BX500 Momentum Cache Özelliği Testi.

Kaan ÇABUK

Cezalı
80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
20,259
HızSSD-BX500.webp

HızSSD-IOPS-BX500.webp

SıcaklıkSSD-BX500.webp

Kopyala ve Yapıştır yapınca 1GB'i En az 200MB/s hız ile yazdı.

39-55 Derece arası oynadı SSD Test yaparken.
Hız Testi-BX500.webp

Hız Testi-BX500-IOPS.webp

NOT: 8GB Dosya atarken en fazla 55 Dereceyi gördü.
MX500 Kullanırsanız Sıcaklıklar daha az olur. Ve Laptopda 8GB Ram olduğu için sonuçlar daha az çıkabilir. Çünkü Momentum Cache özelliği için Ram kullanıyor.

Bu arada Okuma yaparken En fazla 50 Derece gördü ama genellikle 39-45 Arası oynadı. Yazma yaparken Spoilerda belirttiğim gibi oldu.

Değerler çok düşük.
@White Ravens 1500'i geçmişti sanırım.

Kopyala yapıştır yapınca en az 200 mb/s yazdı demişsiniz yani bu momemtum cache kağıt üzerinde hızlandırıyor anlaşılan. En az 600-1000 arası gidip gelmeliydi değerlere bakarsak. Hava atmak için kullanılabilir, bir de bu özellik açıkken mesela bir shop yapıyorsunuz ve elektrik gitti. O shopa elvada diyebilirsin çünkü o sürede ramden kullanıyor ve onun hızından yararlanıyor. Veri onun üzerinde olduğu için ani bir kesintide gidebilir. Oyun oynarken giderse bir anda save dosyası da puff olabilir. Tekrar o günü oynamak zorunda kalırsınız. Ben olsam kapalı tutardım.

Kopyala yapıştır yapınca en az 200 mb/s yazdı demişsiniz yani bu momemtum cache kağıt üzerinde hızlandırıyor anlaşılan. En az 600-1000 arası gidip gelmeliydi değerlere bakarsak. Hava atmak için kullanılabilir, bir de bu özellik açıkken mesela bir shop yapıyorsunuz ve elektrik gitti. O shopa elvada diyebilirsin çünkü o sürede ramden kullanıyor ve onun hızından yararlanıyor. Veri onun üzerinde olduğu için ani bir kesintide gidebilir. Oyun oynarken giderse bir anda save dosyası da puff olabilir. Tekrar o günü oynamak zorunda kalırsınız. Ben olsam kapalı tutardım.
Kopyala yapıştır için tabii ki çalışmaz ama işleme yaparken iş görür.

Ama Ramden kullandığı için SSD nin ömrü artıyor bence. Ama bende genellikle kapalı tutuyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kopyala yapıştır için tabii ki çalışmaz ama işleme yaparken iş görür.
Şuan Kes yapıştır deneyeceğim bir dakika.

RAM mhz hızları ile de alakalı olabilir, kaçtı siz ikinizin?
Benimki 800Mhz. Ama bazen 1GB/s hızı görebiliyorum testde.
Bu arada 15GB Bir şeyi sildim Ekranı bile görmedim :unsure:
3GB Dosyayıda Kes Yapıştır yaptım yine ekranı görmedim. Bir gariplik yok mu?

Benimki 800Mhz. Ama bazen 1GB/s hızı görebiliyorum testde.
Bu arada 15GB Bir şeyi sildim Ekranı bile görmedim :unsure:
3GB Dosyayıda Kes Yapıştır yaptım yine ekranı görmedim. Bir gariplik yok mu?
3 GB dosya 3 saniyede yapıştıysa cidden çalışıyordur ve çok hızlı olduğu için göstermemiştir belki. Yine normal 15 saniye falan sürdüyse tamamen boş iş bu momentum.

3 GB dosya 3 saniyede yapıştıysa cidden çalışıyordur ve çok hızlı olduğu için göstermemiştir belki. Yine normal 15 saniye falan sürdüyse tamamen boş iş bu momentum.
Ekranı görmeden sildi. 5sn bile sürmedi. Kes Yapıştır yapıncada Ekran gelmedi. Birde Sildiğim şey 15GB Falandı.

Geri