Neler Yeni

c öğrenmek istiyorum ama youtubedaki videolar çok eski izlenirmi

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,717
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
İzlenir sıkıntı olmaz, youtube üzerinden yazılım bilimi ve murat yücedağ kanallarından bakmıştım ben. Udemyde murat yücedağın kursları var ama c var mı bilmiyorum.

dyron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
muhammet
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
11. sınıft ne yapıyorsunuz unity fln ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
salih özarslan
ben 11,sınıfım siber güvenlikle ilgili az çok bişeyler biliyorum pythonda var tübitakın olimpiyatları oluyor bilgisayar olimpiyatlarına katılacam ama c istiyomuş bende mal gibi python öğrendim
siber güvenlik için python biçilmiş kaftan zaten iyi yapmışsın bir yazılım dilini tam biliyorsan yenisini öğrenmek çok kolay syntax değişiyor sadece OOP de pythondan geçtiğin için biraz zorlayabilir sadece. Kaynak olarak youtube üzerinden Murat Yücedağ izleyebilirsin

• Konu Sahibi Konu Sahibi
siber güvenlik için python biçilmiş kaftan zaten iyi yapmışsın bir yazılım dilini tam biliyorsan yenisini öğrenmek çok kolay syntax değişiyor sadece OOP de pythondan geçtiğin için biraz zorlayabilir sadece. Kaynak olarak youtube üzerinden Murat Yücedağ izleyebilirsin
teşekkürler

omerfaruk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Ömer Faruk Altınova
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olarak bize ilk öğretilen dil C oldu. Herkes "Neden Python değil?" diye sorarken aldığımız yanıt önce Python öğrenen öğrencilerin C vb. daha karmaşık syntax yapısına sahip dillerde çok daha fazla zorlandıkları oldu. Tabi bence en önemlisi hangi dili öğreniyor olursan ol o dili tamamen kavraman. C'den sonra Python öğrenmek benim için aşırı hızlı oldu. Kaynak olarak Murat Yücedağ yanında ben kullanmasam da arkadaşlarımın kullandığı Fehmi UYAR kanalını da önerebilirim. Ben şahsen temel bilgiler için BroCode kanalını geri kalanlar için ise basılı kaynak kullandım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olarak bize ilk öğretilen dil C oldu. Herkes "Neden Python değil?" diye sorarken aldığımız yanıt önce Python öğrenen öğrencilerin C vb. daha karmaşık syntax yapısına sahip dillerde çok daha fazla zorlandıkları oldu. Tabi bence en önemlisi hangi dili öğreniyor olursan ol o dili tamamen kavraman. C'den sonra Python öğrenmek benim için aşırı hızlı oldu. Kaynak olarak Murat Yücedağ yanında ben kullanmasam da arkadaşlarımın kullandığı Fehmi UYAR kanalını da önerebilirim. Ben şahsen temel bilgiler için BroCode kanalını geri kalanlar için ise basılı kaynak kullandım.
C# ile c arasında o kadar fark varmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

basılı kaynak olarak ne kullandın

omerfaruk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Ömer Faruk Altınova
C# ile c arasında o kadar fark varmı

basılı kaynak olarak ne kullandın
Seçkin yayınları "C Dersi Programlamaya Giriş" kitabı kullandım. Dijital tarafta iyi örnek ve kaynaklara erişirseniz basılı kaynağa pek ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.

C# nesne yönelimli. C de bellek yönetim imkanı daha fazla. String yapısı ve hata yakalama da biraz farklı. Bunların dışında C low-level C# high-level bir dil.

Seçkin yayınları "C Dersi Programlamaya Giriş" kitabı kullandım. Dijital tarafta iyi örnek ve kaynaklara erişirseniz basılı kaynağa pek ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.

C# nesne yönelimli. C de bellek yönetim imkanı daha fazla. String yapısı ve hata yakalama da biraz farklı. Bunların dışında C low-level C# high-level bir dil.
Birde Objective-C tarafı var fakat o taraf hakkında bir bilgim yok.

Son düzenleme:
Top Bottom