Neler Yeni

Çamaşır Makinesinin Altından Kıvılcım Geldi - Yardım

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
snop02
Dostlar evde çamaşır yikaniyordu. Antireden pat pat sesler gelmeye başladı. Ben içerden televizyondan geliyor annemde benim odadan geliyor sanmış.
Meğer çamaşır makinesinin altından kıvılcım çıkıyormuş. Hemen koşup fişi çektim ama akıbetini bilmiyorum. Elektrik elektronikten anlayan var mı? Neden olmuş olabilir.
motor komur oalbilir

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Tekin Ayber
Makinaın modeli markası ne ki? 13 yıllık makinalar zaten 1500 -3000 TL civarı ikinci elde...

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,735
İsim
Oğuz Oğuz

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Tekin Ayber
Hocam bu makina kurutmalı, yani içinde birikmiş pamuk toz filan da olabilir. Ama sakın güvenmediğiniz bir tamirciye emanet etmeyin güzelim makinayı. Bu makina 13 yıllık ama zamanının gelişmiş makinalarından. Bunun ikinci eli bile 10bin den aşağı değildir çalışnanı... Önce bir teknik servise sorun, bakalım onlar ne fiyat verecek..? Mahalledeki tanımadığınız güvenmediğiniz tamircilere asla elletmeyiniz. Ben sandım ki 3-5 kiloluk basit bir çamaşır makinası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bunun motorunda kömür olmayabilir, eğer yeni çıkan teknolojik motorlardan ise... Üzerinde motora dair bir bilgi veya etiket var mı?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,735
İsim
Oğuz Oğuz
Hocam bu makina kurutmalı, yani içinde birikmiş pamuk toz filan da olabilir. Ama sakın güvenmediğiniz bir tamirciye emanet etmeyin güzelim makinayı. Bu makina 13 yıllık ama zamanının gelişmiş makinalarından. Bunun ikinci eli bile 10bin den aşağı değildir çalışnanı... Önce bir teknik servise sorun, bakalım onlar ne fiyat verecek..? Mahalledeki tanımadığınız güvenmediğiniz tamircilere asla elletmeyiniz. Ben sandım ki 3-5 kiloluk basit bir çamaşır makinası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca bunun motorunda kömür olmayabilir, eğer yeni çıkan teknolojik motorlardan ise... Üzerinde motora dair bir bilgi veya etiket var mı?
Hocam kurutması çok kötü aldığımız zaman 1-2 defa kullandık sadece. Üstünde vestel kurutması makinesi var. Üzerinde başka etiket yok. silent driver falan yazıyor ama son zamanlarda kazandan ses geliyor dönerken. Birde hooverin servisi çok kötü. Bu makine böyle olunca hb'den hooverin yorumlarına baktım da herkes servisinden yakınmış.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Tekin Ayber
Kurutma makinaları eğer iyi kurutmuyorsa ilk akla gelen madde içinin pamuk, iplik gibi şeyler ile dolduğudur... Yani makinanın iç kısmı, kurutma bölümü temizlense kurutması perfect olur :)

Kazandan ses gelmesi bir çok sebepe bağlı olabilir ama önce içinde birikenleri temizleyip, kurutma kısmını, alanını ferah bir hacme kavuşturmalı, ondan sonra diğer bölüm ve parçalara bakmalı. Emin değilim ama belki de bu makinanın motoru kömürsüzdür. Bunu servise sormak gerek. Kitapçığında eğer LG samsung markalarında olduğu gibi inverter motor yazıyor ise kömür yok onlarda diye biliyorum. Kömürlü motorlar FIRÇALI motorlardır diye biliyorum ben.

Aykut D.

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,071,578
Üyeler
170,215
Son üye
Must__61
Top Bottom