Neler Yeni

Çalışma saatleri düşerse işsizlik azalır mı

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
sabri reis
Çalışma saatleri düşerse artıları ve eksilerini araştırmadım. Bu yüzden bana cahil falan demeyin lütfen, zaten merakımdan bu konuyu açıyorum. Türkiye'de haftalık çalışma saatleri 45. Eğer çalışma saatleri günlük 6 saat ve haftada 2 gün izin olsaydı, bazı ülkelerde olduğu gibi işsizlik düşer miydi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
...
Bizim ülkede pek öyle bir durum olmazdı. İşverenler az maaş vereyim diye uzun saat çalışan kişiler çalıştırıyorlar. Eğer dediğiniz gibi olsaydı. Her işletme olmasa bile bazı işletmeler çok eleman çalıştırması gerektireceği için pek bu duruma sıcak bakmazlardı. "İş var ama işi beğenen yok." deyip, yine yakınırlardı. Enflasyon oranı düşerse ayrı.

Bunlar benim düşüncelerim.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,669
İsim
Sarp Yılmaz
Çalışma saatleri düşerse artıları ve eksilerini araştırmadım. Bu yüzden bana cahil falan demeyin lütfen, zaten merakımdan bu konuyu açıyorum. Türkiye'de haftalık çalışma saatleri 45. Eğer çalışma saatleri günlük 6 saat ve haftada 2 gün izin olsaydı, bazı ülkelerde olduğu gibi işsizlik düşer miydi?
İşsizliğin var olması şu an zaten yüksek çalışma saatlerinden dolayı değil aslında , tabi ki onun da etkisi var fakat işsizliğin olmasının nedeni veya işverenlerin ''iş beğenmiyorlar'' yalanını uydurma sebebi çalışanın aldığı paranın ona yetmemesi ve enflasyon altında ezilmesi dolayısıyla çoğu insan köle gibi çalışıp yine aç kalacağıma çalışmam diyip başka şeylere yöneliyorlar.
birde işveren kısmı var bu enflasyon ve maliyet artışlarında az paraya işçi çalıştırayım da kar edeyim kafasında oldukları için ya köle şartları sunuyorlar yada eleman almayıp var olan elemanlara iş yükünü bastırıyorlar.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,927
İsim
Selim
Dediğin bazı ülkeler ordusu bile olmayan uydu ülkelerden başka bir şey değil zaten onların geçim derdi yok savaş yok ambargo yok kafalari rahat 4 saat bile yapabilir onlar ama Türkiye Fransa almanya çin Amerika vb ülkeler bu tarz çalışma saati yapamaz yapsada pilot olarak belli yerlerde uygulanır.

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
sabri reis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin bazı ülkeler ordusu bile olmayan uydu ülkelerden başka bir şey değil zaten onların geçim derdi yok savaş yok ambargo yok kafalari rahat 4 saat bile yapabilir onlar ama Türkiye Fransa almanya çin Amerika vb ülkeler bu tarz çalışma saati yapamaz yapsada pilot olarak belli yerlerde uygulanır.
Fransa'da haftalık çalışma saatleri 35 miş galiba hocam
Akpli bakan bile 6 saat yapabiliriz demişti.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,927
İsim
Selim
Fransa'da haftalık çalışma saatleri 35 miş galiba hoca
Akpli bakan bile 6 saat yapabiliriz demişti.
Fransa'da genelde çift iş yapılır tek işle çalışmıyor çoğu insan ve AKP'li bakan demesiyle dediğin şey olması aynı şey değil Avrupa ile Türkiye çalışma stili farklı burada ki gibi tek iş yapıp akşama kadar çalışmıyorsun genelde insanlar uber ya da farklı işlerle ikinci işini yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,595
Üyeler
167,524
Son üye
zcpeksen
Top Bottom