aynen.aslında bunun asusun elmb si ile aynı olduğunu anlamak bazılarına güç geliyor nedense.alabildiğiniz performans kadarıyla bunu 85-120hz arasına sabitlerseniz 1 ms ile elmb nin aynı olduğunu kullanan kişiler görecektir.asusun üst seviye monitörleri haricinde elmb ile adaptive sync maalesef aynı anda çalışmıyor.casperda da aynı durum söz konusu.üstteki yorumlarıma bakarsanız ben bu tür şeyleri defalarca anlattım.asus vb. boşa fazla para yatırmayın.bu casper modeli oldukça yeterli. (-kİ o zmanlar 3600 tl civarlarına bile bulnabiliyordu bu monitör-).maalesef konuyu açan arkadaş ısrarla overdrive meselesine kafayı takınca bazı şeyleri anlayamaz oldu.overdrive dediğin nedir? casperın ayarlayarak gönderdiği monitörde, sen manuel olarak yapıyorsun.bu değil midir?başından beri uyardım.hacıgülün test için kullandığı o makine boş.neden boş.çünkü sen o makineyle ekrandaki her pikseli tek tek tarayıp hangisi sorunlu veya değil ölçebiliyormusun?hayır.rastgele bir veya birkaç pikselin olduğu kısma takıyorsun makineyi o pikseller sana ne değer verdiyse.oysa ki fabrikada monitör üretim videosuu izledim.öyle makineler yapmışlar ve parası gücü yeten satın almış favrikasına koymuş. herbir pikseli tek tek tarıyor.hangisi daha verimli hangisi bozuk.senin bunu yapma imaknı olmadığın için o cihazla anca göstermelik şov yapabilirsin o test cihazıyla.yine oysa ki; oyunlarda baktığında verimsiz bir monitör her pikselde ghosting yapmıyor.bozuk veya az verimli piksellerde yapıyor.eğer her pikselde yapsaydı zaten o oyunda o ekrana hiç bakamazdınız.karanlıktan başka bişey olmazdı herhalde.masusu duraksattığın anı netleşirdi sadece.daha önce söylediklerimin arkasındayım bu monitör tam f-p monitördür.ama gidip te çok kaliteli sanıp kusursuzkluk beklelemek lazım. okadar kusursuz olsa zaten bu fiyatlarda olamazdı.çünkü bu monitörü arge yapanlarda nefis taşıyor ve mümkün olduüunca çok kazanmak isterler uğraşanlar.tekrar söylüyorum bu monitörle amd de özellikle rx 5600 xt de çok daha iyi pürüzsüz sonuçlar aldım.80-85 fps de bile.hareket bulanıklılığı bile yoktu 75 fps üzerinde.60 fps de pürüzsüz değildi kabul.ghosting denmeyebilir belki ama masusu oynatttığında hafif bulanıklık yaptığı zamanlar oluyordu.ama oynayacak gibiydi.şartları uyguladığında 1ms mprt açtığında pürüzsüz oluyor ama çok kararıyor ekran 300 nit olmasına rağmen.tahmini bu yeni çıkan 400 nit casper modeli 1 ms mprt de daha aydınlıktır.o yüzden 300 hz monitör önerisi isteyenlere 2k moitör yerine bu modeli tavsiye ediyorum bu forumda.ya tabbii ki füvünüz yetiyoesa 20-30 binlik hatta 40 bin lik monitörlerden alın hiç sıkıntısız oynayın.adamlar 0.03 ms gtg yapmış.mprt açmana ekranı karartmana hiç mi hiç gerek yok.hemde bildiğim kadarıyla nvidia bu üst seviye modellere gsync nin comp. seviyesini değilde elektronik devreli olanını koyuyormuş.ama 3600 tl nerde 36 bin tl nerde sorun burda.