Anaconda yükle. Ve python otomatikmen microsoft visual code ye bağlanıcak misal sen prite("Hello World!") yazdın ve sağda onun sana nasıl gözükeceğini gösteriyor. Sanırım bunu diyorsun.
Anaconda yükle. Ve python otomatikmen microsoft visual code ye bağlanıcak misal sen prite("Hello World!") yazdın ve sağda onun sana nasıl gözükeceğini gösteriyor. Sanırım bunu diyorsun.
Şu şekilde anlatayım messengerı düşün mesela onun gibi bir programı sadece phyton kullanarak yapamam kodu yazdım ama onu göstermesi lazim terminalde degil bir exe gibi çalışıp bana yazdıklarımın gorunmesi lazım buna uygun bir program var mı
Şu şekilde anlatayım messengerı düşün mesela onun gibi bir programı sadece phyton kullanarak yapamam kodu yazdım ama onu göstermesi lazim terminalde degil bir exe gibi çalışıp bana yazdıklarımın gorunmesi lazım buna uygun bir program var mı
Java en zor dil diye biliyorum ve eğer bir şirketle çalışmak gibi bir düşüncen varsa Java bilen kişiler piyasada az olduğu için daha çok maaş alıyor diye biliyorum
Dostum yanlış biliyorsun C / C++ daha karmaşık dillerdir özellikle pointer kavramlarının dahil olması nesneye yönelik diller olmamaları(her ne kadar ilk nesneye yönelik dil c++ olsada çok ilkel) öğrenmesi alışması java gibi daha yüksek seviyeli dillere göre zordur ayrıca assembly gibi makine dilline yakın diller çok daha karmaşıktır. Javacının az olduğu için değil java ile her platformda çalışabilecek kod yazdıkları daha karmaşık projeler yaptıkları daha profesyönel çalıştıkları için daha yüksek maaş alıyorlar.
Merhaba dostlar, ben program yazmak icin (messenger,timer,not defteri) programlamanın temelini öğrendikten sonra başka bir dile geçmek istedim. Öncelikle hangisinin program yapmak icin daha iyi olduğunu araştırdım ama kararsız kaldım sizce program yazmak için C# mı? Java mı? Lütfen cevap verirken nedenlerinide yazın son olarak ikisinde de mobile program yapmamız mümkün mü?
C# ile java arasında öğrenme konusunda ikisinde de aynı hızla ilerlersin çok benzerdirler. Web tarafında daha çok c#(asp.net) tercih edilsede yazdığın algoritmalara göre java daha performanslı çalışır. Java hakkında çok daha fazla kaliteli kaynak bulabilirsin fakat tabikide C# için de kaynak sayısı azımsanacak değil. Fakat C# ın dezavantajı sadece windows platformuna yönelik çalışması yani macos linüx unix sistemlerde çalışmaz(asp.net Core haricinde). Java ise her platformda çalışır. bu platformlara ardiuno, rasperypie dahil.
Eğer oyun geliştirmek istersen o zaman C# önem kazanır.
Elbetteki her iki dil ile de mobil yazabilirsin c# xamarim ile yazılır, java da ise android kütüphanelerini kullanarak yazarsın. Fakat sektörde xamarin çok çok nadirdir. Android için java, ios için swift diller veya çapraz platform için react native flutter gibi teknolojiler kullanılarak hızlıcana geliştirme yapılır.
İkisi de CLR tasarımlı bir dildir ve yapıları da benzerdir. C# Windows platformunun anahtar dilidir. Java çapraz platform çalışır, bu konuda -şu an için- C#'tan daha başarılı aynı zamanda Android işletim sisteminin anahatar dilidir. Oyun konusunda C# popülerdir. Hangisini kullanmak istediğine sen karar vermelisin.
İkisi de kurumsal firmalarda çok kullanılan diller. Framework'lere girildiğinde detay fazla, fakat zorluğu yok. Dökümanlar gayet iyi. Bana Java daha kaliteli ve yazımı kolay geliyor. Cross-platform olması gayet yeterli bir sebep. Java ile mobil programlama yapabilirsin, evet. Bana sorsan yapar mıyım? Hayır. Bir frontend kütüphanesiyle önyüzünü, java ile de backendini yazmak çok daha efektif olacaktır.
Programlama dillerini ekrana nasıl output veririm diye kıyaslama yapanlara kulak asmayınız.
Phyton arayüz desteklemiyor diyen arkadaş Django'dan bihaber sanırım.
İkisi de kurumsal firmalarda çok kullanılan diller. Framework'lere girildiğinde detay fazla, fakat zorluğu yok. Dökümanlar gayet iyi. Bana Java daha kaliteli ve yazımı kolay geliyor. Cross-platform olması gayet yeterli bir sebep. Java ile mobil programlama yapabilirsin, evet. Bana sorsan yapar mıyım? Hayır. Bir frontend kütüphanesiyle önyüzünü, java ile de backendini yazmak çok daha efektif olacaktır.
Programlama dillerini ekrana nasıl output veririm diye kıyaslama yapanlara kulak asmayınız.
Phyton arayüz desteklemiyor diyen arkadaş Django'dan bihaber sanırım.