Furkyyy
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 9
Selamlar, bu gün 1 yılı aşkındır kullanmış olduğum CARBOON marka KW-900 model klavye incelemesini yapacağım. Keyifli okumalar.
Kutu içeriği olarak çok sade, hatta tek klavye çıkıyor.
Kutusu böyle, bana gri rengi geldi. Siyah ve sarı renkleri de mevcut sanırsam, ya da bu tamamen fake bir resim olabilir.
Aslında ben bu klavyeyi set olarak satın aldım. Klavye, fare, çakma Razer mousepad ve bir de kulaklık çıkıyordu. Kulaklık son vadelerini yaşıyor, fare hakkın rahmetine kavuştu, bir tek klavye sağlam çıktı. Bu rehberi de onunla yazıyorum zaten.
Her neyse, şimdi biraz klavyenin detaylarına bakalım. Bu arada dipnot olarak şunu eklemek istiyorum, klavyemiz mekanik hissiyatlı. Membran söz konusu değil. Çatır çatır ses çıkıyor, ve gece tuşları görmeme sorununuz olabilir. Klavyeyi ezbere bilmeyenler için geceleri bu bir - olarak görülebilir. Benim gibi ezbere biliyorsanız sorun teşkil etmiyor.
Işıklandırma
Işıklandırmamız ilk kez marka modelini duyduğunuza göre tahmin ettiğiniz gibi tek renk RGB yanıyor. Herhangi bir ışıklandırma modu ne yazık ki yok. Sade bir şekilde yanıyor, ya açıyorsunuz ya da kapatıyorsunuz. Bu kadar.
Klavyenin ışıklı hali;
Resimleri internetten alıntı yaptım, masamın üzeri biraz dağınık olduğu için çekim yapamıyorum. Biraz da üşendim diyebilirim.
Işıklandırılması açık bu şekilde gözüküyor. Işıksız halini internette bulamadım.
Malzeme Kalitesi
Klavye malzeme kalitesi olarak benim için kaliteli, gövdesi metal çünkü. Evet metal
yanlış duymadınız metal bir gövdeye sahip kendisi. Sağ yukarıdaki boşluk da telefonunuzu koymanız için bir kolaylık sağlıyor, açıkçası hiç ihtiyaç duymadım. Duyacağımı da sanmıyorum.
Klavyeye gelelim, tuşları Türkçe Q dizilimine sahip, herhangi bir İngilizce dizim mevcut değil. Bu yüzden içiniz rahat edebilir, ilk bakışta şunu diyebilirsiniz; "Ulan nerede bunun küçüktür büyüktür tuşu?" özellikle yazılımcı agalar bunu söyleyebilir.
Arkadaşlar ben o tuşları 1 yıldır kullandığım takdirde bu gün keşfettim. Alt Gr+" ve 1 tuşları ile açıp kapatabiliyorsunuz. Biraz karışık, dediğim gibi 1 yılı aşkındır kullanıyorum. Belki de 1.5 yıl olmuştur. Bu tuşları yeni keşfettim, hangi kombinasyonu yaptıysam bulamadım, oradaki tuşlar hiç aklıma gelmemişti hatta. Yazım hatası sayesinde buldum.
Pek söyleyecek bir şeyim kalmadı sanırsam, klavyede uzun vadede hiçbir sorun yaşamadım. Öyle ki sinirlendiğim zamanlarda yumruk dahi attım, ama sapasağlam ayakta. Hiçbir tuşunda basmama sorunu yok. Bunu deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum.
Evet şimdi "Alınır mı" kısmına geldik.
Bana kalırsa pek de alınası değil, bu fiyata yakın olarak KB487L varken bunu önermem. Ha malzeme kalitesi olarak daha sağlam bir şey ararsan metal gövdeli vesaire, bu klavyeyi tercih edebilirsin. Lakin herhangi bir renk değiştirme modu bulunmuyor. KB487L'de nefes alma modu mevcut. Bunda değil ne yazık ki. Diyeceğim o ki birtakım özelliklerden kısıp, malzeme kalitesi istiyorsan bunu tercih et, ben modlandırma da istiyorum, malzeme kalitesinden biraz kısarak KB487L tercih et. Seçim senin.
Her neyse, incelememin sonuna geldim. Umarım okurken keyif almışsınızdır, umarım hoşunuza gitmiştir.
Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.
Ürünün en ucuz linki;
www.gittigidiyor.com
65 lira gibi bir fiyata alabiliyorsunuz. Ama bütçesi artanlar direkt olarak KB487L'ye yönelebilirler.
Kutu içeriği olarak çok sade, hatta tek klavye çıkıyor.
Kutusu böyle, bana gri rengi geldi. Siyah ve sarı renkleri de mevcut sanırsam, ya da bu tamamen fake bir resim olabilir.
Aslında ben bu klavyeyi set olarak satın aldım. Klavye, fare, çakma Razer mousepad ve bir de kulaklık çıkıyordu. Kulaklık son vadelerini yaşıyor, fare hakkın rahmetine kavuştu, bir tek klavye sağlam çıktı. Bu rehberi de onunla yazıyorum zaten.
Işıklandırma
Işıklandırmamız ilk kez marka modelini duyduğunuza göre tahmin ettiğiniz gibi tek renk RGB yanıyor. Herhangi bir ışıklandırma modu ne yazık ki yok. Sade bir şekilde yanıyor, ya açıyorsunuz ya da kapatıyorsunuz. Bu kadar.
Klavyenin ışıklı hali;
Resimleri internetten alıntı yaptım, masamın üzeri biraz dağınık olduğu için çekim yapamıyorum. Biraz da üşendim diyebilirim.
Malzeme Kalitesi
Klavye malzeme kalitesi olarak benim için kaliteli, gövdesi metal çünkü. Evet metal
Klavyeye gelelim, tuşları Türkçe Q dizilimine sahip, herhangi bir İngilizce dizim mevcut değil. Bu yüzden içiniz rahat edebilir, ilk bakışta şunu diyebilirsiniz; "Ulan nerede bunun küçüktür büyüktür tuşu?" özellikle yazılımcı agalar bunu söyleyebilir.
Pek söyleyecek bir şeyim kalmadı sanırsam, klavyede uzun vadede hiçbir sorun yaşamadım. Öyle ki sinirlendiğim zamanlarda yumruk dahi attım, ama sapasağlam ayakta. Hiçbir tuşunda basmama sorunu yok. Bunu deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum.
Evet şimdi "Alınır mı" kısmına geldik.
Bana kalırsa pek de alınası değil, bu fiyata yakın olarak KB487L varken bunu önermem. Ha malzeme kalitesi olarak daha sağlam bir şey ararsan metal gövdeli vesaire, bu klavyeyi tercih edebilirsin. Lakin herhangi bir renk değiştirme modu bulunmuyor. KB487L'de nefes alma modu mevcut. Bunda değil ne yazık ki. Diyeceğim o ki birtakım özelliklerden kısıp, malzeme kalitesi istiyorsan bunu tercih et, ben modlandırma da istiyorum, malzeme kalitesinden biraz kısarak KB487L tercih et. Seçim senin.
Her neyse, incelememin sonuna geldim. Umarım okurken keyif almışsınızdır, umarım hoşunuza gitmiştir.
Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.
Ürünün en ucuz linki;
Site Haritası - Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezi
Alışveriş kategorileri, mağazalar, servisler, yardım dokümantasyonları, kampanya, açık artırma ve diğer bölümlere hızlı erişim sağlamanız adına oluşturulan site haritası sayfası.