisiniz?
>Şebeke ve elektrik kesintisinde nasıl bir plan uygulardın
>Binanız deprem atlayabilir mi?
Hocam 9 şiddetinde bir depremde zaten dünyada çok az bina ayakta kalır. O yüzden bina anlamında pek yapacak bir şey yok ancak asıl sorun şu. Deprem olduktan sonra ambulans, itfaiye, AFAD nasıl girecek mahallelere, girecek yer yok. İnsanlara yardım etmek günlerce sürer.Herhangi bir hazırlık yapmadım çünkü İstanbul'da değilim. İstanbulluların da yapacak bir şey olduğunu zannetmem. Ne yapabilirsin ki?
Alıntıyı görüntüle
Şurada 9 şiddetinde bir deprem olsa hangi bina ayakta kalabilecek? Ülkeyi ekonomik yönden vereceği zararı düşünemiyorum bile.
Dayı ekonomiyi bırak ölecek olan yüzbinleri düşünmek üzüyor. Haberlerde ne görüntüler göreceğiz.kimse hazır değil istanbul değil ülke için felaket olacak. yüzbinlerce insan ölecek binlerce bina yıkılacak ve ulaşım,tedarik ve iletişim felç olacağından afrika ülkelerinde olan depremler gibi sefillik rezillik diz boyu olacak. ülke ekonomisi bunu kaldıramayacak vs vs..
Hayır.>Hazır mısın? Hazırlandın mı?
3'e yakın var. Yakında okul var, özel bir alan var (ev gibi bir yer, ama toplanma alanı da var) sonracığıma tam dibimde (3 adım falan) ABD Konsolosluğu var, orada da toplanma alanı var.>Deprem sonrası yakınında gidebileceğiniz toplanma alanı var mı?
> Deprem anı stres yönetimi yapabilir misiniz?
Evde yanlış hatırlamıyorsam 3 adet UPS var. 2'si eski, diğeri daha genç. Bide apartmanın yukarısında da bir adet UPS olması lazım. Jeneratör eskiden vardı ama şimdi var mı bilmiyorum. Ama genel olarak hazırım diyebilirim.>Şebeke ve elektrik kesintisinde nasıl bir plan uygulardın
Büyük ihtimalle Atlatır. Çok hatırlamıyorum, ne kadar doğrudur bilinmez ama sanırsam Depreme Dayanıklı olduğuna dair bir kaç belge almıştık. Eski bir bina ama restore edildi. En alt katta oturduğum için bide alan büyük olduğu için sıkıntı yaratmaz. Zaten Sınırda oturduğumdan dolayı evleri istemeseler de dayanıklı yapmak zorundalar. Olası bir çökme durumunda ABD Konsolosluğundaki askerler zarar görür.>Binanız deprem atlayabilir mi?