White Ravens
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
%99'a erken düşüyor, onu biliyorum.Sizde daha fazla azalmış hocam sandığımızdan da kötü olabilir bu sağlık olayı BX500'ün. @KaanCK da onu kullanıyor onun da 600 GB yazıldığında %1 düştü sağlığı şimdi iyice kötü, 1 TB derken ortalama bir şey diyorum. Mesela benim eski bir HDD var neredeyse toplam çalışma süresi 2 yıl falan ama pek işlem yapmamıştım hâlâ sağlığı iyi ya da laptopumda eski SSD diskimi 2-3 yıl kullandım ve bayağı saat açık durdu ama pek işlem yapmazdım oynadığım 3-4 oyun vardı hâlâ sağlığı 100. Her SSD disk öyle. Önemli olan kaç GB veri yazıldığı, mesela benim şan kullandığım GX1 o da sorunlu hızları çok düşük lakin sağlık sorunu yok. 5 TB veri yazdım 2 ay oldu alalı sağlığı hâlâ %100. Crucial BX500 alsam %95 civarına düşecekti. %85-90 altında sıkıntı başlıyor o değerler bile kötü yani beni en fazla 1 yıl falan idare edecekti. Forumda 35 TB veri yazmıştı arkadaş 1-2 yıllık bir sürede Samsung SSD diskine o da hâlâ %100 idi olması gereken de bu zaten. Bu Crucial gereksiz hızlı düşüyor. WD, Sandisk, Kingston (A400 hariç) onlarda da sağlık az düşüyor. Önemli olan kaç GB yazma okuma işlemi yapıldığı.
Sonrasına bir şey diyemem.
Benim şu an aktif depolama birimleri bu şekilde.