Casper bilgisayar kasma sorunu

Bathan_YT

80+ Silver
Reaksiyon skoru
733
Bulduğum her şeyi denedim ama bir türlü kasma sorununu veya donma sorununu çözemedim ne yaparsam düzelir?
windows 10 var bilgisayarda
cihaz adı: DESKTOP-JIRQ38B
işlemci:Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
takılı ram:4,00 GB (kullanılabilir: 3,88 GB)

oyunlar da mı donuyor normal günlük kullanımda mı?
sistemin çok güçlü bir sistem değil donması kasması normal, ramin çok az islemcin 13 yasında günümüz için yetersiz, sasıralacak bir durum yok gibi sanki dostum, kusura bakma

Bulduğum her şeyi denedim ama bir türlü kasma sorununu veya donma sorununu çözemedim ne yaparsam düzelir?
windows 10 var bilgisayarda
cihaz adı: DESKTOP-JIRQ38B
işlemci:Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
takılı ram:4,00 GB (kullanılabilir: 3,88 GB)
i7 3630QM'e yükseltip, RAM'i 8 GB yapıp, birde SSD'niz yoksa SSD alıp ve termal macun ve fan temizliğini yaptırırsanız, kasma donma problemlerinden kurtulabilirsiniz.

oyunlar da mı donuyor normal günlük kullanımda mı?
sistemin çok güçlü bir sistem değil donması kasması normal, ramin çok az islemcin günümüz için yetersiz, sasıralacak bir durum yok gibi sanki dostum, kusura bakma
her ikisinde de
şimdilik bir şey yapamıyacam çünkü yazın bilgisayar almak istiyorum ondan dolayı ben de farkındayım düşük olduğunu ama yaza kadar en azından idare etmesi lazım
Post automatically merged:

i7 3630QM'e yükseltip, RAM'i 8 GB yapıp, birde SSD'niz yoksa SSD alıp ve termal macun ve fan temizliğini yaptırırsanız, kasma donma problemlerinden kurtulabilirsiniz.
bu dediklerinizi götürüp yaptırsam yaklaşık ne kadar bir harcama yaparım

her ikisinde de
şimdilik bir şey yapamıyacam çünkü yazın bilgisayar almak istiyorum ondan dolayı ben de farkındayım düşük olduğunu ama yaza kadar en azından idare etmesi lazım

bu dediklerinizi götürüp yaptırsam yaklaşık ne kadar bir harcama yaparım
öncelikle yaptıramazsın islemcini değistiremezsin anakarta gömülü gelir, yeni bir bilgisayar almaktan baska sansın yok be yazık ki

nasıl yükseltecek o islemciye açıklarmısın dostum :D??

öncelikle yaptıramazsın islemcini değistiremezsin anakarta gömülü gelir, yeni bir bilgisayar almaktan baska sansın yok be yazık ki
PC almak mantıklı tabii paranız varsa, ama yoksa elindeki cihazı uyguna yükseltebiliyorsanız daha mantıklı. Bu arada, laptopta da işlemci değişiyor. Tabii artık değişmiyor ama Ivy Bridge'de vs. değişiyor. PGA soket ise i7 3630QM alıp kullanabilir. Bunu yapan bir sürü insan var.

öjtam

tamam o zaman biraz bi ikna süreci yaşıyacam o zaman

PC almak mantıklı tabii paranız varsa, ama yoksa elindeki cihazı uyguna yükseltebiliyorsanız daha mantıklı. Bu arada, laptopta da işlemci değişiyor. Tabii artık değişmiyor ama Ivy Bridge'de vs. değişiyor. PGA soket ise i7 3630QM alıp kullanabilir. Bunu yapan bir sürü insan var.
yani ikna etmem lazım babamı almak için edemezsemde bilgisayarsız kalacam artık

YouTube'de vs. yıllar önce çekilmiş bir ton video var. Hatta bir tane Türk'ün bile videosu mevcut. Onu da geçtim, yabancı forumlarda vs. dolu böyle i5 2410M'den i7 2720QM'e vs. yükselten. Zamanında bende ciddi düşünüyordum. Bilmediğiniz konu hakkında kesin konuşmazsanız sevinirim. PGA soket ise isterse yükseltir, isterse düşürür. BGA ise değiştiremez tabii.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,201,161
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433
Geri