Neler Yeni

Büyüme Hormonu Eksikliği olan birisi ne yapmalı

Kadirizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kadir T.
4 yaşımda büyüme hormonu eksikliği tanısı kondu, 165 boya ulaşana kadar iğne kullandım sonrasında devlet desteği kesti şu an lise 3'e gidiyorum. Boyum yaklaşık 1 yıldır uzamıyor, etrafımca fazlasıyla dışlanıyorum, evde sürekli zıplama hareketleri yapıyorum yoğurt ve süt tüketiyorum. İlacı bırakmadan önce doktor "en fazla 1-2 cm uzarsın gerisi senin elinde" demişti. Sizce boyum 170 olur mu ve 165 çok mu kısa? İleride üniversite zamanlarında boyum uzamazsa sorun yaşar mıyım? (annem 163, babam 170 boyunda)

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,697
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Rulep

80+ Gold
normalde 170 olurdun ama hormon eksikliğin devam ettiği için pek olası değil gibi. ileri de sorun yaşamazsın ama sen boy işini kafana takarsan hayatı kendine zindan edersin bunu kabullen sonuçta elinde olan bir şey değil

Kadirizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kadir T.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
normalde 170 olurdun ama hormon eksikliğin devam ettiği için pek olası değil gibi. ileri de sorun yaşamazsın ama sen boy işini kafana takarsan hayatı kendine zindan edersin bunu kabullen sonuçta elinde olan bir şey değil
tüketeceğim herhangi bir besin bu açığı kapatabilir mi ? Yada D3 vitamini kullansam ?

Rulep

80+ Gold
tüketeceğim herhangi bir besin bu açığı kapatabilir mi ? Yada D3 vitamini kullansam ?
vitaminler ilaç değildir. hormon eksikliğini besinlerle giderilecek olsa doktor söylerdi bence. devlet desteksiz iğne kaç para ki

Kadirizm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Kadir T.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vitaminler ilaç değildir. hormon eksikliğini besinlerle giderilecek olsa doktor söylerdi bence. devlet desteksiz iğne kaç para ki
1 yıllık tedavi ücreti 1.000.000 - 2.000.000 TL civarında. İlk duyduğumda bende çok şaşırmıştım, aslında biraz daha devlet desteği ile kullanmam gerekiyor ama 165 olunca yeterli boya ulaştı denilerek desteği kesiyorlar.

Rulep

80+ Gold
1 yıllık tedavi ücreti 1.000.000 - 2.000.000 TL civarında. İlk duyduğumda bende çok şaşırmıştım, aslında biraz daha devlet desteği ile kullanmam gerekiyor ama 165 olunca yeterli boya ulaştı denilerek desteği kesiyorlar.
bence de kullanman lazım sen şimdi nereden baksan 12-13 yıldır tedavi görüyorsun çok para ediyor gerçi ilacı biz üretsek bu kadar tutmaz. geçmiş olsun bu arada

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Görkem çetinkaya
4 yaşımda büyüme hormonu eksikliği tanısı kondu, 165 boya ulaşana kadar iğne kullandım sonrasında devlet desteği kesti şu an lise 3'e gidiyorum. Boyum yaklaşık 1 yıldır uzamıyor, etrafımca fazlasıyla dışlanıyorum, evde sürekli zıplama hareketleri yapıyorum yoğurt ve süt tüketiyorum. İlacı bırakmadan önce doktor "en fazla 1-2 cm uzarsın gerisi senin elinde" demişti. Sizce boyum 170 olur mu ve 165 çok mu kısa? İleride üniversite zamanlarında boyum uzamazsa sorun yaşar mıyım? (annem 163, babam 170 boyunda)
Dostum bilimsel olarak ilaclarla vs boy uzatma yolu yok.sut icip yogurt yemende sana bir katki saglamayacaktir. Basketbol vs de boy uzatmaz. Kısaca pek bi olanagı yok. Kabullenmek zorundasın.

Aquamen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
ibrahim demir
ben 1.65 ameliyat olcam normal hayata dönmen 6 ay
ameliyatta en fazla 9.5cm uzarsın iyileştiğin zaman tekrar olabilirsin 8.5cm civarı
ama fiyatları çok pahalı

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Evren avcı
niye kafaya takıyorsun ben 162'yim yaş 20 gitmedik doktor kalmadı. tanrının verdiği bu kadar. sırf bu yüzden bu sene 20 tüp kan vermişimdir en az hangi doktora gittiysem her şey normal. gayet sağlıklıyım bundan iyisi de yok. önceden tedavi görmüştüm.

Top Bottom