C# Bir konu hakkında yardım

Emir Adar

80+
Reaksiyon skoru
105
Merhaba yazılıma yeni başladım ve dil olarak c# seçtim. Şuan ki sorunum şu, normal bir cümlemin içerisinde örn; Console.Writeline("Merhaba"); merhaba yazısının yanına bir değişken tipi nasıl yazabilirim. " kesme işareti koyunca normal metin olarak algılıyor nedir bunun çözümü , yolu. Anlamanız için kendi kodumu ss olarak koyucam ve kendi çözümümü de göstericem.
1673807812584.png

1673807749215.png

Console.Write(mind + " ile " + maxd); bu hata verirse mind.ToString(); yazın düzenlir. Buna string birleştirme denir. + operatörü sayısal ifadeleri toplarken string ifadeleri birleştirir.

Console.Write(mind + " ile " + maxd); bu hata verirse mind.ToString(); yazın düzenlir. Buna string birleştirme denir. + operatörü sayısal ifadeleri toplarken string ifadeleri birleştirir.
Anladım hocam çok sağ olun şöyle yaptım ;

Console.Write("Byte veri tipi "+mind +" ile "+maxd+" arasında tam sayı değerlerini içerisinde tutabilen bir veri tipidir");

Güzel. Ben kısa olsun diye öyle gösterdim
Hocam konudan bağımsız bir şey soracağım size , alt alta kodlar arasında atıyorum aynı kelimeler var misal araba, ben bütün arabaları tek seferde nasıl değiştirebilirim mesela araba yerine hepsine motor nasıl yazabilirim bunun kısa yolunu biliyor musunuz acaba ?
Düzenleme: Daha da açıklayıcı olsun diye ss bırakıyorum. Short yazılarını direk Long diye nasıl değiştirebilirim.
1673809478256.png

Hocam konudan bağımsız bir şey soracağım size , alt alta kodlar arasında atıyorum aynı kelimeler var misal araba, ben bütün arabaları tek seferde nasıl değiştirebilirim mesela araba yerine hepsine motor nasıl yazabilirim bunun kısa yolunu biliyor musunuz acaba ?
Düzenleme: Daha da açıklayıcı olsun diye ss bırakıyorum. Short yazılarını direk Long diye nasıl değiştirebilirim.
ctrl + shift + h yaz bir pencere açılıyor o pencereden halledebilirsin

Alıntıyı görüntüle
string arac = "motor";

sonra direkt arac olarak belirt metin içerisinde.

("bla bla" + arac + "blabla") gibi

string arac = "motor";

sonra direkt arac olarak belirt metin içerisinde.

("bla bla" + arac + "blabla") gibi
Sağ olun hocam :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ctrl + shift + h yaz bir pencere açılıyor o pencereden halledebilirsin
Sağ olun yine yardımı dokunacaktır bana da benim bahsettiğim durumu klavye yardımıyla yapan bir video gördüm onu bulursam içim daha da rahat edecek :'D . Patika.dev den c# dersleri izlerken gördüm hoca direk alt alta olan aynı kelimeler direk hepsini beraber seçip siliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

hoca direk alt alta olan aynı kelimeler direk hepsini beraber seçip siliyordu yanlış hatırlamıyorsa
sanırım bunu kast ediyorsunuz. visual studio code'da oluyorda visual studio da denemedim deneyin isterseniz.

sanırım bunu kast ediyorsunuz. visual studio code'da oluyorda visual studio da denemedim deneyin isterseniz.
Doğru ya hocam şimdi dank etti bana , vs code da yapıyordu bu işlemi hoca büyük ihtimalle olacaktır denersem vs code da. Vs studio da denerim

Geri