Neler Yeni

Canınız sıkılıyor, motivasyon sıfır, ne yaparsınız?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bende böyle bir durum olduğu zaman sahil kenarına veya dışarı başka bir yere gidiyorum. Çünkü örnek vermem gerekirse evde sürekli sıkılıyorsam ve bir şeyler yapmaya istekli değilsem veya üşengeçliğim tutuyorsa direkt ortamı değiştirmeye çalışırım. Yaşadığımız travmalara benzetebiliriz belki, nasıl yaşadığımız travmada mekan, söz vb. tetikleyiciler etki ediyorsa, aynı ortamda geçen benzer vakitler de bir önceki üşengeçliğinizi ve konfor alanından çıkmanızı zorlaştırıyor olabilir.
1-Sahile yakın bir yerde değilim.
2-Hava çok sıcak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zararlı olurdu.

Rulep

80+ Gold
zorla yapıyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
zorla yapıyorum
İşte o zorla olmuyor. Zorla gitmiyor. Yani denedim. Benim için çok zor oluyor. Kızılay'dan DEHB'li bir arkadaşıma sordum sen nasıl yürütüyorsun bu işleri diye. Yürütemiyorum dedi. Öyle bir şey yani. Nörotipik beyinlerde iyi sonucu düşününce o sonuca ulaşılmak için yapılması gereken iş için dopamin üretilebiliyor. Yani misal örneğin ben tıp fakültesini düşünürsem beyin ders çalışmak için dopamin salgılıyor. DEHB'li beyinlerde ise iş öyle yürümüyor. Beyin zerre uyarılmıyor. Kendim zorladım ders çalışmak için... İçime öyle büyük bir sıkıntı geliyor ki.. Off çekiyorsun.

Critaes

80+ Bronze
1-Sahile yakın bir yerde değilim.
2-Hava çok sıcak.
1- Bahane üretmek yerine alternatifler sunabilirsin kendine bahane ürettikçe bir şey yapamazsın. Alternatif yollara bak ben sadece fikir sundum.
2- Her şeyi mükemmel yapmak için değil de başlamak için yap gerisi gelir zaten. Asıl kısım başlamak.
3- Kendini en iyi sen tanıyorsun, kendini en iyi de sen yıpratıyorsun. Fikir bizden irade senden, bahaneler de psikolojiden gelir.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
1- Bahane üretmek yerine alternatifler sunabilirsin kendine bahane ürettikçe bir şey yapamazsın. Alternatif yollara bak ben sadece fikir sundum.
2- Her şeyi mükemmel yapmak için değil de başlamak için yap gerisi gelir zaten. Asıl kısım başlamak.
3- Kendini en iyi sen tanıyorsun, kendini en iyi de sen yıpratıyorsun. Fikir bizden irade senden, bahaneler de psikolojiden gelir.
Bahane yok ki. Bahane üreten biri değilim.

Rulep

80+ Gold
İşte o zorla olmuyor. Zorla gitmiyor. Yani denedim. Benim için çok zor oluyor. Kızılay'dan DEHB'li bir arkadaşıma sordum sen nasıl yürütüyorsun bu işleri diye. Yürütemiyorum dedi. Öyle bir şey yani. Nörotipik beyinlerde iyi sonucu düşününce o sonuca ulaşılmak için yapılması gereken iş için dopamin üretilebiliyor. Yani misal örneğin ben tıp fakültesini düşünürsem beyin ders çalışmak için dopamin salgılıyor. DEHB'li beyinlerde ise iş öyle yürümüyor. Beyin zerre uyarılmıyor. Kendim zorladım ders çalışmak için... İçime öyle büyük bir sıkıntı geliyor ki.. Off çekiyorsun.
sizi hep öyledir doğrudur da şuan sizden farkım yok zorla konu anlatım videosu izlemeye çalışıyorum bir tık dehbye sığınıyorsunuz bence

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
sizi hep öyledir doğrudur da şuan sizden farkım yok zorla konu anlatım videosu izlemeye çalışıyorum bir tık dehbye sığınıyorsunuz bence
Çok sıkıntı bir durum. Rahat değilim. Depresifim. Neden bu durumda kalmak isteyeyim?

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Genelde böyle sıkıntı basıp hiçbir şey yapmak istemediğim zaman ya açıp oyun oynarım ya da müzik dinlerim.

Ama hikayeli oyun oynamam mesela, her zaman oynadığım kafa dağıtmak için girdiğim oyunları oynarım; fifa gibi. Ya da yeni müzikler keşfetmeye çalışmam bildiğim ve en sevdiğim şarkıları dinlerim.

Bunlar bütün sıkıntımı almaz ama bayağı bi kafamı dağıtır rahatlatır.

Rulep

80+ Gold
Çok sıkıntı bir durum. Rahat değilim. Depresifim. Neden bu durumda kalmak isteyeyim?
Çözümü senin harekete geçmen dehb olduğun için yapamıyormuşsun o zmn çözümü yok oturup istediğinizin gelmesini bekleyin

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Genelde böyle sıkıntı basıp hiçbir şey yapmak istemediğim zaman ya açıp oyun oynarım ya da müzik dinlerim.

Ama hikayeli oyun oynamam mesela, her zaman oynadığım kafa dağıtmak için girdiğim oyunları oynarım; fifa gibi. Ya da yeni müzikler keşfetmeye çalışmam bildiğim ve en sevdiğim şarkıları dinlerim.

Bunlar bütün sıkıntımı almaz ama bayağı bi kafamı dağıtır rahatlatır.
Fantastik kitaplara bayılırım normalde. Harry Potter ı açtım okumaya başladım. İçim bi' garip oluyor. Acayip sıkılıyorum. Anksiyete basıyor. basıyor

Top Bottom